POČINITELJI ZVJERSKIH UBOJSTAVA U ‘HUDOJ JAMI’ SU SLOVENCI

0
2192

oznaJedna od glavnih tema zadnjih dana i tjedana u hrvatskim medijima je masovno stratište u slovenskom rudniku Barbarin rov :”Huda jama”.
Svima je poznata činjenica da su u zločinima nad hrvatskim narodom sudjelovali svi narodi i nacionalne manjine bivše jugo države. Znači Srbi,Slovenci,Crnogorci,Hrvati,Talijani,muslimani i ostali.
Što se tiče “Hude jame” ,u tom zločinu nad hrvatskim narodom(i ostalima), sudjelovali su ISKLJUČIVO Slovenci.
Čak se u “Bujici” nije moglo čuti iz govora Ivana Zvonimira Čička i Biskupa Mile Bogovića taj jako važan podatak koji je , zbog povijesne istine, gospodin Roman Leljak objavio jos 2009.godine.
Tu na fotografijama vidite petoricu Slovenaca čelnih zapovjednika Okruga OZNE za Celje koji su provodili masovne likvidacije u “Hudoj jami”.
Načelnik OZNE u Celju je 9.5.1945. bio Milan Venišnik,kao bataljonski politički komesar, a suradnici su mu bili Jože Kladivar,Karel Forte,Anton Vratanar i izvršni likvidator Benjamin Žižmond.huda jama
Podaci iz Leljakove dokumentacije pokazuju i popis svi 621 partizanskih ubojica iz “Hude jame” koji su svi od prvoga pa do 621. Slovenci.
Na ostalim fotografijama vidite izvršnog zapovjednika pri likvidacijama Benjamina Žižmonda sa njegovim 1.bataljonom 3.brigade KNOJ-a kod priprema za likvidacije u svibnju 1945. u “Hudoj jami”.
Interesantan je kasniji životni put načelnika OZNE za Celje Milana Venišnika. Valjda kao za nagradu za zločine, taj poratni masovni zločinac je postao veleposlanikom u ondašnjoj Čehoslovačkoj a kasnije i ministrom vanjskih poslova bivše države.
No, kao i mnogi od tih masovnih zločinaca, i on je okončao svoj život, presudivši sam sebi, samoubojstvom.

Fotografija korisnika Vale Z. Leindl
Fotografija korisnika Vale Z. Leindl
Fotografija korisnika Vale Z. Leindl
Fotografija korisnika Vale Z. Leindl
ZDRAVKA LEINDL
dopisnik iz Austrije