Vlada treba uvesti vizni režim sa ratobornom Srbijom u zaštiti građana

0
1424

srbija i euDok naša diplomacija sunča guzice, naravno za naš novac, vanjska politika skuplja gluposti po svijetu. Uglavnom naši diplomati su toliko opterećeni našom državom da naštimavaju svoje pozicije prema školovanju djece, ljubavnim vezama, a ima situacija da žena veleposlanika prima našu državnu plaću, iako se  nalazi u sasvim drugom gradu. Zapravo diplomatske pozicije se dobivaju preko veza, pa je tako novi generalni konzul u Trstu, onaj isti stari. Prema zakonu je nedopustivo da se neki diplomat vraća na istu poziciju, ali ako po zakonu ne može, može po “BABI I STRIČEVIMA”. Kako sada stvari stoje,  diplomacija služi za privatne interese ili za stavljanje Hrvatske u podređen položaj.

Vesna Pusić i Zoran Milanović trebali su odavno uvesti vizni režim sa  Srbijom. Mi ćemo pobrojati razloge takve odluke, a koji su sasvim jasni. Vojislav Šešelj, ratni zločinac, kojeg je čudnovati sud u Haagu pomilovao, kontinuirano zaziva Veliku Srbiju, ne priznaje hrvatske granice i prijeti novim klanjima po Hrvatskoj.  Kako je već mnoga organizirao, prijetnje su realne. Ako tome pridodamo divljanje ministra Vulina, zločinačku prošlost Vučića i Nikolića, svi razlozi za uspostavu viznog sustava postoje.

Hrvatska je ugrožena od Srbije, srpski mediji Hrvate nazivaju katoličkim Srbima, politički vrh stalno širi mržnju, sve u Hrvatskoj nazivaju ustašama, pale se  naše zastave, prijete studenti, znači i novi naraštaji Srba,a naša diplomacija jednoj tako pokvarenoj i šizofrenoj državi ne uvodi vizni režim. Jedan od razloga je veliki broj Srba u našoj vlasti, drugi je Todorić i kompanija, koji bi time izgubili ogroman novac. Narod u toj priči  nije bitan i sigurnost nije  bitna.

Ne radi se ovdje o mogućem izravnom sukobu sa Srbima, već se radi i o opasnim terorističkim djelatnostima, koje potpiruje srpska vlast svojim lažima. Laži o Oluji, potpomognute Pupovcem, Margetićem, Dežulovićem i Frljićem šire dodatnu mržnju. Hrvatsku se progoni za genocid u srpskim  medijima, iako je presuda i na spilbergovskom haškom sudu pala. Srbi i dalje lažu.

Srbi su zločinca Mihailovića rehabilitirali. Četnike prozvali antifašistima, sve ubojice Hrvata nagradili, ali naša zemlja to ne koristi za zaustavljanje pristupnih pregovora  Srbije i EU, niti se do sada zaštitila uvođenjem viznog režima.

Praktički naša politika prema Srbiji je osigurala terorizam, potencijalni, za srpske strane.

Igor Drenjančević