Dostojevski kaže da nikad nije upoznao nekog nevjernika nego tek neke bezbožce

0
1004

Istina je da govor O BOGU ne dovodi do susreta SA BOGOM nego vjera, no zato je pomoć savjesti onome tko se s njime susreo. Takav će ga sigurno sa zanimanjem čitati. Odsustvo zanimanja je stoga znak osiromašenog duha koji se opija nekim drugim sadržajima (duhovima). Dostojevski tako kaže da nikad nije upoznao nekog nevjernika nego tek neke bezbožce. Ono čime se hranimo to i postajemo. Bitno je dakle što konzumiramo, a što odbacujemo na smeće. To nas u daljem životu odredjuje.

Podsjetnik na izgubljena zrnca istinske mudrosti.

Ako sami ne želimo ići putem umiranja kako bi se rodili zlotornici kao Klaus Schwab , do njega  će nas  dovesti, htjeli mi to ili ne.

Pri usponu na goru mnogi će otpadati, ali će zato oni koji ustraju biti istinski sinovi rođeni pod križem. Bezakonici će pak biti uništeni zajedno s Bezakonikom (2Sol2).

Crkva trećeg milenija će biti pročišćena i posvećena , a u ljudima će biti operativni darovi Duha Svetog.

Nitko nikome neće govoriti : Upoznaj Boga! (Obrati se!), jer će svatko po daru proroštva i spoznanja čutiti glas Božji u svom srcu, te biti njime vođen. Na pragu smo obećanja Božjih, kakvih ljudsko uho još nije čulo, niti oko vidjelo. No, prije toga treba proći kroz Vazam.

M.Bušić
“Sada kad više ništa ne želim, sve imam, a da želja nemam.” sveti Ivan od Križa

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal