Koliko su nas oslabili vidjelo se na mimohodu

0
1210

pusić milanovićSvaka ideja ili preokret ima svoje vrijeme. Tuđmanovo vrijeme bilo je vrijeme stvaranja države. Stvorena je kritična masa za pobjedu i svijest naroda da nismo predodređeni biti u srpskoj zajednici država. Iako je neprijatelj naše samostalnosti bio nadmoćniji, Hrvati su pobijedili. Stvar je trenutka, kada je svijest i solidarnost na najvećem stupnju otpora neprijatelju i pobjeda tada ne dolazi u pitanje, bez obzira na gubitak pojedinih bitaka.

Danas sazrijeva vrijeme, u kojem otkrivamo svoje neprijatelje. One unutarnje. Pušteni su zli duhovi iz boce.

Medijski prikazivani kao intelektualna elita, osnova napretka, sada se pokazuje pravo stanje stvari, sazrijevanjem vremena. Domagoj Margetić više nije osoba slobodarskih ideja, hrabar novinar, već jedna hrpa jada, koja sve više otkriva svoje lice. Sa gađenjem gleda na Hrvatsku, proziva zemlju, nabija kolektivnu krivnju za pojedinačne pljačke političkih lopova. Mi smo svi krivi što nam je korumpirano pravosuđe? Mi smo krivi što su komunistički uhljebi na te pozicije stavili svoju djecu?

Upravo u tome i jest prevara novinarskog manipulatora Margetića. Medijski prostor u Hrvatskoj kontrolira politička mafija. Prema tome se narodu serviraju pomno odabrane vijesti, da bi na kraju Dežulović, Tomić, Babić i Margetić proklinjali državu i narod, a sam Margetić izjavio da mu se gadi Hrvatska. Što je tu manipulacija? Kontrolirani mediji štite kriminal u državi. Ne možete nigdje objaviti priču o vodećim kriminalcima jer urednici ovise o sponzorima, a sponzori su baš ti isti kriminalci. Tako da priče o kriminalu u državi ne izlaze zbog javnosti, nego samo u trenutku nečije političke likvidacije. Najsvježija priča o korupciji velikogoričkog  gradonačelnika je stala u trenutku kada je i zadnji veliki  medij prestao pisati o njemu, 7 dnevno.  Gradonačelnik je začepio tu rupu i objave su stale. Večernji list nije nastavio. Jutarnji list, koji je navodno ljevičarsko glasilo nije se niti oglasilo. Kako je to moguće, ako je gradonačelnik hadezeovac? Vrlo jednostavno, itekako je imao interes.

Pravosuđe pokrpa ostatak rupa koje mediji ne uspiju pokriti nezakonitim presudama. Ako tome pridodamo političke spletke i veze, dolazimo do jasne priče, a to je da živimo u velikoj laži. Novinari poput Margetića koji proizvode laži, govore da im se gadi Hrvatska.

Sve se čini iz jednog jedinog razloga: stvaranja velike Srbije. Narodu se treba zgaditi država, kako bi opet pristao na neke saveze i unije sa krvoločnim susjedima. I to se radi na dva nivoa. U Srbiji zločinac Šešelj pali zastave naše zemlje, a u Hrvatskoj nam prosrpska žgadija želi ogaditi vlastitu zemlju. Zato Margetić odlazi u Srbiju i piše za srpske novine, zato Dežulović ima stan u Srbiji, a ostali ogromne plaće u novinama. Po kojoj je logici jedna Torbarina imala plaću 60 000 kuna ili jedan Butković preko 100 000 kuna? Novinari koji pišu istinu loše su ili nikako plaćeni i na taj način svjesno uništavani. Dežulović od ovoga tjedan piše za srpske Novosti. Sigurno zato jer je “hrvatski nastrojen”.

Prema tome, ovi “neovisni” novinari su plaćenici, uglavnom srpske strane. Srpska strana se osigurala i preko hrvatskog novinarskog društva, na čijem čelu je isto beogradski učenik i gle čuda, Srbin.

Narodu se više gadi to srbovanje po Hrvatskoj. Pola vlade je srpsko, nekadašnji savjetnici Josipovića su bili Srbi, a sada svi mediji zdušno izjednačavaju Kolindu i Milanovića, baš kao što su izjednačavali Tuđmana i Miloševića. Kako bi poništili sve hrvatsko. U Hrvatskoj je jaka peta kolona svuda. I drži vlast, a pravosuđe leđa. Slučaj Perković sve je otkrio, Milanović je morao štiti Perkovića, jer je dobio 3,2 milijuna kredita u udbaškoj banci u Frakfurtu bez pravog valjanog pokrića, i zbog prošlosti njegovih suradnika. Čaćić kao prvi suradnik, bio je sin zapovjednika logora na Brijunima. Josipovićev otac visoki dužnosnik tajnih službi. Kome se  što gadi? Nama se gadi takva vlast, pravosuđe i korumpirani mediji.

Zanimljivo da je Dnevno.hr nametnut kao desni medij u Hrvatskoj, a ima svoju novinarsku ekipu u Beogradu koja piše protiv Hrvatske. Dnevno je jedini medij u hrvatskoj koji sustavno blati Kolindu Grabar Kitarović više nego itko. Logična strategija prosrpskih medija. Kada bi to činili Jutarnji list ili  24 sata, bilo bi to preočito, ovako se ocrnjuje Kolinda preko desničarskog medija, koji sustavno razbija desnicu. Mediji sustavno zagađuju sve, prikazuju totalno crnilo, ali ne upiru prstom u uzroke. Upravo da bi zagadili narodu državu i kako bi narod rekao da smo svi isti.

U zadnjem poglavlju posrbljavanja je ušla kultura. Ministar kulture se više bavi svojim privatnim stvarima, umjesto da jednom manijaku kao Frljiću ukine prostor za njegova divljanja. Frljić jasno gura srpski projekt. Drugi mrzitelj Hrvatske, Željko Jovanović u Rijeci  daje  podršku Frljiću.  Naravno opet Srbin.

Kultura gura  projekte koji su jedva prepoznatljivi, pa na taj način diskreditira osobe. Ujević na Cvjetnom trgu jedva je prepoznatljiv, Tuđman na svim lokacija jedva liči na sebe, sve iz razloga da se  izgubi potpuno sjećanje.

Dokumenta kao projekt je stvorena, kako bi se sva istraživanja Nazora i drugih poništila. Profesor Kapov služi za lažiranje povijesti, baš kao i profesor Jović. Oni nisu profesori, već prosrpski izdajnici. Srećom, vrijeme je sazrijevanja i sve to izlazi na površinu. Voda se bistri.

Koliko su nas oslabili vidjelo se na mimohodu, svega par novih tehničkih stvari u 15 godina. Tuđmanov mimohod je bio snažniji i bolji, a broj vojnika u njegovo vrijeme tri puta veći. Iako je hrvatski pješak najkvalitetniji vojnik na svijetu, tehnika je jadna, sa malo sredstava i uglavnom iz Jugoslavije. Posložimo li sve komponente od pravosuđa, politike, gospodarstva pa do medija, narod stvarno može reći ; GADITE NAM SE! Želimo da vi odete, a ne 100 000 mladih iz Hrvatske u godinu dana.

Igor Drenjančević