EKSKLUZIVNO: DODIK U VOJARNU KOZARA DOVLAČI ORUŽJE KAO I 1991. GODINE

0
4102

U “kasarnu” Kozara u blizini Banja luke, srpska vojska dovlači teško oružje. Prema našim izvorim ponašanje srpske vojske 1991. godine i danas je potpuno isto. Baš iz te vojarne srpska vojska je krenula u rat i s nekim jedinicama uništavala Hrvatsku.

1991.  godine je krenula djelomično  srpska vojska u rat sa Hrvatskom iz ove vojarne, ali nije mogla krenuti u napad po zacrtanim planovima, jer je lokalno stanovništvo mobilizirano u toj vojarni pokralo gorivo i municiju, te je ratni raspored bio blokiran izvjesno vrijeme, jer su se  tenkovi i transporteri ugasili u samoj vojarni, jednostavno nisu imali goriva.

Lokalno stanovništvo tvrdi da je potpuno isti scenarij kao prije 25 godina i danas, te ponašanje srpske vojske.

Razlog ovog zastrašivanja su hrvatski izbori. Izlazak u javnost pljačke građana ex Jugoslavije želi se zakamuflirati ratnim huškanjem. Pljačka građana preko RBA zadruga, kreditima banaka i otimanje privrednih subjekata želi se prikriti jačanjem straha ratnim djelovanjem. Krvoločnost dijela Srba ponovo se koristi za jačanje mržnje i opravdavanjem pljačke kroz proteklih 25 godina. Povezane elite i ovaj puta žele gladne i krovoločne povezati kroz novi plan obrane svoje pljačke.

HOP portal