‘VEČERNJI’ PRENOSI PANIČNO ULAGIVANJE NAŠE VLASTI AMERIKANCIMA, NA ŠTO SMO UPOZORAVALI U VELJAČI!

0
1227

večernjiVečernji list pred kraj svibnja u tragikomičnom naslovu objašnjava kako su Kolinda i Orešković američki igrači, a sam HDZ tvrdi da manje voli Ruse. Čovjek kada čita taj naslov ne može vjerovati da je to članak iz Večernjeg lista.

Ipak, treba opet reći istinu i poništiti lažnu sliku Večernjaka. U veljači je jedino HOP portal tvrdio kako je smjena Lozančića bila očajno loš potez. Svi su razapeli Lozančića na stup srama. I kumice na placu i Gjenero, plaćenik po vokaciji. Tko je Gjenero, suncokret u novinarstvu, a tko Lozančić, pročitajte  u slijedećoj poveznici:

http://hop-portal.com/2016/03/kljucnu-ulogu-u-uhicenju-salaha-abdeslama-u-briselu-imali-su-hrvatski-obavjestajci-na-celu-sa-lozancicem/

Glavni urednik HOP portala Igor Drenjančević tada je proglašavan od desničarskih navijačkih portala amaterom, gdje je najdalje otišao izvjesni Juavančić, tajnik novinarskog društva HNIP šireći priču o ludoj teoriji HOP portala. Koliko je sve to na kraju napravilo štete Hrvatskoj vidi se danas. Tada je naš glavni urednik tvrdio da je smjena Lozančića naš Watergate, danas je Karamarko upravo to doživio. 

  • HDZ je prvo smjenio Lozančića i razbjesnio američkog pratnera
  • HDZ je odbio pozitivno glasati za Daniela Markića kao nasljednika Lozančića i još više pogoršao odnose sa SAD-om
  • HDZ za tajnika u MVP izabire A. Muharemija, koji ima zabranu ulaska u SAD-e i blizak je mesićevoj ruskoj struji

Po čemu su to proamerički potezi? Amerikanci su očito reagirali aferom Karamarko nakon silnih upozorenja našem rukovodstvu. I sada Večernji list pokušava smiriti ono što su “savjetnici” zakuhali, jer od kada se zna za državu, neokomunistički rukovodici naše države gaje veza sa Rusima. Karamarko je jako loše procijenio Amerikance i očito nije očekivao reakciju SAD-a, iako ovo i nije krajnja akcija, u slučaju da se vlast ne vrati realitetima. Naš portal još je u veljači upozoravao na potpuno kriv pristup u strategiji, dok su admirali i vidilice pljeskali Putinu “kršćaninu”, koji je pregazio kršćansku Ukrajinu, a koja nas je prva priznala. Što je tada radila naša diplomacija ili je ona do danas ostala neokomunističko leglo? U principu, sve što je opljačkano još 1945. godine i privilegije stečene još tada, brani se preko interesa majčice Rusije, a proklinje se Amerikance.

Na kraju će priča o GMO nasadima kod nas biti balon pun praznog zraka, a sve kako bi SAD ispale zločinačka organizacija za ruski primat, ali priča o pljački Hrvatske preko INA-e i Zagrebačke banke postati će ipak veliki teret neokomunističkoj eliti. Preko strateške pogreške doći ćemo na kraju do izvora kriminala. Naš portal daje na uvid većinu tekstova od prije par mjeseci, kako bi javnost do kraja bila upoznata sa današnjim stanjem u zemlji. Tekstovi su napisani prije 3 mjeseca.

Smjena Lozančića i Radmana se stavlja u isti koš iako se radi o sasvim različitim stvarima. U slučaju Radmana radi se o jasno komunističkom aparatčiku, dok se u slučaju Lozančić radi o znatno većoj i složenijoj igri u kojoj se prelamaju ruski i američki interesi – a tu činjenicu ni ljevica, kao niti desnica ne želi priznati. Iako Amerikanci izravno ne komentiraju događaje oko Lozančića, ipak bi naša predsjednica trebala vrlo ozbiljno shvatiti novu optužnicu protiv Mamića koja uključuje i povredu američkih gospodarskih interesa. Sama ta činjenica jasno govori u kom smjeru ide politika SAD-a. Naši mediji smatraju kako je ova Mamićeva optužnica udbaško djelo, iako je zbog svih segmenata istrage i same optužnice vidljiv rukopis vrlo sposobne administracije, američkog FBI-a. Očito je HDZ napravio dvije ogromne greške u svojoj strategiji; jedna je Most, a druga je Mamić. Koliko je niska i kokošarska naša dnevna politika vidjelo se i u slučaju Mamić. Kolinda Grabar Kitarović uz silne i jako dobro plaćene savjetnike te usprkos svom dobrom vidu, inteligenciji i sluhu želi prebaciti svu krivicu na Lozančića. Je li on zaista kriv? – napisao je glavni urednik HOP portala 8.2. 2016. godine.

http://hop-portal.com/2016/02/kolindin-watergate-slucaj-lozancic-mamic/

 – Anvar Azimov veleposlanik je Ruske Federacije koji je jučer dao veliki intervju Jutarnjem listu iz kojeg se vidi kretanje naše politike, a i europski trendovi u politici. Intervju objavljen dan poslije smjene ravnatelja SOA-e Lozančića nije slučajan i to u jakom ljevičarskom listu.

Europska unija ima ogromne gubitke zbog blokade ruskog tržišta, a stanje nije bolje niti u Rusiji, tako da ruska diplomacija pokušava srušiti američki plan urušavanja ruskog gospodarstva, dok Amerika taj plan koristi kako bi prisilila povlačenje Rusa iz okupiranih područja Ukrajine. Analizirat ćemo sam intervju kako bi konačno rasvijetlili slučaj Lozančić i jasno pokazali kuda kreće Hrvatska.

Postoji više država u svijetu koje trebaju zajedno stvarati svjetski poredak. To su i Rusija, i Kina, i Indija, Afrika i Latinska Amerika i, naravno, Europska unija. Mi smo za takav model svijeta. Svijet se na očigled mijenja. Smatram da je povratak na ‘bipolarni svijet’ – nemoguć.-kaže Azimov.

Na taj način poziva na koaliciju protiv američkog utjecaja i pokazuje u kome smjeru kreće obrana ruskih interesa.- napisali smo još 7.2. 2016.

http://hop-portal.com/2016/02/indikativno-smjena-lozancica-ruski-veleposlanik-hvali-kolindu/

– Nije nikakva tajna da predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović i Tomislav Karamarko žele što prije smijeniti ravnatelja Sigurnosno obavještajne službe (SOA) Dragana Lozančića.  Lozančić je sin iseljenika, školovan i sposoban kadar. Protiv njegovog postavljanja na čelo SOA-e bio je bivši predsjednik Ivo Josipović, zbog njegovog pogleda okrenutog prema SAD-a. Iz toga razloga je došao u zemlju, kako bi promijenio prorusku klimu, koja državom vlada od ministra Joze Radoša.

Vrlo malo se priča o demontaži vojne izvještajne službe ministarstva obrane, koja je uništena djelovanjem Račanove vlade i ministra Joze Radoša. Jozo Radoš vrlo je stručno radio na demontaži HSLS-a, marginaliziranju Budiše, a još se bolji pokazao u demontaži Ministarstva obrane. Hrvatska obavještajna zajednica u sebi ima i svoju vojnu komponentu, koja je vrlo uspješno djelovala za vrijeme rata i poglavito poslije istog, a mogla se pohvaliti praćenjem svih aktera u jugoističnoj regiji, posebice srbijanskog vožda. Razlog velike efikasnosti je oprema dobivena od Amerikanaca. Izuzetno su bili ponosni naši obavještajci  u svezi praćenja i prisluškivanja srpskih tajnih službi i samog predsjednika Slobodana Miloševića, o kojem su znali i kada odlazi u toalet. Uska suradnja američkih i naših obavještajaca dala je posebnu dimenziju zajedničkih odnosa i našeg liderstva u regiji, što nam je omogućavala američka oprema . Hrvatska je zahvaljujući toj tehnici znala svaki pokret Slobodana Miloševića. Služba je imala svoje odjele teritorijalno, a oni su nadzirali prislušne punktove. Tehničku potporu je provodila središnjica za elektroničko djelovanje.

Središnjica elektroničkog izviđanja (kratica: SEI) pristožerna je postrojba Glavnog stožera Oružanih snaga RH koja djeluje u okviru vojno-obavještajnog sustava Republike Hrvatske. Središnjica provodi strateško elektroničko izviđanje za potrebe obavještajnog osiguranja na najvišim razinama odlučivanja i zapovijedanja te elektroničko djelovanje u potpori izvođenja operacija Oružanih snaga. Podaci prikupljeni elektroničkim izviđanjem obrađuju se i distribuiraju korisnicima u sklopu jedinstvenog obavještajnog sustava u Hrvatskoj. Prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Repub­like Hrvatske provodi strategijsko elektroničko izviđanje za potrebe SOA-e i VSOA-e.

U svojem sastavu integrira elemente za elektroničko izviđanje i elektroničko djelovanja…-napisao je glavni urednik portala još u veljači..

http://hop-portal.com/2016/02/skandal-lozancic-nakon-otkrica-cetnickih-aktivnosti-u-zemlji-postaje-negativac/

vezani članci

http://hop-portal.com/2016/05/jutarnji-napao-kovaca-zbog-nesporazuma-sa-sad-da-bi-prikrio-mesicevog-muharemija/

http://hop-portal.com/2016/05/skandal-kovac-postavio-u-mvp-mesiceva-najblizeg-prijatelja-kojeg-su-sad-e-izbacile-iz-zemlje/

http://hop-portal.com/2016/02/otkrivamo-sdepeovca-lozancica-je-2002-godine-sdepovka-antunovic-smijenila/

http://hop-portal.com/2016/05/imamo-drzavu-u-kojoj-domoljub-gjenero-sudi-izadjniku-lozancicu-a-pupovac-je-pukovnik-hv-e/

HOP portal