Rusi napali Hrvatsku za fašizam, ali ne vide Šešelja i Nikolića

0
903

vladimir-putin-recep-tajip-erdogan02foto-reuters_ffHrvatska je u izvješću ruskog ministarstva vanjskih poslova također dobila svoje mjesto. Ruska diplomacija u dokumentu je optužila Hrvatsku za „agresivni nacionalizam, etničku i vjersku netoleranciju usmjerenu uglavnom protiv Srba“ koji se, kako se navodi u izvješču, „suočavaju s ozbiljnim administrativnim i drugim preprekama u pronalasku posla i povratu imovinskih prava.“ Hrvatsku se vlast implicitno okrivljuje i za “konvertiranje 30 tisuća Srba na katoličanstvo, diskriminaciju Cigana i nekažnjavanje povijesnog revizionizma”. „Među radikalnim i ekstremističkim organizacijama u Hrvatskoj su Udruga hrvatskih nacionalista, koja se odvojila od Hrvatske čiste stranke prava, Hrvatski nacionalni front i Hrvatska udruga boraca Drugoga svjetskog rata i nacionalnog otpora (ustaše), koji zahtijevaju od vlade da zabrani crvenu zvijezdu kao simbol crvenih partizana i Titovog doba“, navodi se u izvješču. Kao svjetlu točku u Hrvatskoj rusko ministarstvo vanjskih poslova vidi Antifašističku ligu i Ivu Josipovića, čije primjedbe o „prijetnji domaćih krajnje desnih pokreta s jasnim znakovima nacizma“ posebno ističe.

Mesić: Borit ćemo se svim sredstvima protiv revizionista Podsjetimo, bivši predjednik Stjepan Mesić je ovih dana, na tragu ovog izvješća ministra Lavrova, poručio kako se svim sredstvima treba boriti protiv “nove fašizacije u Europi” i povijesnog revizionizma. -Pravu istinu, treba prenositi generacijama koje dolaze, te se suprostaviti “galopirajućoj fašizaciji u Europi” – poručio je tom prigodom Mesić, upozorivši da će se Stari kontinent naći u velikim problemima ako to na vrijeme ne shvati i spriječi.

Rusima ne smeta srpski nacizam pod kapom Šešelja, ne smeta niti našim mesićima i josipovićima, ne smetaju im niti partizanske ubojice, smetaju izmišljene ustaše i šaka jada koja glumi ustaše.

hop-portal.com