Pismo čitatelja o problemu djece s invaliditetom u Benkovcu

0
2936

Pismo čitatelja:

“Dragi prijatelji i prijateljice na društvenoj mreži facebook obratiću se kroz par rijeći o USTAVNO PRAVO REPUBLIKE HRVATSKE kako se krše i ne primjenjuju odredbe i točke ustavnog zakona u gradu Benkovcu npr;
-Hrvatski ratni vojni invalidi s obiteljima u Benkovcu nemogu ostvariti svoja zakonska prava po ustavu i ustavnom pravu Republike Hrvatske.
-Dijeca invalidi 100%-tnog invaliditeta djeca sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju s obiteljima u Benkovcu nemogu ostvariti svoja zakonska prava po ustavu i ustavnom pravu Republike Hrvatske.
-Sve skupine invalidnih osoba s obiteljima u Benkovcu nemogu ostvariti svoja zakonska prava po ustavu i ustavnom pravu Republike Hrvatske.
Razlozi tome su sljedeći jel tko god nije u političkoj partiji u vlasti Benkovca pod okriljem gradonačelnika neće ostvariti svoja prava što mogu potvrditi na stotine građana i građanki Benkovca koji posjedujemo jako puno dokaza i argumenata te činjenica i s problemom s kojim se nosimo već više od 15.godina što je užasno ,žalosno i tužno.
Problem ostvarivanja prava po ustavu Republike Hrvatske ugrožen je od svih institucija u Benkovcu i neostvariv je već više od 15.godina počevši od službenika u gradskom poglavarstvu grada Benkovca ,službenika policijske postaje u Benkovcu ,službenica centra za socijalnu skrb u Benkovcu ,službenika u dječjem vrtiću u Benkovcu ,službenika u vodovodu u Benkovcu ,službenika u osnovnim i srednjim školama u Benkovcu i svim drugim institucijama u Benkovcu gdje vlada hobotnica gradske vlasti grada Benkovca i kažnjava te oduzima prava zakonom stečena po ustavnom pravu Republike Hrvatske što je užasno.
Zbog kršenja svih zakonskih prava po ustavnom pravu Republike Hrvatske za osobe sa invaliditetom u Benkovcu potražićemo pomoć osoba u gradu Zagrebu od resornih ministarstava kao i do sada gdje su nam uvelike pomogli i otklonili probleme ,također ćemo obavijestiti i sam vrh države Hrvatske tj. ured predsjednice Republike Hrvatske gđa.Kolinda Grabar – Kitarević te ured vlade Republike Hrvatske gosp.Tihomir Orešković i ujedno i obavijesni sigurnosni sustav Republike Hrvatske ,SOA-u ,ured ministarstva MUP-a u Zagrebu gosp.Vlaho Orepić.
S poštovanjem ,Darko Kovačić.”