Čestitamo Dan Neovisnosti uz ‘kovačevićevu’ analizu neovisnosti i državnosti

0
1000

Zašto smo u banani?

”Stari moj, dokopali smo se vlasti, treba zgrabiti što se zgrabiti da.” Tko zna dokle će ovo trajati, rekao je ranih godina 90-ih Ivo Sanader jednom dalmatinskom poslovnom čovjeku nakon što je napravio dobar posao.

sanaderOvaj „Sanderov poučak“  je najbolji odgovor na pitanje zašto smo danas u banani. Zašto se Hrvatska  uporno i nezaustavljivo kotrlja u smjeru posve suprotnom od poželjnog. Sanderov poučak daje i odgovor na pitanje: ”Kako je to moguće da je  jedna država, kao što je to Hrvatska, toliko pokradena ,a pravosuđe šuti.

Stari moj, dokopali smo se vlasti, treba zgrabiti što se zgrabiti da. Tko zna dokle će ovo trajati, rekao je Sanader ranih `90-ih

Tragedija je Hrvatske upravo u ovome  „Sanderovom poučku“ jer se većina  dužnosnika od općinske, preko gradske i županijske do državne razine ponašalo i ponaša po načelu ”treba zgrabiti što se zgrabiti da, tko zna dokle će ovo trajati”’. Pitate se kako neutralizirati ovaj „Sanaderov poučak“? Teško gotovo i nemoguće , u sadašnjim okolnostima , jer imamo ”tzv. višestranačje” ili ”parlamentarnu demokraciju” u kojoj se može birati jedino između HDZ-a i SDP-a! Hoće li pravosuđe neutralizirati Sanaderov poučak?Teško u sadašnjim okolnostima. Puno je pitanja na koja nemamo odgovora. Očito je u Hrvatskoj funkcionirao i funkcionira  jedino „ured za spašavanje kriminalaca od kazne„.

I dok se mediji  bave nepostojećim  stranačkim programima,ovdje možete pročitati sažetu inventuru „djela naših i vaših“. Upravo onih koji opet predstavljaju svoje nepostojeće stranačke programe.“ Djela“ govore sve.

 

Sudac Kolakušić tvrdi : “50 milijardi kuna,u predstečajnim postupku,završilo je u nečijim vikendicama i jahtama-Vidio sam da se radi o iznimno lukavom zakonu, koji omogućava bezbroj zloupotreba”.Kolakušić misli da se radi o većoj prijevari od pretvorbe i privatizacije,ali se možda i vara . Svakako je riječ o “udruženom zločinačkom pothvatu”,rečeno haaškim jezikom.
Stoga dopunimo ovu tvrdnju odnosno pribrojimo ovome slijedeće:
-u pretvorbi i privatizaciji je “isparilo ili zamračeno” najmanje 15 milijardi eura;
-iz Hrvatske je prema relevantnim svjetskim procjenama izneseno najmanje 23,2 milijarde dolara;
-vanjski dug Hrvatske-trenutno iznosi 290 milijardi kuna itd;
-“dobili smo” 280 multimilijunaša( svaki je „težak“ najmanje 30 milijuna američkih dolara), a 1991. nismo imali niti jednog.
Nije li ovdje zapravo riječ o pravom “udruženom zločinačkom pothvatu” , s ciljem kako pljačkati i opljačkati Hrvatsku!?
Nastojao sam raskrinkati “udruženi zločinački pothvat” i predložio zakonske tekstove za oduzimanje otete imovine,naravno da su ih u saboru odbili.

 

Ivo Andrić bi na to rekao:“i onda dođu,tako,vremena,kada pamet zašuti,budala progovori,a fukara se obogati“.

 

Pero Kovačević