O snazi plamena kojim potpirujete vatre vašega srca ovisi hoće li vam život biti topla kolijevka ljubavi ili emotivno zgarište

0
1196

Kada ljudi, sa suzama u očima, pričaju priče koje su im se u životu dogodile prije dvadesetak ili tridesetak godina, sigurna sam da vrijeme ne liječi ništa.
Samo nam se sa određene vremenske udaljenosti intenzitet bola čini manjim, protokom vremena blažim.

Nije ova moja misao nikakova sofistička filozofija nego dijalektika bola koji nam je svima kroz život ostavio tragove na duši.

RODITELJI, PROČITAJTE!

Zatvorenik osuđen na smrt, čekajući pogubljenje zatražio je olovku i papir kao posljednju želju. Nakon što je pisao nekoliko minuta, poziva zatvorskog čuvara i traži da se pismo proslijedi njegovoj biološkoj majci.

U pismu je pisalo….

“Mama, da ima više pravde na ovom svijetu, danas bismo oboje bili osuđeni na propast, ne samo ja. Kriva si koliko i ja, za život koji sam živio.
Sjećaš li se kad sam ukrao bicikl tipu i donio ga kući? Pomogla si mi da ga sakrijem da mi otac ne bi saznao. Sjećaš se kad sam ukrao novac iz susjedovog novčanika? Prešutjela si mi.. Sjećaš se kad si se svađala s mojim ocem kada bi galamio na mene. Svađala si se s njim jer me krenuo spriječiti kad sam kopirao ispit umjesto da učim, tada je i otišao..
Mama, bio sam tek dijete, onda sam se pretvorio u problematičnog tinejdžera i sad sam netolerantna i agresivna osoba. Mama, bio sam samo dijete kojem je trebala ispravka, a ne odobravanje. Ali ipak ti opraštam!

Molim vas, samo pošaljite ovo pismo što većem broju roditelja širom svijeta kako bi im dali do znanja da imaju odgovornost odgajati dijete tako što će osoba djelovati, u dobru ili zlu. Hvala ti mama što si mi dala život i pomogla mi da ga izgubim.
Tvoj sin je kriminalac.

Podsjećam i da: tko odbija kazniti sina, taj ga ne voli. Tko ga voli, ne oklijeva se svađati s njim. Odgoj je najmoćnije oružje kojim možete promijeniti svijet. Učite djecu i nećete morati kažnjavati odrasle!”

Tvoj mobitel već ti je zamijenio tvoj foto aparat, tvoju budilicu, tvoj ručni sat, tvoje novine, tvoj kalendar..
Ne dozvoli da ti zamijeni zagrljaje i poljupce s ljudima koje voliš i do kojih ti je stalo, koji ti znače.
Ne dozvoli da ti zamijeni druženja i iskrene razgovore uživo.
Ne dozvoli da ti zamijeni obitelj i prijatelje.

O snazi plamena kojim potpirujete vatre vašega srca ovisi hoće li vam život biti topla kolijevka ljubavi i sreće, ili emotivno zgarište.

Tko leži na novcu, ne žali se na udobnost kreveta.

RENATA   JANC

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal