SUD NA KRKU SUDJELOVAO U NEZAKONITOM OTIMANJU IMOVINE

0
3508

Antonio Linardić i njegov brat Romano muku muče sa Krčkim sudom. Preko 20 godina se sudilo Antoniju Linardiću zbog jasno vidljivih ulaganja u tuđu imovinu, a prije neki dan Antonio je saznao kako njegovu zemlju i dio njegove kuće posjeduje njegov prezimenjak Zoran Linardić.

Tko je vlasnik spomenute zemlje u Linardićima na Krku?

Nesporno je zemlja poslije smrti moje tete Marije Linardić, ostavinskom raspravom dodjeljena nama dvojici braće, ali kada sam otišao u zemljišno knjižni odjel Općinskog suda u Krku, imao sam što vidjeti, djelatnici toga suda prepisali su zemlju na Zorana Linardića, koji ima isto prezime, ali niti je rod, niti je ikakva ostavina iza moje tete njemu nešto darovala. Kad sam otkrio ovu prijevaru na Općinskom sudu, molili su me da ne prijavljujem stvar, jer je to vrlo nezgodno za sud. Na što sam im rekao da je to čista pljačka.

Što se u međuvremenu sa zemljištem dogodilo?

Zoran Linardić je krenuo u prodaju zemljišta koje nije njegovo uz blagoslov suda, koji mu izdaje vlasnički list, na neobjašnjiv način. Nije mi jasno niti njegovo ponašanje, a još manje djelatnice suda. Najkomičnija od svega je i činjenica da je ista djelatnica prepisala i trećinu moje kuće na istu osobu, a za koje nema osnova. Ovo mogu nazvati klasičnim otimanjem imovine.

I. D.

HOP portal