Stipe Petrina briše ime Franje Tuđmana i baca križeve u smeće!

0
1224
screenshot revolucija.info/tacno.net
screenshot revolucija.info/tacno.net

Tko je Stipe Petrina da mijenja ime ulice u Primoštenu koja se zvala po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu?! Tko je on da sudi i presuđuje o Tuđmanu, krivotvori činjenice i od svih nas, naročito poginulih branitelja – radi budale?! O kakvom zločinačkom pokretu trabunja ovaj jadnik u svezi s Tuđmanom? Tko je on da tako podlo zamjenjuje uloge agresora i žrtve u Domovinskom ratu? Prije će biti da se Stipe Petrina (u slučaju da ipak nije samo psihički obolio) sprema na udruženi zločinački politički pothvat protiv Hrvatske. Jer, načelnik Primoštena koji je prije dvije godine bacio u smeće križ podignut od HSS-a u spomen petorici Hrvata ubijenih 1938.g. od žandarmerije tadašnje Kraljevine Jugoslavije, ponovo divlja na domaćem terenu. Podsjetimo, Stipe je svojim komunalcima naredio da iščupaju taj križ i bace ga u smeće odmah slijedeće jutro nakon podizanja.

stipe petrina1Stipe Petrina ne staje ni pred znakom križa, ni pred imenima ubijene petorice na njemu, jer Stipe Petrina nije samo bezbožnik, već i neciviliziran divljak koji gazi po svemu što je drugima, a naročito potomcima ubijenih bilo sveto. Tako ne čudi da nema poštovanja ni prema mrtvima, jer se ne zaustavlja ni pred križem, kao općepoznatom i u civiliziranim zemljama poštovanom simbolu kršćanske vjere! U današnjoj Hrvatskoj se pod oružjem ulazi u crkvu, križevi se bacaju u smeće, a za stvaranje Hrvatske Države zaslužnog predsjednika Tuđmana posthumno se kalja i obeščašćuje na upravo nevjerojatan način! Time Stipe Petrina baca ljagu i na Hrvatsku, pa i na sam Domovinski rat. Sasvim je sigurno da političar takvog kova nema pojma o tome „što treba Hrvatskoj“ kako sam kaže u svojim predizbornim najavljivanjima. Naprotiv, postavlja se pitanje misli li on uopće još na Hrvatsku ili na neku novu Jugoslaviju?

Bez obzira koje su njegove namjere, Stipe Petrina niti u jednoj normalnoj državi ne bi mogao biti kandidat za parlamentarne izbore, već samo za umobolnicu ili zatvor. A tako i oni koji s njim namjeravaju koalirati. Jer, tko zna – možda će već sutra ovaj bolesnik doći na ideju imenovati neku ulicu po Nikoliću, Vučiću ili Miloševiću?! Na kraju krajeva, jasno je da Stipe Petrina samo glumi neovisnost, on je ovisan o politici „regiona“ koju svesrdno podupire. Tko sa vragom tikve sadi na ovim izborima, proći će kao  i sveti križ bačen od ovog načalnika, u smeću.

Ingrid Runtić