PRVI OTKRIVAMO: ZBOG ŽIVOZIDAŠICE I KRIMINALKE PAJTL BRANITELJU PRIJETI DELOŽACIJA!

0
2448

Violeta Pajtl aktivni je član stranke Živi zid, mada bi po svemu sudeći trebala biti iza rešetaka upravo zbog prevare nad braniteljem i još dvoje ljudi, od kojih je jedna bila zaposlenica u njezinoj vlastitoj – mjenjačnici! Živi zid pogoduje ovoj „poduzetnici“ koja ima dvije mjenjačnice i agenciju za prodaju nekretnina i dobre veze u – bankama.  Svo troje koji su joj odlučili velikodušno i kratkoročno pomoći dignuvši na svoje ime kredit kako bi gđa Pajtl otplatila svoju stambenu etažu,  blokirala je banka, a branitelj je bio prisiljen zatražiti i kredit kod kamatara, budući da Pajtl nikada nije plaćala rate kredita, koji se – umjesto na dogovorenih godinu dana, produžio na čak – 30 godina! Branitelj iz Gospića, kojemu je u ratu izgorjela kuća, preselio se u Rijeku, kupio i odavno otplatio vlastiti stan nad kojim sada strepi. Ovom prevarom i protuzakonitim radnjama Violete Pajtl sada se bavi USKOK, a branitelj je protiv nje podigao i tužbe.pajtl-sincic

Kako se pokazalo, Pajtl je ipak imala novaca za plaćanje kredita jer je u međuvremenu prodala nekretnine, no plaćanje je radije prepustila ljudima koji su joj željeli pomoći i povjerovali njezinim lažima i koje je takvom prevarom dovela do egzistencijalnog ruba. Tako je Privredna banka pokrenula ovrhu na stan branitelja, koji nikada nije bio založen – a tu ovrhu je ustvari inicirala sama prevarantica. Presuda za gđu Pajtl glasi 2 godine uvjetno ili 10 mjeseci zatvora, no ona se na tu presudu žalila. U iščekivanju ishoda sudskih procesa, branitelj i njegova maloljetna kći sada žive u strahu od deložacije. GO Živi zid dakle štiti još jednu kriminalku u svojim redovima, i ni malo ne mari za žrtve prevare živozidašice Pajtl.

skibolaIsto tako, jedan od vodećih ljudi riječkog Živog zida Marin Škibola, razočaran takvim i inim pogodovanjem kriminalu čelnika Živog zida i ponašanjem svog dugogodišnjeg prijatelja Ivana Pernara, podnio je ostavku na sve funkcije u stranci Živi zid. Samo tjedan dana nakon skupštine na kojoj je izabran kao predsjednik Primorsko-Goranske županije Živi zid, Marin Škibola i sva stara postava Živog zida je zamijenjena novim predsjedništvom podobnih koji su postavljeni iz središnjice, po nalogu Ivana Pernara i Ivana Vilibora Sinčića. Time je vodstvo Živog zida pokazalo svoju pravu ćud i zle namjere, već na samom početku svog političkog djelovanja. Svjedočanstvo jednog člana Živog zida o toj sjednici je bilo objavljeno na portalu fiuman.hr, no kako je vlasnik portala prijatelj jednog od članova vodstva Živog zida, članak je žurno, nakon samo 10 minuta – maknut.

Premreženost ovih mladih ljudi, čelnika Živog zida, sa raznim strukturama etablirane moći i korupcije je fiumal-hročigledna i nevjerojatna. Mnogi im prilaze u zabludi da se radi o neiskvarenim mladim ljudima koji se bore protiv postojećih, korumpiranih struktura, no izgleda da Živi zid opstaje upravo zbog pogodovanja i podrške tih istih struktura protiv kojih se navodno bori.

No, „Trio fantasikus“ Pernar-Sinčić-Palfi uz svesrdno zalaganje Nensi Krupić i „pravnu“ podršku Pupovčevog stipendista Duška Cvetanovića vrlo brzo sam sebe potkopava i razotkriva, na veliko razočaranje vlastitih potencijalnih birača. Zahvaljujući blogu Vanesse Vidas, nekadašnje aktivistice Živog zida i bivše tajnice stranke Živog zida PGŽ, istina je i ovog puta našla put do javnosti!

 

Pročitajte više na blogu Vanesse Vidas:

 https://vanessanessievidas.wordpress.com/2015/07/07/zivi-zid-brani-kriminalce-u-nastavku-i-video-covjeka-kojemu-prijeti-delozacija-zbog-clanice-zivog-zida/

Video: Violeta Pajtl i kriminalci (Živi zid)  https://www.youtube.com/watch?v=3a_V3m4UT80

Ingrid Runtić

hop-portal.com