Nizozemci otkrili da u pokoljima u Srebrenici uz Srbe sudjelovali su i Grci!

0
2000

Nizozemske vlasti su odlučile da više ne žele  šutiti o događajima u Srebrenici.

Dvadeset godina nakon genocida u Srebrenici žrtve strašnog pokolja agresorsko­četničkih snaga nad nedužnim civilima. Danas, 20 godina poslije, sve žrtve još uvijek nisu ni pronađene, ni sahranjene, a zločinci koji su vršili genocid, i dalje su na slobodi. Ne svi, ali dobar dio njih. Nizozemske vlasti su odlučile da više ne žele da šutiti o dešavanjima u Srebrenici, pa su u javnost izdale dokument na 7.000 stranica.

Poseban je akcent stavljen na, vjerovali ili ne, Grčku! Naime, Nizozemci posjeduju dokumentaciju kojom se dokazuje kako je Grčka tokom 1994. i 1995. godine slala oružje i streljivo vojsci bosanskih Srba. Osim toga, Nizozemci su otkrili još neke morbidne detalje umiješanosti Grčke u genocid u Srebrenici prenosi ”Novi.ba”.

Odred od nekih stotinjak dobrovoljaca iz Grčke, učestvovao je u borbama za Srebrenicu, kao i masakru i genocidu koji je uslijedio nakon pada “zaštićene zone UN”. Nizozemci posjeduju i audio zapis u kojem ratni zločinac Ratko Mladić telefonskim putem obavještava podređene kako će se “nakon pada Srebrenice nad ovim gradom zavijoriti srpska i grčka zastava”, te kako “to treba snimiti i poslati grčkoj braći da vide”. Grčku posljednjih dana potresa strašna ekonomska kriza, a država se nalazi pred bankrotom i potpunim slomom. Kazna?

HOP