Nezakonitosti i otvoreni kriminal austrijskih RBA zadruga, a sve hrvatske nadležne institucije na strani kriminalaca

0
1012

zadrugeTEMATSKI SASTANAK u vezi NELEGALNOG kreditiranja austrijskih RBA ZADRUGA u Hrvatskoj

Problem u javnosti eskalira i kulminira. PITANJE JE DANA KADA ĆE SE DESITI OZBILJAN INCIDENT. Ljudi se samoorganiziraju na razne načine i neće dopustiti otimačinu svoje imovine.

Na  brojne nezakonitosti i otvoreni kriminal austrijskih RBA zadruga sve hrvatske nadležne institucije svojim činjenjem i nečinjenjem stavljaju se nedvojbeno na stranu tih kriminalaca, a naše građane ostavljaju same, nezaštićene, na brisanom prostoru, sa napucima da se pojedinačno „pravno“ bore sa vjetrenjačama, sve do vlastitog poraza i propasti.

Nepobitan je dojam da su sve institucije koje bi trebale štititi ustavni pravni poredak i građane, podmićene. Drugog objašnjenja nema. Čine se svi napori da se detektira bar jedan slučaj, pa će cijela istina isplivati na površinu. U tom pravcu već ima određenih rezultata. Javna je tajna da austrijske RBA zadruge podmićuju sve redom gdje zapne. I to na svim razinama. Od pravosudnih, istražnih, poreznih, do političkih. Njihovi predstavnici posjećuju u nabrojane institucije i svojim aktivnostima utječu na nepristrasnost tih institucija. Nekoliko puta ih je primio i bivši predsjednik države. U predizbornoj kampanji nije govorio istinu kada je rekao da ih nije primio u svoj ured. Naša država izložena je kroz postupke provođenja nasilnih deložacija ogromnim troškovima i to u interesu stranog pravnog subjekta koji je nelegalan na našem teritoriju, koji kod nas nije platio nikada nikakav porez, a ugovori su zaključeni u Hrvatskoj. To je neobjašnjivo. Kako im to uspjeva? Austrijske RBA zadruge uz naše pomagače stavile su se iznad svih zakona i institucija naše države. Oštećenici su odlično informirani o legalnom načinu borbe protiv svih tih nnotornih nezakonitosti, te su tim prije iritirani do krajnjih granica, tražeći odgovor zašto ipak nije moguće ostvariti pravdu na legalan način. Sudovi osluškuju kako diše politika i tako se ponašaju. Najstrašniji dokaz da ništa ne štima je zadnja sjednica Sabora, kada su već treći put zastupnici SDP-a odbili prijedloge HDZ-a, Laburista, manjina i nekih nezavisnih zastupnika, da se stavi moratorij na ovrhe i deložacije dok se ne utvrdi zakonitost ili nezakonitost poslovanja austrijskih RBA zadruga i dok se ne utvrdi sudbina kaznenih postupaka protiv njih, a povodom mnogih kaznenih prijava.

Stranka koja proklamira socijal-demokraciju otvoreno je i jednoglasno, po prijedlozima i čudnim ponašanjem svog ministra pravosuđa i uz amenovanje ministra financija i premijera, protiv interesa vlastitih građana. Nevjerojatno čudno ponašanje. Sumnjivo samo po sebi. Predsjednik Sabora ovih je dana otvoreno izjavio da kod nas postoji i četvrta, bankarska, vlast. Ovakvom izjavom priznaje se narušenost ustavno pravnog poretka i to od strane prvog čovjeka Sabora. Umjesto da saznanjem o tome potakne borbu za uspostavu ustavno pravnog poretka, on nekoliko minuta kasnije glasa protiv građana čije interese je dužan štititi, a u korist austrijskih RBA zadruga (dakle, bankarske četvrte vlasti). Začuđujuća kontradiktornost, dvoličnost i besćutnost. Ovaj slučaj će eskalirati do krajnjih neugodnih situacija, jer je nezakonitost notorna, za razliku od slučaja „franak“ gdje se vodi pravno natezanje i nezakonitosti su prikrivene. Čak je i u ovom slučaju nastupio identičan problem sa jednostrano promjenjivim kamatama unutar same strukture ugovorene ukupne kamate, ali i njenim nezakonitim podizanjem, oko 0,25% kvartalno, tako da su krediti defacto postali neotplativi. Plaćaš samo kamatu, a vječno si dužan glavnicu.

Nenad Koljaja

hop-portal.com