RAZNI GEOINJŽENJERSKI PROJEKTI DANAS PRIMJETNO UTJEČU NA VREMENSKE PRILIKE I OBRASCE, TE NA KAPACITETE NAŠE POLJOPRIVREDE, BIORAZNOLIKOSTI I NA LJUDSKO ZDRAVLJE

0
8069

KLIMATSKI INJŽENJERING
RAZNI GEOINJŽENJERSKI PROJEKTI DANAS PRIMJETNO UTJEČU NA VREMENSKE PRILIKE I OBRASCE, TE NA KAPACITETE NAŠE POLJOPRIVREDE, BIORAZNOLIKOSTI I NA LJUDSKO ZDRAVLJE

BIJELA KUĆA RAZMATRA MJERE BLOKIRANJA SUNČEVE SVJETLOSTI (prema napisu Daily Maila od 1.srpnja 2023.)
„Bijela kuća razmatra smioni plan blokiranja Sunčeve svjetlosti na njezinu putu do Zemljine površine s ciljem zaustavljanja globalnog zatopljenja.
Unatoč upozorenjima nekih znanstvenika da bi takva aktivnost zbog promjena u kemijskom sastavu atmosfere mogla donijeti nemjerljive posljedice. Administracija predsjednika Joea Bidena pokazala je svoju otvorenost za ovu nikad ranije iskušanu ideju. U izvješću koje je u petak objavila Bijela kuća njezini su službenici govorili u prilog ograničavanju utjecaja Sunčeve svjetlosti radi brzog hlađenja planeta, odnosno o procesu koji zovemo modifikacija Sunčeva zračenja /SRM).
U izvješću se navodi i nekoliko metoda kojima bi vlasti to mogle provesti, pri čemu sve redom nose potencijalne katastrofalne posljedice u slučaju da nešto pođe po zlu. Realizira li se doista ovaj golemi pothvat mogao bi se teško odraziti na vremenske prilike i obrasce, te opskrbu hranom, što bi, pak, imalo posljedice na bioraznolikost, geopolitiku i zdravlje“
Vodeći političari Europske unije nedavno su pozvali na međunarodnu procjenu rizika koje donosi geoinjženjering, napominjući pritom i slijedeće:
„Ove tehnologije nose sa sobom nove rizike za ljude i ekosustave, a mogle bi ujedno povećati neravnotežu moći među državama, uzrokovati sukobe i proizvesti bezbroj etičkih, pravnih, političkih i drugih problema“.
A GJE JE TU SOLARNA ENERGIJA, KOJA ĆE IMATI MANJE ISKORIŠTENJE, NEGO PRIJE TOGA PROJEKTA, PA VEĆ SAMI CHEMTRAILSI SMANJUJU GLOBALNO ZRAČENJE SUNCA DO 80%, UZ ZAGAĐENJE ZRAKA KOJI UDIŠEMO I TRUJEMO SE.
MOGUĆE UČINKE UTVRĐIVAT ĆE SUPERRAČUNALO
Prema časopisu Scientific American, u odluci treba li Sunce doista blokirati klimatolozima će pomagati superračunalo Derecho:
„Novo superračunalo namijenjeno klimatskom istraživanjima pomoći će znanstvenicima u istraživanju učinaka solarnog geoinjženjeringa, odnosno sporne ideje o hlađenju planeta preusmjeravanjem Sunčevih zraka.
Znanstvenik za klimu sa Državnog sveučilišta Colorado Kristen Rasmussen rekao je da je ovaj stroj imena Derecho ovoga mjeseca krenuo sa radom u Američkom centru za istraživanje atmosfere, gdje će znanstvenicima koji istražuju solarni geoinjženjering omogućiti provođenje detaljnijih meteoroloških modela. Rasmussen se inače bavi metodama kojima umjetni aerosoli mogu utjecati na obrasce pojave kišnih oborina, pri čemu se njima može i odbiti Sunčeva svjetlost.
Budući da je Derecho tri i pol puta brži od ranijih superračunala NCAR, uz njegovu se pomoć mogu provoditi detaljniji modeli u cilju prikazivanja regionalnih promjena kišnih oborina kao mogućih posljedica ispuštanja aerosola, čime će se znanstveno razumijevanje rizika od solarnog geoinjženjeringa dodatno obogatiti… Ovaj će stroj služiti i istraživanjima drugih pitanja u okviru teme klimatskih promjena.“

 

GEOINJŽENJERING JE NAJVEĆI UZROČNIK KLIMATSKIH PROMJENA
Dane Wigington tvrdi da postoji mnoštvo dokaza da razni geoinjženjerski projekti već danas značajno utječu na vremenske obrasce, kao i na kapacitete naše poljoprivrede, bioraznolikosti i na ljudsko zdravlje..
Planski geoinjženjering odvija se već više od 70 godina, uključuje i ublažavanje Sunčevog zračenja, a posljednjih se godina eksponencijalno širi. Karta geoinjženjeringa, koju su sastavili ETC Group i Zaklada Heinrich Boell pokazuje da se broj geoinjženjerskih projekata s približno 300 iz 2012. povećao na više od 1700 u 2023. Tu se broje i projekti hvatanja/uklanjanja ugljika, ublažavanja Sunčeva zračenja, te razni projekti modifikacije vremena koji se odvijaju širom svijeta. Ne iznenađuje što geoinjženjering već dugo financira i sam Bill Gates. Općenito gedajući, programi geoinjženjeringa počeli su se provoditi poslije Drugog svijetskog rata, isprva u polarnim područjima.
Dugi niz godina sve koji bi spomenuli da su se geoinjženjering i modifikacija vremena doista provodili, etiketiralo se kao poremećene teoretičare zavjera. Ispostavilo se, međutim, da su bili u pravu. A zbog nedavne objave spomenuta izvješća Bijele kuće stvarnost takvih programa odjednom su priznali i nekadašnji poricatelji iz mainstreama.
Ipak nisu priznali: a) da je geoinjženjering jednako opasan kao i same klimatske promjene, kao ni b) da je geoinjženjering odgovoran za većinu katastrofalnih promjena naše klime.
Kao što govori Wigington, globalističke strukture moći koje danas tvrde da se za rješavanje problema klimatskih promjena moramo poslužiti geoinjženjeringom zapravo su za nastanak tih klimatskih promjena, same odgovorne, zajedno sa svojim geoinjženjeringom . Po Wigingtonovu mišljenju, globalna klimatska situacija „još je gora no što nam se govori“, a „taj proces pokreće upravo“ klimatski injženjering.
Drugim riječima, globalistička vrhuška pokušava nas uvjeriti da je uzrok problema ustvari njegovo rješenje, prebacujući ujedno krivnju za klimatske promjene na običan puk koji jede meso, a na posao se vozi automobilima.

POSTOJE LI DOISTA CHEMTRAILOVI?
Jedna metoda geoinjženjeringa, kojom se služe širom svijeta, uključuje disperziranje, odnosno raspršivanje kemikalija i metala u atmosferu, nakon čega se na nebu vide tragovi koji se kolokvijalno nazivaju chemtrailovima.
Normalni kondenzacijski tragovi zrakoplova od onih čestičnih (chemtrailovi) najviše se razlikuju po tome što kondenzacijski tragovi prilično brzo ispare. A i ne mogu blokirati 80% do 90% solarnog zračenja i dovesti do globalnog zasjenjenja kao što to čine chemtrailovi..
Linije koje se dugo zadržavaju na nebu i treba im mnogo vremena da se raziđu, stvarajući na čitavom svodu kao neki magličasti, mliječni „film“ NISU kondenzacijski tragovi. To su čestični tragovi „chemtrailovi“. Česticama koje se tako rasprše u stupcu zraka, zatim se može upravljati pomoću radiofrekvencijskih emisija. HAARP na Aljasci, to je jedno od uključenih postrojenja. Pored njega diljem svijeta nalaze se još deseci drugih sličnih, velikih zemaljskih instalacija. A u čitavom programu sudjeluju i neke manje mreže, kao i radarske postaje NEXRAD, smještene u urbanim područjima čitavog svijeta. Sve ove mreže služe za upravljanje česticama raspršenim chentrailovima u atmosferu.
ŠTO TO PRSKAJU U ATMOSFERU?
Jedan od glavnih sastojaka takvih čestičnih tragova nanočestice su aluminija, metala toksičnog i za ljude i životinje. Aluminij ujedno uništava korijenski sustav biljaka, pa i drveća, kao i mikrobiom tla. Tlu ujedno uništava i mijenja pH vrijednost, zbog čega neki usjevi slabije uspjevaju. Aluminij se, između ostalog, upotrebljava zbog svoje velike sposobnosti refleksije Sunčevih zraka.
Wigington tvrdi da su klimatski injženjeri izjavili da u okviru aktualnih programa za upravljanje Sunčevim zračenjem godišnje u atmosferu odlažu desetke milijuna tona aluminijski nanočestica – „bez ikakve brige o posljedicama“.
Laboratorijska ispitivanjja koja su proveli u GeoengineeringWatch pokazuju da se u ovim čestičnim tragovima, kao i kiši, nalaze i barij, stroncij, titan, mangan, polimerna vlakna, kemijski spojevi surfaktanti i grafen.
Iako se za sve ove sastojke istraživala učinkovitost u geoinjženjerskim primjenama, nijednim se istraživanjem nisu pokušali utvrditi njihovo djelovanje na zdravlje stanovništva, vegetaciju i općenito na peirodu nad kojom se raspršuju. Winington također upozorava da se takvinm djelovanjem mogu raspoređivati i aerosoli bioškog oružja, što se možda već i činilo. Navodi članak iz Washington Posta u kojem se navodi da je američka vojska samo u razdoblju između 1949. i 1960. provela na stanovništvu SAD-a, čak 239 ispitivanja mikrobiološkog oružja.

GDJE SU ZVIŽDAČI?

Po Wigingtonu, postoje dokazi da su se za ispuštanje čestičnih aerosola počeli upotrebljavati i komercijalni zrakoplovni letovi, još od 2002., kad su uvedena ograničenja za putničku prtljagu. To ne znači da su s time bili upoznati piloti ili drugi zaposlenici ovih zrakoplovnih prijevoznika, ali neki su putnički zrakoplovi svakako opremljeni mlaznicama i spremnicima koji odgovaraju takvoj svrsi.
Kennedy ističe da u toliko opsežne programe moraju biti uključene tisuće ljudi, no kako to da se onda javlja tako malo zviždača? Wigington tvrdi da su svi koji nešto o tome znaju ujedno pod obavezom čuvanja tajne. Uključujući meteorologe. Tajnost se osigurava i detaljnom specijalizacijom, te razdvajanjem uključenog ljudstva.
Međutim mi dobro znamo da su i geoinjženjering i modifikacija vremena itekako na djelu. Ne samo da to primjećujemo na nebu i da u aerosolu i na tlu nalazimo otrovne čestice, nego vidimo i da takve aktivnosti opisuju razni odobreni patenti. Winington napominje da je vlasnik mnogih temeljnih patenata upravo vlada SAD-a. Ostali su u rukama raznih ugovornih suradnika ministarstva obrane poput Raytheona i Lockheed Martina koji ujedno provode sve meteorološko modeliranje za američku meteorološku službu.
Spominje da meteorolozi djelomice sunčano vrijeme u određenom području mogu danas predvidjeti i sedam dana unaprijed upravo zato što vremenske prilike više nisu prirodne, nego programirane. A Raytheon i Lockheed bave se meteorološkim modeliranjem i zato što su ujedno do grla upleteni u modifikaciju vremena, pa im je važno kontrolorati čitavu priču.

PRIJETI NAM NAGLI KLIMATSKI KOLAPS
Winingtom nadalje govori da nam prijeti mnogo gori scenarij od klimatskih promjena. Zbog već provedenog geoinjženjeringa prijeti nam nagli klimatski kolaps zbog mnoštva pokrenutih mehanizama povratne sprege. Čestice raspršene u programima geoinjženjeringa „buše“ ozonski sloj. Zbog toga danas na površinu Zemlje dolaze i UV – C zrake. Druge posljedice geoinjženjeringa koje možemo primjetiti obuhvaćaju i globalno zasjenjenje (chemtrailovi ublažavaju Sunčevo zračenje za 80% do 90%), globalno smirivanje atmosfere (smanjuje se vjetrovitost), opadanje količine oborina i produžavanje sušnih razdoblja, 90%-tno opadanje količine planktona, te prisutnost toksičnih sastojaka geoinjženjeringa u kišnici i na tlu.
Osim toga, dok je proklamirani cilj većine ovih programa geoinjženjeringa globalno hlađenje, a zemlja nam se zagrijava, zakoni fizike govore da je za njezino hlađenje potrebno više, a ne manje oborina, jer toplija atmosfera može primiti veće količine vlage.
Želite li planet ohladiti moramo proizvesti više kiše, a ovi su programi doveli do smanjivanja njezine količine upravo zbog čestica koje se nalaze u atmosferi. Osim što odbijaju toplinu koja dolazi izvana, one sprečavaju i prolazak topline odozdo, zbog čega se ukupno zagrijavanje našeg planeta ozbiljno pogoršalo.
Je li konačmi cilj doista borba protiv globalnog zatopljenja ili je to tek prigodan paravan za neke daleko nemoralnije svrhe? A ako je ovo potonje, kakve bilo svrhe mogle biti?
Jedna je možda skrivanje razmjera štete koju su svojim geoinjženjeringom već izazvali. Druga je možda upravljanje stanovništvom i vlastima, korištenjem vremenskih prilika kao oružja. A moguće je i da je cilj poboljšanje bežićnih komunikacija, budući da je armosfera zahvaljujući ovim česticama postala električni provodljivija.
ZNACI I SIMPTOMI GEOINJŽENJERINGA
Na kraju ovog razgovora Kennedy je Winingtona upitao na koje pokazatelje iz svoje svakodnevnice trebaju obratiti pozornost ljudi u potrazi za dokazima geoinjženjeringa. Jedan od glavnih je propadanje šuma, jer se nakupljanjem aluminija u tlu uništavaju njihovi korijenski sustavi.
Vtrlari amateri, posebno oni s deset ili više godina iskustva, mogli bi primijetiti da voće i povrće više na uspjeva ni izbliza dobro kao nekad, Ne samo da je poremećen pH tla, te da mu je desetkovan mikrobiom, nego je velike promjene pretrpio i zrak nad njime.
Čestice u atmosferi dovode do pada tlaka vodene pare i snižavanja relativne vlažnosti zraka, odnosno pH, što je slično kao pH kod tla. Nema li u zraku dovoljno vlage, drveće i ostale biljke zatvaraju otvore (stome) svojeg respiratornog sustava. Stome su važne za izmjenu ugljikovog dioksida i vode između biljaka i atmosfere. Stoga, opadne li tlak vodene pare drveće i ostale biljke prestanu uzimati ugljikov dioksid i ispuštati kisik.
Zbog toga šume više ne djeluju kao tzv. ponori ugljika, nego postaju njegov izvor. A bez respiracije drveće i ostale biljke naposljetku umiru. Osim toga, biljke oštećuje i pojačano UV zračenje koje sprži lišće.

Screenshot_20231030_225136_Microsoft 365 (Office)

KLIMATSKA KRIZA NEĆE SE RIJEŠITI GEOINJŽENJERINGOM
Krajem ožujka 2023. pojavila se jedna nova studija koja raskrinkava ideju da bi kratkotrajno zasjenjivanje Sunčeve svjetlosti moglo biti izgledno rješenje kojim će svjetske vlade ispuniti svoje klimatske ciljeve. Ovako se o njoj pisalo u časopisu Scienticic American:
„Prema nedavnomj studiji koja stavlja u fokus nova pitanja o potencijalu solarnog inženjeringa, sporna ideja hlađenja Zemljine klime umjetnim sredstvima i postupcima vjerojatno bi zahtijevala mnogo dugotrajniju globalnu obavezu i posvećenost, no što to misle javnost i vodeći političari.
Odluče li se svjetski lideri na solarni geoinjženjering kao metodu ispunjavanja svojih međunarodnih klimatskih ciljeva mogli bi se u tim programimam naći zarobljeni cijelo jedno stoljeće, pa i duže…
Geoinjženjering se često opisuje kao privremeno riješenje, što podrazumijeva da traje relativno kratko, recimo nekoliko desetljeća – rekla je prva autorica studije Susanne Baur, doktorandica sa European Centre for Research and Advanced Training in Scientific Computation u Francuskoj.
A kad smo te metode krenuli proučavati i ekstrapolirati na nešto duže razdoblje vidjeli smo da u mnogim slučajevima zapravo i nije tako kratko.
Javnost vjerojatno ne razumije koliko je posvečenost solarnom geoinjženjeringu zahtjevna, uključujući i potrebu dugoročne međunarodne suradnje, kao ni koliko su ozbiljni i rašireni rizici koje on donosi. Moramo li ovakav sustav održavati u tako dugom vremenskom razdoblju mogućnosti nemilih događaja dodatno se povećavaju, zaključuje Baur“
Ukratko, u ovoj se studiji tvrdi da krenemo li jednom sa solarnim geoinjženjeringom nećemo ga smjeti neprekinuti sve dok se iz atmosfere ne ukloni dovoljno ugljika da se temperatura snizi ispod određanog praga i to pod pretpostavkom da se uopće uspije tako nešto ostvariti.
Naime, zaostane li u atmosferi previše ugljika nagli prekid bi mogao dovesti do jednako naglog pogoršanja problema, odnosno do tzv. Prekidnog šoka koji predstavlja toliko nagao i drastičan porast globalnih temperatura da mu se život na Zemlji ne bi stigao prilagoditi. Drugim riječima, moglo bi doći do globalnog izumiranja.

IZVORI
Želite li se o modifikaciji vremena i geoinjženjeringu informirati detaljnije posjetite GeoengineeringWatch.org. Ondje možete pronaći mnoštvo sadržaja, izvore koji se mogu dijeliti, kao i patente i dokumente na temu geoinjženjerskih programa. Pogledajte tamo i Wigingtonov cjelovečernji dokumentarac koji spominjemo u ovom tekstu.
Dr. Joseph Mercola, Global Research, 10. srpnja 2023.
Slika 1: CO2 nije zagađivač. Neophodan je za sav život na Zemlji. Više CO2 je korisno za prirodu, ozelenjavajući Zemlju. Također koristi poljoprivredi, povećavajući prinose usjeva diljem svijeta, omogućujući nam rješavanje globalne gladi
HOLOCEN ILI ANTROPOCEN
Dio izjave Nikole Biliškova sa instituta Ruđer Bošković:
„Ako želimo pripisati destruktivan utjecaj na okoliš, onda to nije čovječanstvo, nego elita superbogatih. Umjesto antropocena, ispravnije bi to razdoblje bilo imenovati kapitalocenom, iako iz niza razloga ne bih zagovarao ni takvo imenovanje“ počinje Biliškov. Njegova je pozicija jasna. Krivci za stanje planeta imaju ime i prezime, to su oni koji vladaju fosilnom industrijom, elita koja bespoštedno eksploatira rudna bogatstva, biljni i životinjski svijet i kojima je interes zadržati status quo. Za ilustraciju – tvrtke u biznisu nafte i plina lani su ostvarile četiri bilijuna dolara dobiti (to je jedinica i onda dvanaest nula), istovremeno su u atmosferu izbacili 40 gigatona CO2. Samo privatni letovi najbogatijih ljudi svijeta proizveli su lani ugljičnog dioksida koliko i cijela Uganda (zemlja od 45 milijuna stanovnika). Kad stavimo sve na hrpu, ispada da nekolicina ljudi i kompanija izbacuje stotinu puta više CO2 u atmosferu, nego svi svjetski aktivni vulkani.To je na neki način globalna zavjera“ Antropocen je stoga, ako ne znanstvena pomodarija, onda sigurno suptilna podvala onih kojima je u interesu održavati tekuće trendove. Utjecajne kompanije žele očuvati svoje poslovne modele, koji donose ogroman profit i ulažu puno snage u poricanje svog štetnog utjecaja. Stvar je jedino u tome što danas to provode suptilnijim metodama, nego prije. Poznati je to model svaljivanja odgovornosti na pojedinca, iako je jasno da običan čovjek ne može zaustaviti rast globalne temperature, razine mora, rekordne razine CO2 i najveći poremećaj u razinama dušika u posljednjih 2,5 milijuna godina, antropocen u takvoj stvarnosti, korporacijama služi kao znanstveno uvjerljiva batina za utjerivanje krivnje čovječanstvu. Krivi su svi oni koji ne odvajaju otpad – oni ugrožavaju okoliš, ubijaju tuljane, devastiraju prašume. Korporacije, dakako čine sve u svojoj moći da to spriječe – stavljaju neodvojive čepove na boce, recikliraju odječu, rade na osvještavanju javnosti – osim onoga što bi zbilja trebale. Danas to isto Bjorn Lomborg, danski stručnjak za okoliš, govori za klimatske promjene. U knjizi „Lažni alarm“ koja je digla puno prašine, Lomborg, koji sebe opisuje kao skeptičnog ekologa, tvrdi da su aktivisti digli lažnu uzbunu o opasnostima klimatskih promjena, da se na to troše milijarde dolara, a postiže malo i da zbog lažnog alarmizma najviše pate siromašni. Glavni su negativci, smatra on hiperventilirajući mediji koji to prenapuhuju“ naglašava Biliškov
Izvor:
Globus 18.10.2023.

KLIMATSKA KRIZA NE POSTOJI
„Ne postoji nikakva klimatska kriza“ priopćila je Globalna skupina za prikupljanje podataka o klimi (CLINTEL) u svojoj Deklaraciji o svjetskoj klimi objavljenoj u kolovozu „Klimatska znanost trebala bi biti manje politička, dok bi klimatske politike trebale biti više znanstvene. Znnanstvenici se moraju otvoreno pozabaviti dvojbama i prekomjernostima u svojim predviđanjima glede globalnog zatopljenja, dok političari trebaju nepristrano procjenjivati prave troškove kao i zamišljene koristi svojih političkih mjera“
Deklaraciju je potpisalo ukupno 1609 znanstvanika i stručnjaka iz cijelog svijeta, uključujuči 321 znanstvenika iz SAD-a. Ova koalicija je istaknula da se klima na Zemlji neprestano mijenja i da je naš planet prošao kroz nekoliko hladnih i toplih faza. Malo ledeno doba završilo je razmjerno nedavno,1850. godine – navode znanstvenici. „Klimatski modeli imaju mnoštvo nedostatka, te kao instrument politike, nisu ni približno vjerodostojni“ priopćila je koalicija, dodavši da ovi modeli preuveličavaju učinak stakleničkih plinova“ i “zanemaruju činjenicu da je obogaćivanje atmosfere ugljičnim dioksidom ustvari veoma blagotvorno“. Naprimjer, iako klimatski alarmisti opisuju CO2 kao štetan za okoliš, koalicija je napomenula da taj plin “nije zagađivač“. On je neophodan za sav život na zemlji i „povoljan“ je za prirodu. Povečane količine CO2 rezultiraju rastom globalne biljne biomase i istovremeno povećavaju prinose usjeva širom svijeta. CLINTEL je također odbacio narativ o povezanosti globalnog zatopljenja s porastom prirodnih katastrofa poput uragana, poplava i suša, naglasivši da „ nema nikakvih statističkih dokaza“ u prilog takvih tvrdnji. Klimatsla kriza ne postoji, stoga nema razloga za uzbunu i paniku. Snažno se protivimo štetnoj i nerealnoj politici nulte stope CO2, koja se predlaže za 2050 godinu. Odaberimo prilagodbu umjesto ublažavanja (posljedica); prilagodba djeluje, kakvi god da su uzroci“, stoji u prioćenju koalicije. „Vjerovati u ishod klimatskih modela znači vjerovati u ono što su tvorci tih modela unijeli pri izradi istih. Upravo je to problem današnjih rasprava o klimi koje se uglavnom oslanjaju na klimatske modele. Klimatska znanost se izrodila u raspravu baziranu na vjerovanjima, umjesto na zdravoj samokritičnpj znanosti. Ne bismo li se trebali osloboditi naivnog vjerovanja u nezrele klimatske modele“? Među CLINTEl-ovim potpisnicima dvojica su dobitnika Nobelove nagrade: fizičari John Francis Clauser iz SAD-a i Ivar Giaever, norveško-američkih korijena.
Izvor:
The EpochTimes.com 29.kolovoza 2023. https//tinyurl.com/289998wf

NEMA KLIMATSKE KRIZE, JER SVE LOŠE REČENO O CO2 JE LAŽ
VALJDA NAS DANAŠNJA INKVIZICIJA NEĆE SPALITI NA LOMAČI
U istraživanju i modeliranju klime treba znati da se radi o združenom nelinearnom  kaotičnom sustavu, te zato dugoročno predviđanje budućih stanja klime nije moguće.“
(IPCC, 2001)
CLINTEL (Global Climate Intelligence Group):

CLINTEL-ova poruka političarima i svjetskim vođama na COP-u 26


CLINTEL-ova poruka političarima i svjetskim vođama na COP-u 26

November 2, 2021
CLINTEL-ova poruka političarima i svjetskim vođama na COP-u 26
⦁ Pouzdane činjenice pokazuju da globalno zatopljenje NIJE katastrofalno, pa stoga NEMA klimatske krize. Zaustavite svoje poruke koje izazivaju strah. Strah uvijek vodi do pogrešnih odluka i prije svega uništava umove naših mladh. Umjesto toga, nadahnite ih pozitivnom perspektivom!
⦁ Velika klimatska slika nam govori da se polako, kroz uspone i padove, krećemo u sljedeće ledeno doba. Izlazak iz Malog ledenog doba je bio koristan za čovječanstvo i prirodu. Uživajte u današnjoj relativno blagoj klimi! Jednom u budućnosti ćemo opet prijeći u hladniju fazu i naposljetku u sljedeće ledeno doba.
⦁ Velika klimatska slika nam također govori da je ekstremno vrijeme, koje se sastoji od toplinskih valova i hladnih fronta, suša i poplava, uragana i snježnih oluja, itd., sastavni dio Zemljine klime. Prestanite birati vremenske prilike koji odgovaraju vašem planu zastrašivanja!
⦁ Već dugi niz desetljeća promatranja u stvarnom svijetu pokazuju da klimatski modeli IPCC-a značajno odstupaju od nepristrane znanosti. U stvarnosti promjene emisija CO2 imaju zanemariv utjecaj na vrijeme i klimu na Zemlji. Također je ćinjenica da je porast razine mora stoljećima stabilan i mali.
⦁ CO2 nije zagađivač. Neophodan je za sav život na Zemlji. Fotosinteza je blagoslov. Više CO2 je korisno za prirodu, ozelenjavajući Zemlju. Također koristi poljoprivredi, povećavajući prinose usjeva diljem svijeta (vidi sliku 1), što nam omogućuje rješavanje globalne gladi.
⦁ Molim vas, prestanite ropski slijediti Pariški klimatski sporazum iz 2015. godine. Zasnovan je na strahu i samo će osiromašiti države svijeta. Umjesto toga, izradite konkretne planove klimatske prilagodbe, u regionalnoj suradnji. Politike globalnog ublažavanja posljedica basnoslovno koštaju, a nikada nisu spasile niti jedan život. Nacionalni planovi prilagodbe djeluju, bez obzira na uzroke klimatskih promjena (vidi sliku 2).
⦁ Energija vjetra i sunca mogu igrati samo malu ulogu u energetskoj tranziciji. Koristite čista fosilna goriva za povećanje energetske potrebe, posebno u zemljama u razvoju. U međuvremenu, surađujte širom svijeta na razvoju nuklearnih elektrana budućnosti zajedno s novim tehnologijama skladištenja i transporta. To će rezultirati prosperitetom za sve.

Screenshot_20231030_234358_Yandex Mail

Slika 2: Broj smrtnih slučajeva povezanih s klimom pao je za više od 95% u prošlom stoljeću zbog sve većeg blagostanja! Politike ublažavanja čine suprotno jer uništavaju bogatstvo. Ulaganje u prilagodbu uvijek djeluje, bez obzira na uzroke klimatskih promjena.
Molimo vas, pročitajte CLINTEL-ovu Svjetsku deklaraciju o klimi.
U ime CLINTEL-ovih ambasadora i potpisnika Deklaracije
Dr. A.J. (Guus) Berkhout predsjednik CLINTEL-a
Profesor emeritus geofizike
član Kraljevske nizozemske akademije znanosti (KNAW)
viši član Nizozemske akademije inženjerstva (AcTI)
Izvještaji (WMO) IPPC-a su frizirani i govore o porastu temperature zraka, visini razine mora, otapanju ledenjaka, zakiseljenosti mora i raznim drugim parametrima. To je velika laž, da bi stvorila strah kod ljudi. Nalbolji primer je Australija, gdje su im termometri bili podešeni da prikazuju višu temperaturu zraka za jedan stupanj. To je jedan primjer za koji se saznalo, a što sa onima za koje nemamo podatke.
A povećan broj oboljelih nema neke jake veze sa klimom, već sa zasijavanjm Zemlje otrovnim tvarima, ali i djelovanjeg bojnog otrova koje su ljudi primali prošlih godina u obliku vakcine.

JAKO VAŽNO ZA ŽIVOT NA ZEMLJI (ZAKLJUČAK IZ VIDEA):
Ako razina CO2 padne ispod 200 ppm (broj čestica na milion) prestaje u biljnom svijetu fotosinteza (gradivo osnovne škole), pa time i proizvodnja kisika koji je potreban životinjskom svijetu, pa i nama, dakle prestaje život na Zemlji (nastupa novo globalno izumiranje vrsta bez udara asteroida, kako je u prošlosti bilo).

 

KLIMATSKA PRAVILA EPA-e TEMELJE SE NA „PODVALI“
Dvojica uglednih klimatologa osvrnula su se na nova pravila američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) o smanjenju emisija CO2 u proizvodnji elektrićne energije, tvrdeći u svojem iskazu da će ta pravila „biti katasrofalna za cijelu Zemlju, a bez ikakva znanstveno opravdanog razloga „. Navodeći iscrpne podatke u prilog svojoj tvrdnji William Happer, počasni profesor na Sveučilištu Princeton, te Richard Lindzen, počasni profesor atmosferske znanosti na Masachusetskom institut za tehnologiju (MIT), napominju da se tvrdnje koje iznosi EPA kako bi opravdala nova pravila ne baziraju na znanstvenim činjenicama, nego na političkim mišljenima i spekulativnim modelima koji su se redovito pokazali pogrešnima.
Neznanstvena metoda analize, oslanjanje na konsenzus „stručne procjene, mišljenje vlasti, modeli koji ne funkcioniraju, proizvoljnim biranjem podataka koji pobijaju službeni narativ…sve se to često koristi u ovim istraživanjima, te pri osmišljavanju novih pravila EPA-e“, napisali su Happer i Lindzen. „Nijedno od ovih istraživanja nije potkrijepljeno znanstvenim činjenicama i stoga nijedno od njih ne pruža nikakav znanstveni dokaz za predložene odredbe“. „Svi modeli koji predviđaju globalno zatopljenje padaju na ključnom testu znanstvene metode njihova predviđanja uvelike se kose sa stvarnim podacima. Znanstvena metoda dokazuje da ne postoji rizik da će fosilna goriva i CO2 uzrokovati katastrofalno zatopljenje i ekstremne vremenske prilike“
Primjenjuje se diljem svijeta
Znate li što je zasijavanje oblaka? Znanstvenici manipuliraju padalinama da bi spriječili prirodne katastrofe
Metoda se od 2017. primjenjuje u 50 zemalja diljem svijeta
28.6.2020. u 10:00/ Vijesti,hr

Indonezijske vlasti u svibnju su krenule s takozvanom metodom “zasijavanja oblaka” (cloud seedinga) u nadi da će na taj način proizvesti dovoljno kiše i smanjiti štetu koju uzrokuju godišnji šumski požari u rujnu. požari kakvi se nisu viđali od 2015. prošle su godine stvorili enormne štete za ovu zemlju, piše AccuWeather.
UMJETNO STVARANJE OBLAKA
Tisuće mole za kišu u požarima pogođenoj Indoneziji: Duže od mjesec dana gori 5.062 požara
Krenulo je u siječnju
Zasijavanje je, prema Američkom meteorološkom društvu, metoda modifikacije vremena i umjetnog stvaranja vremenskih prilika koja uključuje širenje pripravljenih aerosola ili izuzetno hladnih tvari na određene lokacije među oblacima da bi se postiglo, primjerice, pojačanje oborina, ublažavanje štete od tuče ili uklanjanje magle. U tu se svrhu koristi srebrni jodid, koji se koristi i u protugradnim raketama, kao kod nas. Razvijeni su i drugi, manje toksični spojevi, poput higroskopične soli, mješavine natrija, magnezija i kalijevih klorida. Indonezija se odlučila za metodu cloud seedinga još u siječnju ove godine i to da bi spriječila daljnje pljuskove nakon što su neka od najjačih kišnih razdoblja u zemlji rezultirala pogubnim poplavama i odronima zemlje.
Viđeno i na Olimpijskim igrama
Metoda je iskušana i da bi se smanjila jačina uragana i tuča, poboljšao snježni pokrov u nekim regijama, poticali pljuskovi za uspješnu borbu protiv nedostatka vode te da bi se smanjila magla oko aerodroma. Korištena je i 2008. godine tijekom Ljetnih olimpijskih igara u Pekingu kada je više od 1000 raketa ispaljeno u nebo da bi se spriječili pljuskovi na ceremoniji otvaranja Igara.

KLJUČNO PITANJE ZA BUDUĆNOST
Sada znamo što građani RH doista misle o klimatskim promjenama i što očekuju od političara
U više od 50 zemalja
Kemičar Vincent Schaefer osmislio je zasijavanje 1946. godine dok je proučavao formaciju oblaka za tvrtku General Electric i od tada se ona koristi širom svijeta.  Programi cloud seedinga se od 2017. primjenjuju u više od 50 zemalja, navode iz Svjetske meteorološke organizacije.
Temeljni izazovi
Ipak, iz Organizacije napominju da, unatoč tomu što se ova metoda istraživala desetljećima, i dalje postoji skepsa.  Djelomice je to zbog izazova da se dokaže efikasnost tehnike, uspostavljane uzroka i efekata, uzimajući u obzir kompleksnost i promjenjivost vremenskih sustava.  “Temeljni izazov u modifikaciji vremena je identifikacija i pronalazak najboljih oblaka koji će ‘obaviti posao'”, poručili su.
Treba pronaći prave oblake
Osnivač i izvršni direktor AccuWeathera dr. Joel N. Myers rekao je da istraživanja pokazuju da zasijavanje može povećati određene tipove pljuskova i do 10 posto kada je već sigurno da će kišiti.  “Ako nemate oblaka, ne možete imati kišu, Također, ako primjenjujete cloud seeding na oblacima koji ne bi i ovako i onako proizveli kišu jer nisu dovoljno gusti i jer nemaju dovoljno tekućine u sebi, onda ta metoda neće uspjeti”, ustvrdio je Myers.
Istraživanje induciranog snijega
Jedno napredno istraživanje o zasijavanju istraživači su nazvali SNOWIE. Na američkom Sveučilištu u Coloradu znanstvenica Katja Friedrich je sa svojim kolegama 2017. prvi put izmjerila volumen snijega koji je nastao posredstvom cloud seedinga.  Pratili s tri pokušaja primjene ove metode od početka do kraja tijekom tri dana koristeći radar i instrument za mjerenje količine snijega. Izračunali su da je snijeg padao oko 67 minuta, a prekrio je površinu od otprilike 2330 kvadratnih kilometara.
Uspješno na područjima s malo snijega
Prema drugom izvještaju ove znanstvene skupine, količina snijega nastala uporabom cloud seedinga je ugrubo usporediva s količinom vode u 282 olimpijska bazena.  Istraživači su dodali da im je za uspješno promatranje induciranih snježnih oborina pomogla činjenica da u području u kojem se ona provodila, takve oborine nisu česte.  “Još uvijek nismo sigurni koliko je zasijavanje oblaka uspješno u područjima gdje prirodno padne puno snijega”, rekao je jedan od istraživača.
Prilika za opskrbu vodom
Stručnjaci odgovorni za planiranje uporabu resursa i opskrbe pitkom vodom, posebice oni na zapadu SAD-a kažu da u cloud seedingu vide prilike za pojačanje snježnih oborina tijekom zime budući da na zalihe vode utječe otapanje snježnog pokrova u tom dijelu zemlje i u ostalim planinskim regijama u svijetu.

“To je posebno važno na zapadu SAD-a gdje se često javljaju periodi intenzivnih suša”, rekao je meteorolog AccuWeathera Nicole LoBiondo.  “Vlažnost je u tom dijelu države poprilično niska, pa je upitna i sama prisutnost oblaka u tom atmosferskom sloju. To su vrlo specifični dani i vrlo specifični vremenski uvjeti”, kazao je.
Pokušavalo se i s uraganima
Jedan od poznatih pokušaja da se dokaže učinkovitost i održivost korištenja ove metode napravila je američka vlada u nastojanju da izmjeni uragane. Takozvani projekt Stormfury trajao je od 1962. do 1983., a riječ je o intenciji da se oslabe tropski tajfuni i to na način da se u njih lansiraju letjelice ispunjene srebrnim jodidom.
“Ono što su tada istraživači saznali jest da bi trebali više takvih letjelica, ne tek jednu ili dvije da bi provodili taj eksperiment. To nije praktično, a k tome je i opasno”, rekao je Dan Kottlowski, vodeći ekspert za uragane pri AccuWeatheru.
Nova otkrića
Ipak, dodao je da je, prilikom izvođenja eksperimenta, došlo do brojnih saznanja o strukturi uragana, njihovom rastu i opadanju kao i da je tada otkriven razvojni ciklus uragana. “Projekt Stormfury nije uspio dokazati je li moguće primijeniti metodu cloud seedinga na uragane, ali su dobiveni rezultati učinili sveukupni projekt uspješnim”, kazao je Kottlowski.
Nastavak u rujnu
Indonezijski napori da se metodom cloud seedinga inducira kiša i na taj način ograniče požari ne mogu se detaljno analizirati. Međutim, podaci o oborinama na otoku Sumatri, jednom od područja na kojem se koristi spomenuta metoda, a koje je često pogođeno požarima posljednjih godina, pokazuju da je na tom području bilo do 150 posto normalnih oborina od početka svibnja. Cloud seeding se počeo primjenjivati od sredine istog mjeseca, očekuje se da će se nastaviti i tijekom rujna, a vlasti planiraju proširiti područja na kojima će primjenjivati ovu metodu.
Postoje drugi motivi
Usprkos tome što se u Indoneziji nadaju da će se njihovi napori isplatiti u borbi protiv požara u ovoj godini, moguće je i da postoje neki drugi motivi koje vlade država mogu imati u procesu. “Ponekad vlade koriste zasijavanje da bi pokazale narodu da nešto rade”, rekao je Myers.  “Civilizacija Maya je izumrla jer nije bilo kiše. Nedostatak kiše, ali i druge vremenske ili klimatske promjene uništile su više civilizacija nego što možete izbrojiti”, dodao je.
Izvor:
The EpochTimes.com 12 .kolovoza 2023 https//tinyurl.com/2bc9q2s2
Dr. Joseph Mercola, Global Research, 10. srpnja 2023.
GeoengineeringWatch.org.

World Climate Declaration

Ne borimo se protiv prirode, prilagodimo se


Krešimir Mišak-Fred Goldberg (video) https://2012-transformacijasvijesti.com/video/na-rubu-znanosti-fred-goldberg-iza-vela-globalnog-zatopljenja
Globus -18.10.2023.
Vijesti,hr
Gerber Zorislav

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal