KOVAČEVIĆ: Novi mandatar vrlo dobro poznaje probleme realne ekonomije

0
883

tihomir-oreskovic-mala-100TIHOMIR OREŠKOVIĆ ZASLUŽUJE JAVNU POTPORU!

 

Tihomir Orešković,novi mandatar zaslužuje javnu potporu tijekom procesa sastavljanja Vlade , ali i u prvih šest mjeseci vladavine.
Orešković jej kemičar rođen u Zagrebu 1966.; kemijski fakultet diplomirao je na Sveučilištu McMaster u Kanadi 1989., a MBA iz financijskih i informacijskih sustava 1991., također u Kanadi. Bio je predsjednik Uprave Plive (od 1. srpnja 2012.), a 1. rujna 2014. izabran je na položaj direktora CFO Teve za Europu, Izrael, Mediteran i Afriku.
Kao predsjednik uprave Plive Teva u 2011. godini pokrenuo je veliki investicijski ciklus “težak” preko 220 milijuna eura, od kojih je najveći dio investiran u nove pogone u Savskom Marofu.
Može se, dakle, pretpostaviti da novi mandatar vrlo dobro poznaje probleme realne ekonomije, kao i probleme s kojima se susreću strani investitori u našoj zemlji.
Posebno je zanimljivo da se na novog mandatara prvi obrušio Žarko Puhovski. Evo što je rekao:
„Imali smo slučaj manipulacije ustavnim ovlastima. Izmislili su priču o potpisima, potpisima bez mandatara. A sada ne znamo jesu ti potpisi vezani i uz ime mandatara. Ako imamo menadžera za mandatara, onda to otvara tri pitanja. Prvo, menadžer radi svoj posao bez izravnog utjecaja na “obično” stanovništvo – starce, djecu i ostale, dakle na ljude s kojima on do sada nije radio. Drugo, on nema iskustva. Treće, to bi bilo moguće jedino u vrijeme socijalizma i u vrijeme Tuđmana. Nameće se pitanje – tko će sada biti politbiro? Jednostavno, on nije u stanju voditi politiku niti za to ima neposrednu političku podršku. Ovo nije dugoročno održivo. Pitanje je također kako će ova priča proći kod konstituiranja parlamenta? Ovo je lošije od dosadašnje Vlade“, rekao je Žarko Puhovski upitan za komentar novonastale političke situacije.
Zna li javnost tko je Žarko Puhovski?
Žarko Puhovski je postao „moralna vertikala“ našeg medijsklog prostora,stručnjak sve, a na suđenju u Den Haagu je proglašen nevjerodostojnim svjedokom. Podsjećam vas :
„Knjiga HHO-a “Vojna operacija Oluja i poslije” koju je uredio Žarko Puhovski Raspravno vijeće Haaškog suda u predmetu Gotovina,Čermak i Markač nije prihvaćena kao dokaz i relevantan izvor o broju ubojstava počinjenih u akciji Oluja i poslije.

Naime, tužiteljstvo je nastojalo uvesti ovu knjigu kao dokaz preko svog svjedoka Žarka Puhovskog što Raspravno vijeće nije prihvatilo. Evo kako glasi zaključak Raspravnog vijeća u prvostupanjskoj presudi vezano za knjigu i svjedočenje Žarka Puhovskog u paragraf 50.:

“50. Dokazni predmet P2402 je izvješće pod naslovom ‘Vojna operacija Oluja i poslije”, koje je objavio Hrvatski helsinški odbor i uredio Žarko Puhovski. Izvješće sadrži izjave koje nisu potkrijepljene izvorima i dvostruke unose.Nadalje, tijekom ispitivanja Puhovskog u sudnici postalo je jasno da u knjizi ima grešaka. Iz tih razloga, Raspravno vijeće je odlučilo da se ne osloni na dokazni predmet P2402 u pogledu u njemu opisanih informacija kad nisu bile potkrijepljene drugim dokazima.“

U unakrsnom ispitivanju Žarka Puhovskog obrane su dokazale da se u popisu ubijenih navode pripadnici tzv.“RSK“,osobe koje su umrle u bolnicama,osobe koje žive itd“.Toliko o vjerodostojnosti Žarka Puhovskog.

PERO KOVAČEVIĆ