Vlado Klasan- ‘privilegije djece poginulih hrvatskih branitelja su degutantne’

0
1057

klasanNedavna izjava gradonačelnika Novske Vlade Klasana da su privilegije djece poginulih hrvatskih branitelja degutantne, bila je povod za tiskovnu konferenciju oporbenih vijećnika i članica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Novske.

– Ovo nije prva skandalozna izjava gradonačelnika Klasana. Dosad je vrijeđao hrvatske branitelje, majku poginulog hrvatskog branitelja, na nedavnoj skupštini Hrvatskog časničkog zbora nakon rezultata glasovanja izvrijeđao je nazočne članove te uz pogrdne riječi braniteljima napustio skupštinu, izjavila je konferenciji za novinare Ana Kaurin, predsjednica Udruge udovica iz Domovinskog rata Novske.
– Gradonačelnik je očito izgubio kompas te sve koji o njemu kritički progovaraju vrijeđa, ponižava te prijeti. Uz to seksistički se odnosi prema ženama o čemu govori i fotografija gdje se gradonačelnik Klasan izruguje od prezimena gospođe Aleksandre Biškupec Šević, djelatnice Hrvatskog sabora, uz predočenje fotografije poručila je Ivana Kuzlić, tajnica gradskog HDZ-a.
Gradonačelnik Klasan iskoristio je poziv na konferenciju o pravima Roma u Hrvatskom saboru kako bi se s osobnom fotoreporterkom naslikavao po Saboru. Kako tu aktivnost nije najavio saborskim službama, zamoljen je da napusti zgradu Sabora, doznajemo iz anonimog izvora.
A možda je gradonačelnik Novske samo htio razgledati Sabor prije objava kandidatura za novi saziv Hrvatskog sabora. Takav bi sigurno obogatio političku scenu visoke hrvatske politike.
I.L.