KOMEDIJA: DODIK ŽELI IZAĆI IZ BIH SA RS, JER JE BRITANIJA IZAŠLA IZ EU

0
2414

Dajemo na uvid orginalni tekst, kojim se poziva na separaciju RS od BiH-e zbog slučaja britanskog NE na referendumu za EU sudbinu u Britaniji. Ispada sada da i odcjepljenje neke regije u Kini je razlog separatizma Dodika i društva. Niti je Bih čalanica EU, a još manje Srbija, pa nije jasno kakve veze ima Britanija sa genocidnom tvorevinom RS i njenim odcjepljenjem..

Izlazak Velike Britanije iz Europske unije veoma je važan za Bosnu i Hercegovinu i našu regiju u cjelini. Danas je važno podsjetiti na Deklaraciju o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj koju je usvojio SNSD u aprilu 2015.godine, odnosno na ono što je najavljivao Milorad Dodik u maju prošle godine.

Spomenuta deklaracija najavljuje organiziranje referenduma za samostalnu Republiku Srpsku u 2018.godini. Kao razlog zbog kojeg RS planira napraviti referendum baš 2018.godine, Milorad Dodik je ovako pojasnio.

“Vi misilite da smo mi tek tako izabrali 2018.godinu za referendum. U Velikoj Britaniji pobijedili su konzervativci i oni su najavili održavanje referenduma o Europskoj uniji. Mi čekamo da vidimo što će biti. Ako Britanija glasa za napuštanje onda nema ni Europske unije, što ćemo mi onda tamo”.

Danas vidimo da je velikosrpska politika dobro znala što radi prije dvije godine, napominje Saff.ba.

Pravi razlog izlaska iz BiH je  ogromna pljačka bankarskog sustava RS i građana, koja se ne može sakriti, jedino podrivanjem nacionalne mržnje i stvaranjem nove asocijacije  otvara mogućnost prikrivanja cijelog slučaja.

HOP portal