PERNAR U BUJICI: ´STVARNOG GENOCIDA NAD HRVATIMA NIJE BILO, HRVATI SU NAPRAVILI ETNIČKO ČIŠĆENJE NAD SRBIMA´

0
21304

Pernarova popularnost je bila kratkog vijeka. Za to je sam odgovoran. Dakako, kratko prije svog medijskog fijaska u Bujici, Ivan Pernar je uspio ono što dosada nikome nije uspjelo; u roku od samo 24 sata ovaj izgubljeni cirkusant i pokretno laprdalo uspjelo je uslikati selfije u Srbiji sa srpskim političarom Boškom Obradovićem čiji je politički cilj ujedinjenje “svih srpskih zemalja” i koji podržava Dodikov referendum i s novinarom “desnice” Velimirom Bujancem u Hrvatskoj. A prije svega toga se uslikao na Palama i na Sutjesci, na tragu velikosrpske agresije na Hrvatsku i krenuo Titovim stopama. A još prije toga je u hrvatskom Saboru javno dao podršku Pupovcu.

pernar-sutjeska

Nakon što je pobjegao iz Stankovićeve emisije Nedjeljom u 2, Pernar je do kraja ostao u Bujici i potpuno se blamirao. Naime, ne samo što nema pojma s kim se u Srbiji uslikao (s Boškom Obradovićem čija se politika zasniva jedino na velikosrpskoj ideologiji), nego Pernar je k tomu veselo virio iz galerije srpske skupštine u kameru mobitela dok mu je iza leđa istovremeno izglasan amandman koji govori da je poricanje genocida i kaznenih djela – samo po sebi kazneno djelo. Pri tom se taj amandman odnosi na pravomoćne presude suda u Srbiji ili Međunarodnog krivičnog suda. No, postoji razlika izmedju ICC-a (International Criminal Court) iz tog teksta amandmana i ICTY-a (International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia). Dakle, tekst ovog zakona ne odnosi se na osobe koje negiraju genocid u Srebrenici ili ratne zločine u Vukovaru. Vijest je u prijevodu na engleski (Balkaninsight) dobila oblik i trećeg medđunarodnog suda, poznatog kao ICJ (International Court of Justice), pri čemu je važno napomenuti da sva tri ova suda imaju različite nadležnosti.

pernar-i-bosko-obradovic
Pernar i Boško Obradović
pernar-na-palama-s-damirom-niksicem-i-vanjom-elez
Pernar na Palama s Damirom Nikčićem i Vanjom Elez

Znači, uz nepoznavanje novije hrvatske povijesti koje je Pernar jasno pokazao danas u Bujici, treba pribrojiti i neznanje političkim događanjima u trenutku u kojem se Pernar našao u srpskoj skupštini jučer. Njemu, kao i našim tiskovinama i medijima je bilo puno zanimljivije piskarati o bratu Pernarovog djeda koji je ranjen u atentatu u toj istoj srbijanskoj skupštini prije 88 godina. Po tome što Pernar selfijima osvaja beogradsku skupštinu, mulac zaista misli da osvaja Beograd pružajući ruku pomirenja upravo zagovaratelju politike ujedinjenja svih srpskih zemalja u jednu srpsku državu, Bošku Obradoviću.

Kada tome pribrojimo isječak iz jučerašnjeg intervjua ruskom mediju Sputniku kojeg je Pernar dao usred Beograda, a koji je bio reproduciran u Bujici, postaje jasno i to da Pernar sustavno rastače i poništava državu Hrvatsku, čiji je saborski zastupnik. A to je već prvorazredni skandal. Naime, u tom video-isječku Pernar jasno kaže da STVARNOG GENOCIDA NAD HRVATIMA NIJE BILO te da su HRVATI HTJELI PROTJERATI SRBE IZ HRVATSKE. Njegova izjava se odnosi na Domovinski rat, a ne na neko´davno razdoblje´, odnosno na drugi svjetski rat u kojemu i nakon kojeg su također bili počinjeni genocidi nad Hrvatima, a o čemu svjedoče stotine i stotine jama. Što se tiče Domovinskog rata, Pernar kaže: možda i jest, a možda i nije bilo srpske agresije. Vjerojatno misli na kut gledanja. Kad je u Beogradu, onda sigurno nije, a kada je u Zagrebu, onda možda jest. Ali samo možda. 

Tragično je da jedan 31-godišnjak danas u Hrvatskoj može tako razmišljati nakon Domovinskog rata koji je završio prije samo 21 godinu, ali je apsolutno neoprostivo da to misli i govori jedan hrvatski saborski zastupnik. Postavlja se pitanje kakav ga je to narod izabrao? Onaj koji misli da su stradanja Hrvata u Vukovaru, Škabrnji i po cijeloj tada od velikosrpske i četničke vojske napadnute Hrvatske priče kojima se zastrašuje malu djecu?! Kakvu povijest uče naša djeca, kakvu povijest su učili današnji mladi ljudi kao Pernar? Zašto su zastrašujuće činjenice o Hudoj jami tek sada otvorene za javnost? kako je moguće da vukovarski krvnici i ubojice slobodno šeću tim hrvatskim gradom danas?

Je li to put pomirenja o kojemu sanja Pernar? Ili on za ruske škude prodaje Hrvatsku velikosrpskoj politici ekspanzije? Sudeći po tome da je zaštitu tražio upravo od ruskog veleposlanstva koje ga u Hrvatskoj neće moći zaštititi od pravosudnog progona zbog falsificiranja tuđih potpisa i lažiranja skupštine svoje stranke, jasno je da Pernar pokušava zaštititi samo sebe i svoju neradom i muljanjem stečenu lovu.

pernar-pusi-kurac-putinu

Upravo zbog toga čitava njegova priča jednog medicinskog brata i diletanta o monetarnoj politici pada u vodu. Ustvari, ona je samo izmišljena kako bi se narod odvratio od stvarnih činjenica. Jer Pernar vam nikada neće reći tko stoji ustvari iza pljačke INA-e ili Zagrebačke banke i tko su pravi uzročnici i kreatori pljačke čitavog hrvatskog naroda do kojega Pernaru ustvari nije stalo. Da jest, pomogao bi prvo deložiranima, kao što je odavno bio obećao gospođi Fel – a to obećanje nikada nije izvršio. Znači, Pernar je obrnuti Robin Hood koji uzima od siromašnih i daje bogatima, Superhik. Vrlo slično kralju ovrha Hanžekoviću, samo što Hanžeković za razliku od Pernara nikada nije lagao ljude kako će im pomoći. U tom smislu je Pernar gori monstrum od Hanžekovića kojega je baš Pernar prozvao monstrumom. Usput rečeno, prašina oko ukidanja njegovog imuniteta radi privatne tužbe koju je Hnžeković pokrenuo, nije nikakav okidač. Okidač će biti ukidanje imuniteta saborniku Pernaru zbog falsificiranja potpisa skupštinara i održavanja ilegalne skupštine Živog zida prošle godine.

Jedno je sigurno – Pernar je sebi stvorio odstupnicu u Srbiji ili Rusiji. No ni ta odstupnica mu neće ništa značiti ukoliko se završi njegova glumačka uloga u hrvatskom Saboru, jer onda niti njima neće više biti interesantan. Njegov politički kraj je u svakom slučaju izvjestan. Počeo je odavno, još kada je prevario svoje aktiviste, deložirane, a na kraju i svoje birače. Jučerašnja Bujica je samo bila točka na ´i´.

Nakon svega iznesenog je potpuno nebitno hoće li Pernar biti u Vukovaru na obljetnicu njegovog stradanja. Inače vrlo rječiti Pernar je na inzistiranje o tome od strane Bujanca napravio dugu stanku, pa tek onda rekao DA. Hrvatskoj ne trebaju Pernarovi selfiji u Palama, ispred spomenika palim borcima NOB-u na Sutjeski, pa s Obradovićem u beogradskoj skupštini, da bi na kraju gledali i njegov selfie u Vukovaru. Ukratko, Hrvatska ne treba više Pernarov izopačeni cirkus.

Najgora uvreda za hrvatski narod je optužba Pernara da su Hrvati nakon 17000 žrtava napravili etničko čišćenje nad Srbima.

Ingrid Runtić

HOP