KOSOR PRITIŠĆE OREŠKOVIĆA

0
979

Zagreb 22.05.2012./zagreb/ press konferencijaispred zagrebackog holdinga-Darinko Kosor foto Nenad Rebersak

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor gostovao je u četvrtak u Dnevniku Nove TV. Tom prilikom  otvoreno je progovorio je o problemima s kojima se susreću svakodnevno  Domoljubna koalicija i Most. Kosor se  osvrnuo i na aktualno stanje među vladajućima.

Na pitanje tko je kriv za nefunkcioniranje, Kosor je odgovorio – svi. ‘Svi smo krivi. Svi koji obnašamo funkciju parlamentarne većine. Ne postoji pojedinac u kojeg mogu uperiti prstom. Svi smo krivi’, rekao je Kosor

Kosor je rekao kako pobjednici izbora i dalje nisu preuzeli vlast u republici Hrvatskoj. ‘Mi smo imenovali ministre i zamjenike, ali ne upravljamo ni ministarstvima, ni fondovima, ni agencijama – Hrvatskom još uvijek upravljaju kadrovi SDP-a i HNS-a’, kaže Kosor.

 

Ni prošla vlada nije u prvih šest mjeseci iskadrovirala svoje ljude. Sve je normalno, ali to što ga nemamo nije dobro’, odgovorio je na pitanje je li normalno da vlada već mjesec dana nema brnaitelja.

Kosor je priznao i da je očekivao više od premijera Oreškovića po pitanju razrješenja Dragana Lozančića. “Očekivao sam od premijera da kaže – predsjednica nije dobro napravila. Ili – predsjednica je dobro napravila pa da i sam potpiše’, rekao je.

A činjenicu da već danima premijer ne prima na razgovor Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja smatra lošom upravo po Brkića.

Izjavu Bože Petrova koji je kazao da nije znao da je Brkić HDZ-ov kandidat za ministra branitelja nije želio komentirati.”‘Gospodin Karamarko je sve rekao. Ako su razgovarali svaki dan onda je morao znati”, zaključio  je Kosor

Nada Landeka