‘POTOMCI PARTIZANSKE VOJSKE’ OSKVRNULI SPOMENIK MIRE BAREŠIĆA

0
1666

Upravo oni prvi su sinoć objavili da je spomenik zaliven i na Facebooku napisali da je time konačno dovršen spomenik Barešiću, kojeg zovu ustaškim ubojicom, članom ‘opskurne paraustaške organizacije ‘Hrvatski narodni otpor’, koja je osnovana 1960. godine u Madridu pod vodstvom zločinca Maksa Luburića, a koji je ubio narodnog heroja Vladimira Rolovića borca Lovćenskog partizanskog odreda, 1. proleterske, 1. dalmatinske i 15. majevičke brigade, 17. i 38. istočnobosanske divizije NOVJ’.

– Za razliku od Bilica, ovo u Dragama nije napravio nitko iz našeg užeg kruga. Nismo formalna udruga i nemamo članstvo, ali možemo reći da to nije napravio nitko od nas, ali ‘umjetnike’ poznajemo, to su naši drugovi iz Murtera. Rekli su nam da su prebojali i Ulicu Mile Budaka u Dragama, odmah nasuprot spomenika, no nisu nam poslali fotku – rekao nam je anonimni izvor u organizaciji Antifa.

Oni iz vrlo očitih razloga čuvaju identitet i djeluju prema javnosti isključivo putem svoje Facebook stranice.

U Šibeniku su odradili dosta akcija poput brisanja fašističkih i ustaških grafita po gradu, a preuzeli su odgovornost i za bacanje crne piture na spomenik Mili Budaku u Bilicama, odnosno ispisivanje parola na jumbo plakat dobrodošlice na cesti za Bilice.

U zadarskoj policiji rekli su nam da još nisu dovršili kriminalističko istraživanje u slučaju Drage.

– Očevid je dovršen, ali kriminalističko istraživanje još je u tijeku nakon što je u noći sa subote na nedjelju netko opiturao ruku i nogu kipa crvenom bojom – kazao nam je Žodan Elis, glasnogovornik Policijske uprave zadarske.

izvor Šibenik in

HOP portal