UTJECAJ MATE GRANIĆA NA “MATEMATIKU” PRAVOSUĐA I “SANADEROV POUČAK”

0
1084

UTJECAJ MATE GRANIĆA NA “MATEMATIKU” PRAVOSUĐA (ZBRAJANJE RAZLOMAKA)

Mate-GranićAntologijska trgovačka ponuda Mate Granića iz 2004. godine : “pola meni, pola tebi, pola Bagi” ima očito i dalje bitan utjecaj na “matematičke operacije”zbrajanja razlomaka našeg pravosuđa.
Kako drukčije objasniti da Županijski sud u Zagrebu”dvoji odnosno sumlja” jeli Sanderov odvjetnik Suić jedini vlasnik kuće u Zagrebu (naime,u gruntovnici je ubilježen kao vlasnik na obije 1/2),koju zalaže za izlazak Sandera iz tamnice.
Mate Granić, bivši šef hrvatske diplomacije, liječnik dijabetolog, danas vlasnik konzultantske tvrtke i dekan na Visokoj novinarskoj školi je 2004. za vrijeme jedne mirogojske šetnje kada je, ne znajući da ga snima Uskok, izgovorio Velimiru Delongi, bivšem direktoru Končar trgovine, onu čuvenu rečenicu “pola meni, pola, tebi, pola Bagi”. No, Vrhovni sud je tada oslobodio Matu Granića je očito nije mogao dokučiti “kome je pripala” treća polovica?!

sanader“SANADEROV POUČAK”

“Stari moj, dokopali smo se vlasti, treba zgrabiti što se zgrabiti da. Tko zna dokle će ovo trajati”, rekao je ranih godina 90-ih Ivo Sander jednom dalmatinskom poslovnom čovjeku nakon što je napravio dobar posao. Onda ih je “krenulo”,kao i mnoge druge i postaše multimilijunaši, “mecene i dobrotvori”.Ovaj Sanaderov poučak i dalje funkcionira i nikako da ga pravosuđe i vlast ”reformiraju’.Eto zašto smo u banani.

Pero Kovačević