KAKO KREŠIMIR MACAN STOPIRA PRILOGE SVOJIH KLIJENATA – RBA ZADRUGA – NA HRT-U!

0
1655

“Suradnja” brojnih p.r. agencije MOST-a “Grizli” s Hrvatskom radio televizijama prokazala je na koji način samozvani stručnjaci surađuju i naplaćuju svojim klijentima gostovanja u brojnim informativnim emisijama.

Tako se sudjelovanje u emisiji Otvoreno naplaćuje tri tisuće eura, a moguće je “kupiti” i brojne druge medije i emisije – ovisi, dakako, o tarifi. Sve to izašlo je na vidjelo nakon najnovije afere MOST-ovih marketinških stručnjaka, no, bojimo se, riječ je o vrhu sante leda. Naime, suradnja s p.r. agencijama HTV-u nije strana. Tako Krešimir Macan, nekadašnji glasnogovornik HRT-a, koji danas zastupa nelegalne i nezakonite RBA zadruge, i danas uspješno vedri u oblači po Prisavskim hodnicima.

Upravo je zabranio emitiranje priloga u emisiji Studija 4, koji se odnosi na intervju s direktorom nelegalnih zadruga u Grazu Michaelom Spitzerom. Ekipa HTV-a pokušala je dobiti intervju od gospodina Spitzera, no intervju je prekinut jer su krenula neugodna pitanja. Kao oštećenici koje godinama lihvare, ucjenjuju, prijete RBA zadruge na čelu s Krešimirom Macanom i njegovom agencijom Manjurga, ostali smo šokirani ovom najgrubljom cenzurom kada je riječ o posljednjem u nizu incidenata koji se dešavaju u brojnim emisijama većine medija u Hrvatskoj. Tako smo nedavno prisustovali deložaciji obitelji Vojnović, kada nas novinar s NOVE TV obavještava kako prvo moraju nazvati upravo Krešimira Macan što se smije a što ne smije objaviti u prilog koji će se emitirati u njihovom središnjem Dnevniku. Iako smo danas pozvani na HTV kako bi dokazali kako je riječ o nelegalnom poslovanju, ostali smo neugodno iznenađeni kako je prilog koji je pripremila novinarka Informativnoga programa cenzuriran odnosno zabranjen za emitiranje, i to po naputku Krešimira Macana. “Prljavi posao” odrađen je uz pomoć urednice 4. programa Tonkice Čeljuske i ravnatelja HRT-a Siniše Kovčića. Jesu li i oni surađivali s privatnim p.r. agencijama i kada će se poslovanje tvrtke Manjurga istražiti u nedavno osnovanom povjerenstvu koje bi trebalo istražiti slučaj Grizli komunikacija? Očita je sprega medija i privatnih p.r. agencija, a sasvim je izvjesno kako je u pitanju veliki novac. Potvrda naših sumnji je i fotografija koju smo snimili trenutak prije ulaska u zgradu HTV-a – iz nje je, naime, izašao upravo Krešimir Macan, koji je očito tako bio kako bi zaustavio ne samo spomenuti prilog nego i naše gostovanje. Inače, u prilogu koji bi danas trebao biti emitiran bi se ekskluzivno pokazalo kako su RBA zadruge ugovore potpisivale u kafićima po Zagrebu, te da su se posrednicima koje je RBA zadruga ovlastila za zastupanje – rate kredita davala na ruke po zagrebačkim kafićima. Također se trebalo pokazati kako brojni odvjetnici sudjeluju u kriminalnom poslovanju RBA zadruga, pa tako klijentima objašnjavaju kako kredite nije potrebno ovjeriti kod javnog bilježnika. Tko štiti kriminal u Hrvatskoj i tko stoji iza 270 milijuna eura novca koje su zadruge plasirale u našoj zemlji? Zašto je tadašnji predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović čak 4 puta?! primio direktore nelegalnih zadruga iz Austrije, koje je na ured u Pantovčak dovodio upravo Krešimir Macan? Pozivamo ravnatelja HRT-a Sinišu Kovačića da istraži spregu i s drugim p.r. tvrtkama koje očigledno, imaju dovoljnu moć cenzurirati program državne televizije. Do kada će rukovoditelji državne televizije uspješno surađivati s privatnim marketinškim agencijama i obilno naplaćivati državni medijski prostor koji plaćamo mi, televizijski pretplatnici?

Oštećenici RBA kreditno-štednih zadruga- u njihovo ime prenio nam je informacije Nenad Koljaja.

HOP portal