ČETNIK IZ SESVETA SE HVALI UBOJSTVIMA HRVATA

0
1489

Jovan Subotić, bivši milicajac iz Sesveta je 1992. godine zatražio prijem u sastav milicije SAO Krajine, dakle pobunjeničkih Srba. U toj rukom pisanoj molbi sam sebe naziva “vojvodom” i hvali se da je “uvatio” 21 hrvatskog branitelja i devetoricu pobio. Ubojica se time očito želio kvalificirati za milicionera srpske paradržave u Hrvatskoj.

subotić subotić1 subotić2

Jedan od ubijenih je i Drago Rukavina, koji je s još 19 pripadnika ZNG Novska zarobljen kod Paklenice 22.11.1991. od strane pripadnika „Belih orlova” pod zapovjedništvom zapovjednika antiterorističke jedinice Slaviše Koprivice, te vodiča Grbić Mile iz Paklenice. Pripadnici vojne policije JNA doveli su ga u logor “Stara Gradiška” zbog posjedovanja noža u vojnoj čizmi. Po izjavama logoraša Drago Rukavina ubijen je odmah po dolasku u logor, a njegovo tijelo nije pronađeno do dana današnjeg.

drago rukavinaOvo je jedna od kapi u moru krvi i zločina počinjenih od strane JNA i četnika po Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata. Danas je vječitom huškaču na rat protiv Hrvatske i Hrvata, Vojislavu Šešelju, usprkos svim dokazima i njegovom nepoštivanju i vrijeđanju haškog suda te otvorenom pozivanju na daljnja klanja i  na nasilje protiv Hrvata, usprkos serijskom paljenju hrvatskih zastava, izgovorena oslobađajuća presuda. Takva nedopustiva i legalizirana nepravda usprkos svim dokazima je podrška haškog suda svim neprocesuiranim zločincima koji su počinili zločine po Hrvatskoj tada i još uvijek nisu za njih odgovarali. Bilo kakvo praštanje i abolicija je u takvim uvjetima, nakon dobivenog Domovinskog rata suluda, nedopustiva i neljudska, po svim Božjim i ljudskim zakonima.

Pripremila: Ingrid Runtić

HOP portal