Biograd u panici jer se prva oboljela od korone kretala među njima, roditeljski obrt normalno je radio, a brat radio u upravi

0
2013

Prva osoba kojoj je potvrđena zaraza korona virusom u Dalmaciji je 20-godišnja djevojka s područja Biograda. Ona je sa sestrom bila na turističkom putovanju u Zanzibaru u Africi. U Hrvatsku se vratila 15. ožujka avionskim letom preko Dubaija u kojem se zaustavila oko četiri sata.

I prije nego što je došla u Hrvatsku djevojka se čula sa svojom prijateljicom koja joj je objasnilo stanje u zemlji u vezi korona virusa. Djevojku i njenu sestru na aerodromu je dočekao otac i odmah ih odvezao kući.

Obje su sestre samoinicijativno ostale u samoizolaciji sve dok jedna nije dobila temperaturu od 37,2 stupnja. Javila u zadarsku bolnicu gdje su joj u utorak navečer uzeli bris. Čim je rezultat brisa pokazao da u sebi ima korona virus, obavijestili su je iz zadarske bolnice i kolika hitne pomoći tijekom noći su došli po nju u kuću.

Djevojka je sada u izolaciji zadarske opće bolnice i ima blage simptome zaraze, dok su svi članovi njene obitelji u samoizolaciji. Oni još uvijek nisu testirani, ali im se prati stanje i kod prve pojave simptoma bit će im uzeti brisovi.

Epidemiolog Alan Medić pohvalio je samosvjesnost djevojke i njene obitelji koji su se samoinicijativno pridržavali mjera samoizolacije od dolaska u zemlju, a ravnatelj bolnice Željko Čulina rekao je da je se prati stanje pacijentice koja je trenutno stabilno s blagim simptomima bolesti. Medić je istaknuo da se djevojka najvjerojatnije zarazila negdje u Africi s obzirom na vrijeme potrebno za inkubaciju bolesti.

 

-Sada je jasno zašto su Biograd i zadarska županija preduhitrili vladu i 2 dana ranije proglasili karantenu. Da se zaključiti da su u poglavarstvu znali za djevojku ali su se nadali da neće biti pozitivna.-kaže naš izvor.

Građani Biograda se zafrkavaju da je put u Zanzibar inicirala pjesma Duška Lokina, a neki kažu da bi to mogli proglasiti himnom grada.

Gradonačelnik Biograda zatvorio gradsku upravu! ‘Kod nas radi jedan član te obitelji, zaposlenike sam poslao u samoizolaciju, slijedi dezinfekcija‘

-Brat mladež hadezeja radi u gradskoj upravi.

Mater joj je obilazila sve dućane u kojima i mi kupujemo.

Otac je išao po nju na aerodrom, lipo su se izljubili, imaju cvjećarnu, normalno su radili…-kaže nam njihovi sugrađani.

Tako nešto piše drugi medij…

Nakon što je epidemiolog dr. Alan Medić na konferenciji za medije potvrdio da je mlađa djevojka iz Biograda zaražena korona virusom, pohvalio je njeno ponašanje, te istaknuo da je ona samoinicijativno bila u samoizolaciji čim se vratila, u komentare na Facebooku javili su se brojni građani Biograda koji su ogorčeni tom izjavom.

Napisali su kako su djevojku viđali po kafićima, a u kontaktu s ostalim građanima bili su i članovi njene obitelji. -piše Kalelarga info.

Screenshot_20200320-152556_MessengerScreenshot_20200320-152455_Messenger

HOP

 

Screenshot_20200318_143014-01