PAD BRITANIJE OTVARA NOVE MOGUĆNOSTI HRVATSKOJ U SRAZU SA VELIKOSRPSKIM PROJEKTOM

0
1596

Britansko NE u našim medijima je predstavljeno kao katastrofično NE. Raspad burze, rast cijene zlata, udar na privredu i socijalu. Čini se ipak da je britansko NE najveći promašaj upravo Britanije.

Rusija pod sankcijama i Rusija u pljački Ukrajine je Rusija na koju EU ne reagira – upravo ta Rusija je na velikom dobitku u ovoj situaciji. Uvijek jaka i strateški moćna diplomacija Rusije ima priliku ovladati europskim političkim miljeom na znatno lakši način od dosadašnjih uvjeta. Tradicionalno jaka britanska diplomacija izlaskom iz EU nije više tako značajna u borbi za prevlast kao što je ranije bila. Zaokupljena vlastitim podjelama, teško može pratiti događanja oko ruske prevlasti u EU na koju očito niti Amerikanci nisu bili spremni.

Ruska diplomacija je u prvom napadu na politički teritorij EU dobro proučila tko su joj saveznici i odmah shvatila tradicionalnu podjelu Unije, za razliku od američke diplomacije i njezine politike širenja globalizma. Ruska diplomacija je zaigrala na kartu nacionalnosti i nacionalne države te se na taj način približila desnici europskih stranaka. Prvi krug djelovanja je bila infiltracija u redove politike država bivšeg Varšavskog pakta. Bugarska i Mađarska su postale okosnice ruske politike rušenja Unije. Sama Mađarska je s buntovnim Orbanom najviše napravila u smislu protueropskog djelovanja na samom tlu EU te je postavljanjem žice na svome teritoriju fizički i medijski započela podjelu EU i time proširila val nezadovoljstva i na druge zemlje u Uniji.

Mnogim stanovnicima EU se žica usjekla u pamćenje, ona je na kraju krajeva simbolizirala nacionalnu državu nasuprot globalizmu. Znajući da je EU potavljena na krivim temeljima, na temeljima bizarne Orwellove knjige 1984., umjesto na federaciji suverenih država, Rusija je rušila taj loš temelj EU upravo preko nezadovoljne desnice. Svoje središte financijske moći smjestila je u Sloveniju. Time je pokazala Srbiji koja joj je uloga namijenjena i tko će biti buduće središte ruske privredne politike na tom području. Srbija, zaostala u svakom pogledu, bitna je za širenje krize na Balkanu i srednjoj Europi pomoću svoje militarističke i šizofrene politike, pa zbog toga predstavlja savršen fitilj za rušenje EU, ali je loša za kontrolu financijskih tokova.

Već tradicionalno dobri odnosi Austrije i Rusije zbog velike bankarske povezanosti, s vremenom su umrežili i Njemačku, koja sada ulazi u neke kapitalne projekte sa Rusima i tako Rusija primiruje jedinog pravog protivnika, koji odlično kontrolira privredne tokove, ali jako je loš vođa političkih promjena u EU. Ruski i njemački deal u privredi, odnosno prevlast jedine velike živuće privrede u Uniji, one njemačke, omogućila je Rusija eliminacijom većeg utjecaja britanske diplomacije.

Referendum podvaljen Britancima je na vrlo jednostavan način eliminarao najuspješnije diplomacije Unije. To su Britanci shvatili već slijedeći dan nakon referenduma. I onako loš socijalni program države, sada je još ugroženiji, a loša i uništena privreda još iz doba Thatcherice, sada je na koljenima. Ipak, ono što tek slijedi je znatno gore. Racionalni Škoti, Velšani i Irci sada imaju itekakav razlog napuštanja Engleske, jer oni žele biti dio EU te će na taj način doći do raspada Velike Britanije i izolacije Engleske od njenih susjeda. Škoti nisu na referendumu glasali za izlazak iz Britanije, jer je Britanija bila u EU i to se činilo besmislenim, no sada uz nacionalni naboj raste i otpor prema politici Engleske prema Uniji.

Kako prestrojiti našu vanjsku politiku u toj situaciji? Naša nesposobna diplomacija, koja još donekle širi kulturnu ponudu u EU, nimalo smisleno ne nudi svoju političku strategiju. Ona se i dalje bavi preslagivanjem kadrova po babi i stričevima, dovoljno lošim da se onemogući bilo kakav iskorak. Nema strateškog promišljanja. U biti on ni ne postoji, a košta enorman novac. Smije li se u ovom trenutku tako neodgovorno ponašati? Što Hrvatska dobiva priklanjanjem ruskom imperijalizmu? Srpske ekstremiste na hrvatskoj grbači.

Hrvatska trajno gubi identitet svojim priklanjanjem njemačko-ruskoj koaliciji, jer je ionako neželjena zemlja Unije. Ruska i srpska politika rade kaos zajedničkim snagama. Hrvatsku kao jako bogatu zemlju je teško slomiti, ali ju je bilo lako pokrasti uz pomoć neokomunističke vrhuške – a pokradeni novac je sklonjen u majčicu Rusiju. U drugoj fazi pljačke, novac se vraća u Hrvatsku preko navodnih ruskih investitora, a zapravo se radi o našim neokomunističim lopovima, sudionicima pljačke Hrvatske. U slučaju prevlasti ruske linije u Hrvatskoj, sudionici korupcije nikada neće biti kažnjeni, a prosrpska politika je pred pobjedom. Zato i HDZ i SDP pušu u ruski rog i sve glasnije najavljuju veliku koaliciju. Bez ispaljena metka, pred našom nepostojećom diplomacijom.

HDZ je vrlo zorno pokazao da je nastavio MIlanovićev plan protežiranjem Rusije u diplomaciji i na taj način izdao hrvatske interese na vanjskopolitičkom planu, baš postavljanjem na najodgovornije mjesto u MVP-u A. Muharemija, Mesićevog čovjeka, a znamo da Mesić širi ruske vjetrove u našoj zemlji. To je bila prepreka dobrim odnosima sa SAD-om.

Za to vrijeme Srbija je glumila uvrijeđenu vlašku mladu u odnosima sa EU i čvrsto se vezala s Rusijom u provedbi velikosrpske politike. U tome im kod nas pomažu prosrpski mediji, HND pod okupacijom srpske klike te enormna korupcija. Dok su tzv. desničari kod nas urlali “ZA DOM SPREMNI”, prosrpski HND i rusko veleposlanstvo su u svijet proširili tezu o jačanju fašizma u Hrvatskoj. Obnavljanjem tzv. antifašizma u Hrvatskoj izvedena je druga faza jačanja ruskog utjecaja. Želi se prikazati da su partizani i Rusi oslobodili Hrvatsku. Kako  je dobro oslobođena najbolje se vidi u opljačkanoj privredi, pobijenih 500.000 Hrvata u par dana te kontinuirano iseljavanje Hrvata iz Jugoslavije i Hrvatske.

Bitno je naglasiti da je naša desnica premrežena kadrovima JNA, Udbe i ´službe državne bezbednosti Jugoslavije´ koja podržava Rusiju. To je dokaz da je Rusija uspjela infiltrirati svoj kadar među njih. Korumpirane političare i privrednike Rusija drži u šaci. Sam Todorić je spašen baš ruskim kapitalom od propasti i baš ruskim utjecajem na slovenski Mercator Todorić jače ulazi na slovensko tržište.

Rusko-srpska mreža je oko nas snažno stegla obruč. Dobra situacija je slabljenje britanskog utjecaja, što nam u strateškom preslagivanju može donijeti prevagu. Lukava srpska politika ne odbija ulazak u EU, te čeka rusku prevlast da uđe u Uniju ojačana političkim djelovanjem velike sile i time vrlo lako ulazi na hrvatski teritorij. Naša diplomacija ne vidi takav scenarij. Ona se bavi preslagivanjem i šopingiranjem.

Zbog toga je bitno što prije zbaciti korumpirane političare s vlasti kako bi prestala rusko-srpska ucjena. Stavljanje pod kontrolu našeg giganta INA-e  je od strateškog značaja. I dok za SDP i HDZ INA nije strateška kompanija, u državi se mora naći politička opcija, kojoj je to primarni cilj, jer će se na taj način konačno naći glavni krivci propasti INA-e i izdajnici hrvatskih interesa. Na vanjsko političkom planu jedina veza sa SAD-om donosi kakav-takav balans, jer Hrvatska time postaje brana ruskom imperijalizmu i zapravo obrana EU, kao nekada od Turaka. Predziđe kršćanstva opet brani EU od propasti. I to treba naglasiti u našoj vanjskoj politici, nekada smo branili Europu od divljaštva Turaka, a sada od divljaštva novih divljih hordi s istoka. U odnosima sa Rusima Hrvatska se mora postaviti kao most interesa, pomirdbena linija  i blokada tursko-ruskih aspiracija i time jednom zauvijek anulirati velikosrpski projekt, koji je u dogovoru sa tim politikama.

Britanski utjecaj preko Vanje Špiljka, Gorana Štroka, Miškovića i drugih sinova komunističkih moćnika ovim trenutkom pada u drugi plan. Hrvatska mora sada shvatiti da postaje Izrael Europske unije, mora uložiti u naoružavanje, obuku civila za ratna djelovanja, pronaći saveznike i anulirati rastući srpski šovinizam podržan kroz djelovanje Milorada Pupovca i Vojislava Šešelja, koji je evidentno ruski čovjek izvađen iz zatvora da posloži ruski utjecaj na Balkanu. Sam Šešelj planira rušenje hrvatskog bankarskog sustava na osnovu ponuđenih dokumenata od strane hrvatskog građanina državi Srbiji i time potpuno ovladati hrvatskim tržištem. Rušenjem INA-e, blokadom Zagrebačke banke, ovladavanjem našim bankama, trgovinama i hotelskim kompleksima, rusko-srpska elita preko naše korumpirane elite želi zadati zadnji udarac našoj zemlji. I do tada naša diplomacija ugodno spava, organizira izložbe i koncerte po EU, a lobiranja ostavlja susjedima Srbima.

Nismo znali ekonomski približiti se Njemačkoj i ulagati u zajedničke privredne investicije, time ojačati svoj položaj u odnosu na Ruse, što znači i stopiranje velikosrpskih aspiracija financijskom moći, a jačanjem odnosa sa SAD-om osigurati sebe od rastuće militarizacije Srbije. To je sve zasluga korumpirane i izdajničke elite, koja nas je opljačkala i dovela praznih džepova pred srpske saveznike, spremne za novi križni put. Ubijanja Hrvata tada su opravdavana time da smo navodno fašisti, kao i za vrijeme Domovinskog rata, baš kao što nas i danas i Rusi i Srbi nazivaju fašistima, a kako vidimo i ostali saveznici svakim danom to više vjeruju, jer na desnici postoje novinari koji to svjesno potenciraju za svjež ruski novac.

Igor Drenjančević

HOP portal