Uplata za predstavu: Stvorimo uvjete za monodramu Božidara Alića-“OSUĐEN NA DOŽIVOTNU HRVATSKU”

0
2759

božidar alićBožidar Alić  odigrao je  preko stotinu glavnih uloga u teatru, na engleskom, njemačkom, talijanskom i materinjem hrvatskom, 2000 radijskih predstava,  10 glavnih uloga na televiziji i filmu ne računajući epizodne uloge, snimio je  CD sa Matijom Dedićem u produkciji Croatia Recordsa:  „Dopo l’amore“, isto tako, napisao je, režirao i igrao monodramu „Nihil Horvat“, čija praizvedba je bila u kazalištu „Vidra“, a dvije predstave igrane su u Herceg- Bosni. Božidar Alić  se  okušao pišući kolumne za Globus: „Zapisi jednog konobara naizust“, kolumne za „Večernji list“,  „Konturu“ i dnevno.hr („Osuđen na doživotnu Hrvatsku“).  Radio je čak i kao  konobar „kod Drageca“ u MUO na Kazališnom trgu u večernjoj smjeni. Dobio je sve moguće nagrade, a najdraža mu je priznanje  Stožera  za obranu hrvatskog Vukovara,  član  je HAZUD-a i HNES-a.

U predsjedničkoj izbornoj noći rekao je Alić legendarne riječi;„Dobra večer, Hrvatice i Hrvati! Moja potpora gospođi Kolindi Grabar-Kitarović je najnormalnija, jer sam dragovoljac Domovinskog rata, Hrvat i katolik i Bogu hvala da je pobijedila gospođa Grabar-Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli!“. Tada hrabro, a danas je pred vratima monodrama jedne hrvatske hrabrosti.

Sada sprema predstavu, monodramu, o našoj borbi protiv komunista, Srba i izdajnika. Ta borba traje 25 godina. Božidar Alić želi ovjekovječiti sav ovaj užas i patnju koju prolaze branitelji i građani ove države, svi oni koje je Jugoslavija batinala, a ova vlast šikanirala.

“OSUĐEN NA DOŽIVOTNU HRVATSKU”- radni je naslov moje cabaretske monodrame,koju započeh pisati i kojom namjeravam obilježiti 40.obljetnicu postojanja na ovoj vjetrometini od kulture, koju je vladajuća Fukara svela na razinu psovke… Bitnije od obljetnice, koliko je u mojoj moći, pripomoći u SVRGAVANJU YUGOUDBAŠKE BAGRE i da IH SMJESTIMO, U ZA NJIH, SPRAVNO MJESTO!- kaže Božidar Alić, prvak hrvatskoga glumišta i dodaje:

Jer ću između pomno odabranih monologa svjetske literature, komentirati, OŠTROHRVATSKI, dnevne političke događaje!!

Očekujem praizvedbu i početak turneje, u studenom. Igrati ću SVUGDJE GDJE IMA HRVATA!
OD HRVATSKE DO AUSTRALIJE
(uz Božju i Vašu pomoć)

Ciljana sredstva su 120.000 – stotinudvadeset tisuća kuna.

Tko može i želi, neka mi se obrati ovdje, u poštanski pretinac – facebook inbox. Svaka je pripomoć dobro došla!

Moguće uplate su poštom uz kontakt telefon 0955493084. Udruga HOP daje  svoj račun u slučaju uplate s kojeg će biti  novac  predan Božidaru Aliću.

BroRačuna: Raiffeisenbank Austria d.d. HR3624840081106313995
ZA HRVATSKU DOMOVINU
I
HRVATSKI DOM
SPREMNI

Facebook/Božidar Alić

uredništvo Hop.hr

naš  mail sa lakšu suradnju [email protected]