ŽIVI ZID: PREVARANTI PROKAZUJU JEDNI DRUGE, A SVI ZAJEDNO ĆE SJEDITI U SABORU

0
2552

zivi-zid-protiv-zz-h-runtica-i-m-vargeŽivi zid ili Živi zid IVS ili točnije rečeno prevarantski trojac Sinčić-Palfi-Pernar počeli su na vlastitoj fb stranici iznositi prljavštine i prijevare svojih dojučerašnjih kolega, supredsjednika i čelnika stranke – naime protiv Hrvoja Runtića i Mihaele Varge. Novoizabrani saborski zastupnici Živog zida (ili nakupine razrovanih cigala koja je ostala nakon njih) oštro su krenuli jedni protiv drugih. Hrvoje Runtić tvrdi da je bio podmićivan i prevaren, da je njegov potpis bio lažiran na financijskim izviješćima, a trojac Sinčić-Palfi-Pernar iznose presudu iz 2010. godine po kojoj je Mihaela Varga prevarila jednog čovjeka za 50.000 kuna koje je od njega pozajmila i vratila mu samo petinu. Ne ulazeći dublje u ove prljavštine svih živozidaških čelnika (prijašnjih i sadašnjih) zaključujemo da njima svima zajedno vlada ogromna pohlepa za novcem, koristoljubivost i poglavito bešćutnost prema deložiranima i ovršenima na čijoj nesreći se i temeljila njihova tzv “ideja”, a koje su sve odreda oštetili, iskoristili i odbacili kao više-manje “korisne idiote”.

pernar-kao-tito“Mali od Tita”, Ivan Pernar je odavno svojim obožavateljima “uzvratio ljubav” objašnjenjem kako je njihov problem “problem na osobnoj razini”, pa je time jasno dao do znanja da mu se živo fućka za bilo čije ovrhe i probleme. On sam, baš kao i Sinčić i Palfi nikada nije radio, nego je živio u stanu kojeg je dobio od roditelja, hranio se i oblačio kod njih, nije osnovao obitelj ili morao dići kredit – a svi oni zajedno su uvijek živjeli na grbači drugih. U Hrvatskoj je zvanje političara vrlo profitabilno, naročito ako si vješt u prijevarama i krađama. Jedini koji je od samog početka te prevarantske stranke ukazivao na njihove afere, krađe i prijevare je HOP portal, koji to kontinuirano čini već skoro tri godine. Ne postoji nikakva “ideja” zbog koje bi se isplatilo žrtvovati, postoji samo ideja skupine izrazito pokvarenih mladih ljudi koji žele novce, privilegije i pozicije za sebe, i to baš na račun ovršenih i deložiranih! Usprkos neljuskom ponašanju prema obitelji Fel na čijoj je deložaciji prevarantska ekipa Živog zida enormno medijski profitirala, nitko od te ekipe čelnika stranke prevaranata nije joj pomogao riješiti dug zbog od čak 60.000 kuna kojeg je, upravo radi njihove “intervencije” ovršena. Ni Hrvoje Runtić i Mihaela Varga s jedne strane, ni trojac Pernar-Sinčić-Palfi s druge, a ni sadašnji čelnici SH s treće, koji su se već ranije ove godine makli od Živog zida.

maja-fel-hrvoju maja-fel

Sve dok u našem društvu vlada mentalitet “kradljivac i lopov koji je manje ukrao je manje kriv od onoga koji je ukrao više”, situacija na našoj političkoj sceni se neće promijeniti nabolje. Lopov i prevarant ostaje lopov i prevarant, bez obzira na njegovu spretnost u krađi i prijevari. Iznos njegov krađe govori samo o tome je li imao prostora i načina za krađu i prijevaru. Izvjesno je da je nakon ovih izbora opciji koja sebe naziva “jedinom” na čelu sa Živim zidom pružena šansa za lopovluk u velikom stilu, ovog puta direktno iz hrvatskog Sabora.

Ingrid Runtić