U SRPSKIM ZAKONIMA I PSIHIJATRIJSKOJ PRAKSI DOZVOLJEN JE I NORMALAN ODNOS OCA I KĆERI!

0
2489

Kada su u pitanju silovanja i nasilni seksualni odnosi, u pitanju je patologija, koja treba da se liječiti – kaže  srpski seksolog Bojović.

Međutim, Bojović ne smatra da bi neka zakonska kazna smanjila broj incesta, jer se, prema njegovom mišljenju problem samo može liječenjem riješiti.  Poznati srpski seksolog smatrada su svi odnosi na dobrovoljnoj bazi normalni, makar bili i između najbližih srodnika.

Što se mene tiče, sve što je nenasilno je normalno. Ukoliko neko stupa u seksualne odnose dobrovoljno, makar to bili i otac i ćerka normalno je. Nikada ne znate zašto je to tako, možda na taj način pomažu jedno drugom – rekao je Bojović.

Printksin: solidarnost.org.rs

Printksin: solidarnost.org.rs

Naime, prema članu 197 krivičnog zakonika Republike Srbije, incest kao krivično delo postoji samo ukoliko je došlo do polnog odnosa između punoletnog i maloletnog srodnika, ili ako je u pitanju silovanje, što potpada pod potpuno drugi član krivičnog zakonika.

U zakonu piše: “Punoletno lice koje izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnim srodnikom po krvi u pravoj liniji, ili sa maloletnim bratom ili sestrom, kazniće se zatvorom do tri godine. Međutim, ukoliko su srodnici punoletni, imaju seksualne odnose dobrovoljno, kazna ne postoji.

(Telegraf.rs) IZVOR

HOP