Božidar Alić: ” Trenutno me brišite iz tog sramnog članstva Kozaračkog kola “

0
1137

božidar alićPotaknuti izjavom glumca Božidara Alića na HTV-u u izbornoj noći, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika se ograđuje i duboko se protivi govoru nacionalne netrpeljivosti, uvredama kao i svakoj netoleranciji. Apeliramo na sve svoje članove da u javnom prostoru budu svjesni da i u svojim osobnim izjavama zastupaju struku, te da je kultura ona vrijednost koja bi trebala biti iznad dnevne politike.
Predsjednik HDDU-a, Boris Svrtan


HRVATSKO DRUŠTVO DRAMSKIH UMJETNIKA
Croatian Association of Drama Artists – Republic of Croatia
10000 Zagreb – Amruševa 19/III
tel. +385 1 4920 717, +385 1 4813 374
fax. +385 1 4920 718
GSM: Marija Filipović +385 91 4872 740
GSM: Gordana Skalak +385 91 5841 064
www.hddu.hr

Moj odgovor njima:

Božidar Alić
11:38 (prije 7 sati)

prima hddu
“Poštovani”,
moj promišljeni odgovor na Vaše “ograđivanje” od moje izjave dane “HRT-u”, ili točnije radmanovoj udbaškoj televiziji, u noći izborne Pobjede gospođe Kolinde Grabar Kitarović glasi: ” Trenutno me brišite iz tog sramnog članstva Kozaračkog kola u koje ste se, razvidno je, preobrazili iz nekad časne Hrvatske udruge dramskih umjetnika, što od dolaska veleizdajnika Stipe Mesića, te njegova nasljednika, također veleizdajnika Ive Josipovića, zastupate tu istu srbofilsku četničku struju ograđujući se od mene Hrvata, dragovoljca Domovinskog rata i katolika.
U, Vama i Vašima spornoj izjavi, rekoh: “Dobra večer Hrvatice i Hrvati. Moja potpora gospođi Kolindi Grabar Kitarović je najnormalnija, jer sam dragovoljac Domovinskog rata, Hrvat i katolik i Bogu hvala da je pobijedila gospođa Kolinda Grabar Kitarović protiv ove udbaške , srbofilske i četničke struje. Živjeli! “
Stojim iza svakog izgovorenog slova, kao što stojim iza svog života, te svih odigranih, mahom glavnih uloga , u svim medijima i govornim područjima poput njemačkog, engleskog, talijanskog i materinskog mi hrvatskog, o čemu Vi i Vaši članovi možete samo sanjati nikad dosanjani san.
W. Shakespeare iz Koriolana (kojega igrah na Dubrovačkim ljetnim igrama): ” JA VAS PROGONIM ! “
Indikativno je kako ste mi taj Vaš jadni e-mail uputili o dvadesetitreću obljetnicu Međunarodnog priznanja Hrvatske u čijoj sam središnjoj proslavi u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski ” sudjelovao vodeći program s gđom Anjom Šovagović Despot, pred našim, do danas jedinim Predsjednikom gospodinom doktorom Franjom Tuđmanom i naravno jedinom Hrvatskom vladom do dana današnjega.
Danas, unatoč protivljenju Vaših i Vama sličnih imamo prvu hrvatsku Predsjednicu gospođu Kolindu Grabar Kitarović, koja će nastaviti započeto djelo dr. Franje Tuđmana i izvedeno uz mnogobrojne žrtve nas dragovoljaca Hrvatskog obrambenog rata, u kojem su takovi poput Josipovića, Pupovaca, Teršelićke, Pusićevih i ostalih mnogobojnih srbočetničkih i udbaških spadala, bili i jesu u redovima agresorske srbočetničke vojske.
Član sam Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD), te Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, koje je već osudilo (javno) Ivu Josipovića za veleizdaju, radimo i na osudama Vesne Pusić, Milorada Pupovca , Vesne Teršelić i drugih.
Vi i Vaša udruženje, očito je, postalo ispostava Teršelićkine Documente i ove nenarodne trenutne vlasti u Hrvatskoj.
Kako biste bili vjerodostojni, predlažem Vam promjenu imena Vašeg Udruženja i predlažem da se nazovete pravim imenom koje Vam odgovara, a to je LGBT Udruga nacionalnih manjina i polutalentiranih udbašića.
U svakom ste slučaju manjina.
Odavno ste se ogradili od hrvatskog puka kojeg ljubim iznad svega, Hrvatica i Hrvata.
Kazališta Vam zjape prazna, nitko ne gleda Vaše pribedaste, sramotne sapunice i nepismene filmove.
Nitko ne pamti vaša imena. Ni po čemu. Uistinu ste se dobro ogradili.
Hrvati pamte i pamtit će gospodu poput Fabijana Šovagovića, Vanje Dracha, Borisa Dvornika, Josipa Gende, Zvonimira Rogoza, Jovana Ličine, Uglješe Kojadinovića, Zvonimira Torjanca, Zvonimira Zidarića, Zvonka Strmca ( i još mnogih koje ovaj tren ne mogu prizvati u pamćenje ) i još Bogu hvala živućeg Zlatka Viteza, Dragana Despota i moje malenkosti.
Članovi Hrvatskog etičkog sudišta jesu : prof. dr. Zvonimir Šeparović, prof. Josip Jurčević, prof. Zdravko Tomac, akademik Josip Pečarić, odvjetnici Zvonimir Hodak i Željko Olujić, gđa. Branka Šeparović, Zdravko Vladanović i uz moju malenkost , još mnogi časni i čestiti Hrvati. Za razliku od Vas i Vaših, iznimna mi je čast i priznanje, biti u njihovom društvu.
Siguran sam kako i u tom Vašem Kozaračkom kolu ima još poneki šutljivi i čestiti Hrvat, ili Hrvatica koji se mogu nazivati glumcima. No, oni samo potvrđuju pravilo.
Napominjem kako je ovo što upravo čitate priopćenje za javnost.
Zahtijevam trenutno brisanje iz tog Vašeg Udruženja i to PISMENIM putem, kako bih iz moje pismohrane , mogao i to predočiti javnosti.
Bog i Hrvati !
Božidar Alić

P.S. Zahtijevam da ovo moje priopćenje za javnost i odgovor na Vašu “ogradicu” pošaljete svim Vašim članovima.