KAJIN: PROJEKTI ‘IDS-a’ su izvlačenje novaca , kontrola medija, pretvaranje javnog u privatno

0
947

masniDa pojasnim detaljnije o čemu se zapravo radi oko IDS-ovog odgovora u Glas Istru na moguću Kukuriku koaliciju.
IDS: kao odgovorna stranka neće komentirati medije.
Zašto i bi kada ih kontroliraju poput fašista ili komunista između 2. svj. rata ili nepos
redno nakon rata. Jakovčić je pred 7 dana u Brisel na „noge“ sebi doveo 10-15 novinara iz Istre i Rijeke. Svojih novinara. Našim para, plaćen im je put, smještaj, pokloni…Zar da bi objektivno pisali ili manipulirali.
IDS: poštuje Statut i interne procedure a o koaliciji će donijeti odluku kad za to dođe vrijeme…
Odluke su donesene u svibnju 2014. kada je Jakovčić sa 16 tis. istarskih glasova (21 tis. ili 5 tis. manje od Pupovca) ušao u EU Parlament. IDS, može sa 5 tis. umreženih zaposlenika, nekoliko stotina pridruženih tvrtki dobiti 2 zastupnika i točka. Tko će glasati za virtualne zastupnike IDS-a osim onih koji su na javnoj sisi.
IDS: zanimaju programi…
Zanimaju ih samo „kazneni progon“- DORH i USKOK je poput kapom Cvitana, a njega postavlja vladajuća koalicija, čitaj Milanović, a policiju i PNUSKOK ionako kontrolira šef policije. Toliko o autonomnosti pravosuđa. Da ih zanimaju programi ne bi Istru pokrali. Ne bi namještali poslove oko Purisa ili Mirne, ne bi reketarili (starta se sa 200 tis. Eura pa na više) Ne bi se kupovale državne nekretnine 1-2,3 kn (15 – 30 centi) kvadrat. Zanimaju ih samo „kazneni postupci“. Zato odugovlače sa odlukom koja je još pred 2 godine zacementirana.
IDS: konkrentiji projekti važniji su im od koalicije. Decentračizacija.
Ovaj odgovor sastavila im je Manjgura. A što su njihovi projekti? Izvlačenje novaca za PR, kontrola medija, pretvaranje javnog u privatno i jamstva da će se pravosuđe ponašati kao i do sada. Proračuni lokalnih samouprava u Istri iznose 1,6 milijardi kuna. Toliko uprihoduju i istarska javna poduzeća, dok država bez jamstava spušta 750 milijuna kuna kojima direktno raspolaže lokalna samouprava (za gradnju OB Pula prva rata na naplatu dolazi tek 2018.) Pa najveću centraliazciju u Hrvatskoj sprovodi županija Istarska ne prateći nijedan sadržaj u onim istarskim općinama na čijem čelu nije IDS, te ljudi IDS-a u Ministarstvu turizma i HC. Do pred 2 godine ŽUC- ovima su vraćali 240 milijuna kuna, 2014. 120 mil. kn, a 2015. 0 kn. (ID – DI Istarski demokrati)

Damir Kajin