Petrina i Prgomet su Milanovićev pojas za spašavanje

0
1513

prgomet i petrovDrago Prgomet, otorinolaringolog i dežurni politički padobranac, pozvan je u svojstvu padobrana za spašavanje titoista Petrine u svezi projekta Most. Nagađa se je li pozvan od ostalih mostovaca ili se sam pozvao ili je pak samo Petrina to tako shvatio. Igra pokvarenog telefona, u cilju izvlačenja političkog utopljenika Stipe Petrine na suho, na Most. Ne zna se tko će mu dati umjetno disanje usta na usta, ali se u kuloarima Plitvičkih i političkih jezera nagađa da bi to mogao biti upravo Prgomet. Ta predstava se upravo događa kao na Plitvicama, drugi dio.

Očito je blizu dogovor HDZ-a i MOST-a, pa je titoist i “pošten čovjek” Petrina odučio pozvati na sastanak minera Prgometa, kako bi most se skroz urušio, jer to itekako odgovara Milanoviću. Prema odgovorima iz mosta, većina ne zna za poziv Prgometu na sastanak, dok Petrina se slaže da i Prgomet mora prisustvovati , iako ga je on nazvao kurvom, baš kao što je nekada nazvao Petrova izdajnikom, a sada bi sjedio sa njim za stolom.

Klasičan govor borca za stolicu, pljuvanje po svima, kako bi na kraju sebi osigurao stolicu. “Pošteni” Petrina kada to mediji primijete koliko je zapravo pokvaren i isključiv, uvijek nagradi slanjem u pič.. mate…u.  

Milanović je na toplom i smišlja nove ideje kako dići Most u zrak i dohvatiti pokojeg stradalnika za SDP. Svih 50 dogovora s Prgometom u svezi medijske promocije, pred javnim ili skrivenim kamerama je propalo, ali oni svejedno obavezuju. S druge strane, mostovci ne mogu imati odriješene ruke i definitivno dati otkaz Prgometu i Petrini jer su obavezni ljevici i Milanoviću zbog neviđene medijske podrške koju su u predizborno vrijeme dobili na kredit i iskoristili za sebe. Sada su svi na mukama, uključujući i Zokija. Ali, kako znamo, kredit se skupo plaća i još teže vraća… I na kraju Petrov je shvatio poruku našeg portala i nije pustio Prgometa na sastanak, jer nije baš pametno da ovaj opet sve ocinka Milanoviću. Petrinin plan spašavanja vojnika Milanovića nije uspio.

I. R.