DONOSIMO DAČIĆEVE AFERE: KRIMINALAC DAČIĆ BRINE ZBOG GOVORA KOLINDE, ALI NE BRINE O SVOME LOPOVLUKU

0
2692

Ivica Dačić već danima se pjeni na Hrvate, vjerojatno jer je izrod kao i Šešelj, a zašto se pjeni Dačić, objasniti ćemo ukratko; treba skrenuti pozornost sa svoga lopovluka…

Ivica Dačić ruča sa švercerom kokaina Rodoljubom Radulovićem.

Dačićev bivši šef kabineta optužen za odavanje tajne Šarićevoj grupi

Tužiteljstvo za organizirani kriminal optužilo je  bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnih poslova Branka Lazarevića i još trojicu okrivljenih zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika njegove grupe Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina i pranje novca.

Dačićev savjetnik Tončev radio za kriminalca

Biznismen Ivica Tončev, savjetnik za nacionalnu sigurnost premijera Srbije Ivice Dačića, bio je poslovni partner crnogorskog kriminalca Branislava Šaranovića, ubijenog 2009. godine u Beogradu, stoji u istraživanju Centra za istraživačko novinarstvo (cins) Nezavisnog udruženja novinara Srbije koje je urađeno za tjednik NIN.

Zet Ivice Dačića, Igor Braunović, zarađuje 154.000 dinara mjesečno u JP “Srbijašume”, ali na posao ne dolazi svaki dan.

Novi dokazi o bliskim vezama vrha vlasti s kriminalcima i narko šefovima ne smiju biti ponovno iskorišteni za unutarnje političko pregrupiranje i novu podjelu plijena, vlasti i moći, kao što se do sada uvijek događalo.

Snimci susreta jednog visokog političara s narko bosom ne diskreditiraju samo njega , nego pokazuju da je cijela vlast korumpirana iu dosluhu s kriminalom. Pokret “Dosta je bilo-Saša Radulović” zahtijeva da tužiteljstvo hitno ispita veze politike i kriminala, u svjetlu novih dokaza. Sve dok se to ne dogodi imaćemo političare koji su samo produžena ruka kriminalaca i marionete tajnih službi, koje ih ucjenjuju inkriminišući dokazima.

Afera “Banana”, odnosno dokazi da je potpredsjednik Vlade i šef srpske diplomacije Ivica Dačić u bliskim vezama s kriminalcem, osuđenim na 11 godina zatvora za šverc kokaina, poznati su javnosti već nekoliko godina, a ipak to nije spriječilo Aleksandra Vučića da dijeli vlast s njim. Isto kao što je afera “Kofer” izgleda Dačiću bila preporuka da ga Tadić postavi za ministra policije. Da li to ukazuje da su i Vučić i Dačić u istim vezama s kriminalom, ili da kriminalci preko njih dvojice i njihovih drugara iz vlasti vuku glavne poluge u državi, ili Vučić vlada tako što sličnim dokazima ucjenjuje sve svoje partnere iz vlasti, ili svima njima vladaju tajne službe u čijem su posjedu ti i slični snimci? Sva ova pitanja su legitimno postavljena u javnosti i sva vode ka istom zaključku – vlast je u Srbiji duboko kriminalizovana, a političari iz samog vrha nisu u mogućnosti odlučuju samostalno, a ponajmanje da odlučuju u korist građana Srbije.Ivica-Dacic-i-Rodoljub-Radulovic_foto-KRIK_1025x480

Dokazi o vezi Dačića s narko klanom Darka Šarića nisu jedini koji diskriminiraju vlast iako su jedini koje je tajna policija pustila u javnost. Podsjećamo, da je nakon dolaska naprednjačku vlasti, krivnje oslobođen Stanko Subotić Cane, partner Darka Šarića, ali i jedan od značajnih financijera organizacija i pojedinaca iz Vučićevog kruga. Također, sprega politike i kriminala sestematski uništava postupke pred Specijalnim sudom u Beogradu povodom kriminalnih privatizacija u kojima su poduzeća kupljena prljavim novcem, a zatim devastirana. Pripadnici Šarićevog klana, poput Mileta Jerkovića, naplaćuju odštetu od Agencije za privatizaciju ili su u upravi Agencije. Kriminal i dalje isisava novac iz države zahvaljujući sprezi s vrhom vlasti. Ukidaju se zabrane raspolaganja imovinom koji je stečen novcem od droge.

To što neki drugi snimci, na kojima su drugi političari, nisu objavljeni, ne znači da ne postoje. Objavljivanje novih snimaka samo govori da se način rada tajnih službi nije promijenio desetljećima unatrag i da su “službe” jedina konstanta našeg političkog života, sve ostalo su samo smenljivi, više ili manje ucijenjeni, političari.

Prva reakcija Aleksandra Vučića na vijest da se pojavio novi snimak Dačića s Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, bila je smiješna i opasna konstatacija da se uvijek dogodi neko “čudo” kad on nije u Srbiji. Reakcija je smiješna jer se Vučić krajnje nevješto pravi da je iznenađen, a opasna je jer pokazuje njegovu namjeru nastaviti razgrađuje pravosudni sustav i preuzima svu vlast isključivo u svoje ruke.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” smatra da Srbiji ne treba vođa koji će rješavati “banana afere”, jer Srbija ne zaslužuje da bude “banana država”. Srbiji je potreban uređen pravosudni, ekonomski i društveni sustav bez “banana političara”.

NAJBOLJI ODGOVOR VUČIĆU I DAČIĆU DAO JE JEDAN SRBIN O OLUJI:

SRBIN