SRAMOTNO: Branitelje iz BiH naseljene na Banovini država 9 godina ignorira u vezi darovnica kuća

0
2034

Ovih dana Banovina kipi velikosrpskim izljevima mržnje prema Hrvatima, jedan dio srpske manjine i dalje zlostavlja većinski narod, nazivajući sve Hrvate ustašama, a i prijetnje klanjima iz područja Perne su svakodnevni rječnik. DORH još uvijek ne reagira pravilno na protudržavno djelovanje jednog dijela Srba. Aboliciju su Srbi shvatili kao novi povod za velikosrpski ustanak.

Država već 9 godina maltretira hrvatske branitelje iz BiH, članove HVO-a, koje je naselila u otkupljenim srpskim kućama. Do dana današnjeg branitelji nisu riješili svoj status pokrenut prije 9 godina. Branitelji su morali donijeti u područni ured u Petrinju sijase dokumenata iz BiH da ne posjeduju nekretninu u BiH, da je nisu prodali do određenog datuma, a takve potvrde iz BiH su koštale od 500-700 eura uključujući putne troškove. Kada su branitelji pribavili dokumente, nadležna uprava iste je ili zagubila ili nije na vrijeme provela, te od naših branitelja ponovo zahtjeva iste dokumente i novi trošak za koji većina više nema novaca, jer žive od socijalne pomoći. Potpuno osiromašeni i izigrani stavljeni su na dno društva, dok abolirani četnici vrijeđaju branitelje i preko svojih poznanstva su osigurali radna mjesta.

Branitelji opet prozivaju famoznog Softića nekadašnjeg čelnika APN-a, da je to stanje njegovo remek djelo, nakon što je srpske kuće preko APN-a prodavao po duplim cijenama državi, u čemu je sudjelovala i obitelj Vrga sa svojom agencijom za nekretnine.

Kako doznajemo mnogi hrvatski civili iz BiH bez problema su riješili svoj status u svezi darovanja kuća na Banovini, za razliku od branitelja.

HOP