OTKRIVAMO KAKO SU PERNAR I PLENKOVIĆ IZDALI HRVATSKU

0
6830

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac podužom je objavom na svojoj Facebook stranici opisao kako se srpska manjina u Hrvatskoj često susreće s problemima samo zbog svoje nacionalnosti.

Nenad Vlahović, predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj, Pupovčeve je pak tvrdnje ocijenio “vrlo oštrima“.pupi-ceto

– Mislim da ta izjava nema nikakvu činjeničnu podlogu, da je situacija u Hrvatskoj u cijelosti povoljna za srpsku zajednicu koja živi tegobe života zajedno s većinskim hrvatskim narodom – kaže Vlahović pa Pupovčeve izjave naziva predizbornom demagogijom.

– Njegove tvrdnje krajnje su degutantne, a na području sjeverozapadne Hrvatske, gdje živim, nije zabilježen ni jedan slučaj bilo koje vrste pritiska na članove srpske zajednice. Hrvatsku smatram svojom domovinom i moja je dužnost reći građanima stvarno stanje, istodobno prihvaćajući da postoje sporadični ispadi prema pojedincima – kaže Vlahović dodajući da bi se Pupovac trebao zapitati koliko je i osobno, svojom retorikom, mašući selotejpom i forsirajući dvojezične ploče u Vukovaru, pridonio ekscesima na štetu srpske zajednice.- prenosimo dio teksta iz Večernjeg lista.

Prema službenim podacima , koji su dobiveni temeljem Zakona o pristupu informacijama prikazujemo visinu utrošenih kuna koje je „odradio“ predsjednik SNV-a sa svojim podanicima.pupi-plen-jna

Predmetno izvješće odnosi se na 2012.-2015. godinu i to: za 2012. godinu potrošeno je 174.900 kn, za 2013. godinu 230.618,00 kn, za 2014.godinu 173.789 kn i 2015.godinu 261.457 kn, a što ukupno iznosi vrtoglavih 840.764,00 kn.

Zaista impozantna suma, ali vjerojatno je iznos i veći ako se pribroje troškovi plaćeni u gotovini i skrivenim stavkama tipa 4624- Ostali nespomenuti rashodi i sl., a isto tako najvjerojatnije utrošeni po raznim restoranima i lokalima u Hrvatskoj. Proizlazi dakle da je iznos daleko veći od 1 milijuna kuna.

Boreći se za „dostignute standarde“ , predsjednik SNV-a strogo pazi da se sredstva za ove aktivnosti ne bi smanjivala u odnosu na prethodne godine.

Na  bankomatima u 2012. godini s predmetnog računa u gotovini je podignuto ukupno vrtoglavih 397.400,00 kn. Vrlo interestantna navika odnosi se na pojavu da su iznosi u jednom danu podizani nekoliko puta u visini 2000 – 5000 kn (dokaz: izvod 168. od 06.06.2012. – čak 4 puta ). Uzmemo li u obzir da većina građana Hrvatske nema tolika mjesečna primanja , kolika „ugroženi Srbin“ na dnevnoj bazi podiže u gotovini, još je strašnije sve ovo. Također je vrlo interesantno da se kartica „peglala“ u prosjeku skoro svaki drugi dan ili pak ako uzmemo odnos broj dana u godini  i gore navedeni iznos , dobit ćemo „visoko dostignuti“ prosjek od cca 1100 kn SVAKI DAN!- tvrdi predsjednik Srpske pravedne stranke.

https://www.hop.com.hr/2016/11/12/tribina-ugrozenih-srba-place-po-11-000-kuna-spc-dobila-pola-milijarde-kuna-snv-2-milijuna-kuna-bez-pokrica-pupovac-zivi-kao-car/

Peđa Grbin je na platnom spisku Milorada Pupovca, kao i Puhovski, djelatnica američkog veleposlanstva Jelenc, nekadašnji novinari HRT-a Kosanović, Rašeta, Milošević, a vodeće kuće imaju plaćene ogromne reklame od strane SNV-a i tim financiranjem vodećih osoba Pupovac sebi kupuje medijsko ime. Boris Trupćević iz Styria grupe vrlo je blizak Pupovcu.

15.03.2016., Beograd, Srbija - Predsjednik Vlаde Republike Srbije Aleksаndаr Vucic sаstаo se sа predsjednikom Srpskog nаrodnog vijecа u Republici Hrvаtskoj Milorаdom Pupovcem. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL
15.03.2016., Beograd, Srbija – Predsjednik Vlаde Republike Srbije Aleksаndаr Vucic sаstаo se sа predsjednikom Srpskog nаrodnog vijecа u Republici Hrvаtskoj Milorаdom Pupovcem. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

U Saboru je prekinuta sjednica na kojoj se raspravljalo upravo o INA-i, strateškoj točki hrvatskog propalog gospodarstva. O tome smo razgovarali s nekadašnjim direktorom INA-e Nikolom Kovačevićem i zapitali ga za njegovo mišljenje.

Kako komentirate situaciju u Saboru u kojem je sjednica prekinuta zbog INA-e? Ministar tvrdi da će se zatvoriti Sisačka rafinerija? Kako to tumačite?

– INA je strateška točka Hrvatske o kojoj se ne može nestručno raspravljati i o kojoj može odlučivati samo predsjednica i hrvatski Sabor. Zato mi je drago da je Sabor počeo raspravljati o INA-i, ali nije dobro da je sjednica prekinuta. Vjerojatno će se obavljati konzultacije jer INA je strateško pitanje Hrvatske i energetski gigant, prema tome – INA se mora očistiti. Nažalost, svi od toga bježe. Kao što sam i rekao, mi sada razgovaramo o dvije rafinerije koje imaju kapacitet preko 5 milijuna tona. Dakle, MOL je napravio i ostvario ono što je i želio. Dobio je tržište Hrvatske i tržište Bosne, dakle INA-ino tržište. To je za njihovih 10 milijuna preradbenog kapaciteta u Budimpešti bilo potrebno. Mi sada nažalost moramo razgovarati o Sisku o kojem smo razgovarali i 1995. godine, međutim – tržišta više nema. Za čak dvije rafinerije tržišta nema. I kad ekonomisti razgovaraju, oni tako razgovaraju. Sada se postavlja pitanje odgovornosti vlasnika. Kad govorim o vlasniku INA-e, moramo znati da MOL nije vlasnik INA-e. Najkraće rečeno: vlasnik INA-e mora obeštetiti Hrvatsku, a tu se radi o onih 6 milijardi dolara koje je izračun pokazao gubitkom tržišta i nemodernizacijom rafinerije.

Nažalost, ja vam kao ekonomist isto moram reći da je na milijun i pol tona derivata koje INA prodaje, nama Rijeka sasvim dovoljna. Međutim, šteta je milijun tona domaće nafte, zapostavljen je Naftaplin, što je još veći grijeh, jer se nafta iscrpljivala bez ulaganja u crpilišta. Mi smo komotno mogli imati milijun tona naše nafte, a Sisak je mogao lagano raditi s milijun tona domaće nafte i milijun tona uvozne, pa se rafinerija Sisak tako mogla održati. Međutim, tržišta nema i sada će to biti jako teško sprovesti. Teško će privreda Hrvatske moći držati dvije rafinerije.

Naša nalazišta u Hrvatskoj koja su procijenjena na preko milijun tona, nalaze se na područjima koja su bila okupirana od četnika kao što su Đeletovci. Đeletovci su davali milijun tona nafte, a to je samo jedno nalazište. Međutim, to nitko nije obnavljao. Prvo su četnici Đeletovce koristili i eksploatirali naftu na najprimitivniji način, prema tome, to su nalazišta koja su devastirana i u koja treba ulagati. Tu je najveći propust MOL-a; nisu ulagali u nalazišta, nije se crpila nafta onako kako kako Bog zapovijeda i nisu modernizirane rafinerije. A što se tržišta tiče, MOL je preuzeo Bosnu, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju i Srbiju, bivša tržišta INA-e. Praktički INA više nema ni malo prodajno tržište ni trgovinu na veliko. Svi govore da je to greška MOL-a kao vlasnika, no on to nije. Ja i dalje uporno tvrdim da MOL ima samo leasing preko kojeg se sve vrti. Njima je interes bio savršen: oni su svoje postigli i dobili tržište, a domaći izdajnici su radili na tome da se ne obnavljaju izvori, da se ne moderniziraju rafinerije, čemu se MOL nije suprotstavljao. Njima je bio interes tržište i to su ostvarili. Svi govore protiv MOL-a, no MOL je samo išao za svojim interesima, što je sasvim normalno. Aldott je kao generalni direktor INA-e trebao čuvati kompaniju – jer on nije generalni direktor MOL-a, nego INA-e. On je trebao štititi interese INA-e, odnosno to su trebala činiti dva najveća dioničara. A on kaže da štiti interes MOL-a. Gdje to postoji da generalni direktor jedne firme štiti interese jednog dioničara?! Sada je potpuno jasno da su MOL-ovci dopustili da naši domaći izdajnici izvrše ono što je MOL-u najvažnije, a to je da dobiju tržište.

Gregurić i njegovo društvo su pravi vlasnici INA-e i to je njihovo djelo. Sabor mora otvoriti osnovno pitanje, a to je tko je vlasnik INA-e. Samo što to za sobom povlači pitanje tko je vlasnik Privredne banke. Zato je to vrlo opasno pitanje. Tko je vlasnik Privredne banke? Kako je INA uopće bila devizno kupljena? Gdje je bio nerezidentni račun? Tako bi se vratilo na našega guvernera Rohatinskog i na to kako je mogao prekršiti devizni zakon u Hrvatskoj i ne otvoriti nerezidentni račun? Kako su dolari ušli, pa se tek onda otvara kunski račun i dolari se pretvaraju u kune?! To sve nije napravljeno po zakonu i zato se sad svi boje postaviti pitanje tko je vlasnik Privredne banke i tko je vlasnik Zagrebačke banke. To je isti sustav leasinga kao i MOL. Pa INA je bila s 30% vlasnik Privredne banke, sve firme u Hrvatskoj od Končara, Đure Đakovića do Turbine… sve te firme su osnivale banke. Prema tome, osnovni kapital je bio iz rada. To se nekad zvalo “udruženi rad” i OUR-i (Organizacije udruženog rada), zar ne? A firme kao Končar, Đuro Đaković i INA su bili glavni dioničari banaka. Prema tome, te banke se nisu mogle upuštati u pretvorbu bez da se obeštete vlasnici, osnivači tih banaka, što se nikada nije napravilo. 

Mi smo 1995. godine već razmišljali o tome jesu li nam potrebne dvije rafinerije, da Rijeka radi “full” punim kapacitetima, a da Sisak postane pretovarište ne MOL-a, nego INA-e i Rafinerije Rijeka, da željeznicom derivati idu u rafineriju. A što su oni napravili? Oni su iz Budimpešte vozili derivate u Sisak. Kada sam ja još prije 12 godina 2004. godine rekao društvu u Sisku da moraju osnovati štab za obranu rafinerije i zabraniti da cisterne ulaze u rafineriju s derivatima, onda nije bilo ni sluha ni razumijevanja za moje riječi. Sada kada je tržište uništeno, a prije je 600.000 tona INA izvozila samo u Bosnu, o čemu mi još trebamo govoriti?

U Rijeci smo imali uvoz s Petrolom i Istrabenzom, zajedno smo kupovali sirovu naftu i prerađivali ju u Rijeci, a o tome danas nitko ne priča. Da ne govorimo o prodaji na benzinskim postajama na kojim smo imali i veleprodaju. Znate li što to znači? Da vi kao recimo veliki prijevoznik dolazite na pumpu, tankirate na benzinskoj postaji sa svojim kamionima i autobusima, a mi smo radili papirnati prijenos te robe na skladište i ispostavili firmi (odnosno vama kao npr. Zagrebačkim transportima) račun. Jer je vaših 100 kamiona tankiralo kod nas i mi smo vama praktički prodavali robu u veleprodaju. Vi jeste tankirali na pumpi, ali je prodaja bila preko fakture. Toga više nema. Zašto su Čermak, Petrol i ove firme oduzeli INA-i licencu? Zato jer je ukinuto pravo veleprodaje na benzinskoj postaji. A to su bili autobusi i kamioni, zamislite kakav je to bio promet kada samo jedan kamion toči tisuću i pol litara! To je isto kao 10-15 malih autića…

Upravo zato kažem; treba razgovarati sustavno o kompletnom poslovanju INA-e, a za to su odgovorni razni Dragičevići i generalni direktori INA-e. Dragičević je zadnji grobar INA-e (od 2000. do 2009. godine) koji je dozvolio i priredio sve, a MOL-ovci i Aldott su došli i napravili elegantno sve onako kako bih i ja vjerojatno napravio da sam bio na njihovom mjestu. Kada smo mi 1995. odlučili kupiti MOL, on je tada vrijedio samo milijardu maraka, a INA dvije i pol milijarde! Mi smo s OMV-om 1995. godine napravili program da kupimo MOL i da idemo sa Slovacima i Poljacima kako bi stvorili jednu veliku kompaniju koja ide prema Baltiku. To je bio plan INA-e. Kolinda sada priča o Baltiku, o vezi Slovačke, Poljske, Hrvatske, a to smo mi sve 1995. godine već dogovorili na Bledu s OMV-om. Zato oni mene ne žele čuti jer sam ja svjedok svih tih sastanaka. Mene su 1995. godine htjeli likvidirati, jer ne valja kada jedan čovjek sve zna. Da ne spominjem kako je ugovor pripremljen, kako je provedena privatizacija INA-e, kako se sa sindikatom radilo… O tim svim stvarima sam napisao kronologiju, govorio svih ovih godina i o tome ću i dalje govoriti… –

Naše nesposobne političke elite predvođene rusofilom Pernarom se bave okupacijom Krima, masonima, otkrivaju velike svjetske tajne, ali zanimljivo da nikako ne mogu otkriti tko su vlasnici skrbničkog računa INA-e u Zagrebačkoj banci. Iz naših izvora pouzdano znamo da to nisu masoni ni soroševci, već jugoslavenske komunističke elite. Čini se da je lakše razgovarati o masonima i Amerikancima, nego čistiti zlo u vlastitoj kući i državi.

Dva krucijalna svjedoka izdaje nacionalnih interesa  Nenad Vlahović i Nikola Kovačević su dokaz izdaje hrvatskih interesa od strane sadašnje vlade RH, jer je nastavljen plan prijašnje vlasti. Pupovac je dobio 8 mjesta zamjenika ministra, Nikica Valentić i Franjo Gregorić su savjetnici premijera, a u vladu je ušla pompozno M. Dalić, čiji muž je bitna MOL-ova karika u INA-a, a prema svjedočenju bivšeg direktora INA-e današnji šef INA Z. Aldot podmićen je sa stanom vrijednim 250 000 eura i danas sprovodi molovu politiku u INA-i. To u prijevodu znači da uštogljeni briselski dečko je zadužen da pokrije pljačku predhodnika i ujedni lopove oko sebe. Drugim riječima veleizdaja.

proglaRuski klaun Pernar je sklop vlastitog primitivizma, nepismenosti i političke izdaje. Klaun je progurao tezu Save Štrbca u Sabor da je nad Srbima napravljeno etničko čišćenje, što je laž, Srbi su se povukli iz Hrvatske na zapovijed njihove vlade. Tko je nepismeni Pernar da uopće raspravlja o etničkom čišćenju? Pa taj politički klaun i čisti politički idiot tvrdi da se za genocid se mora ispuniti neka brojka?! Zamislite koliko je taj politički nepismen… – koja je to brojka? 1000, 10000, 100000?  Kaže ovaj veleizdajnik da je “u Vukovaru napravljen strašan zločin, ali na sreću nedovoljan broj za genocid”. Na sreću koga, JNA, Šljivančanina i Vojislava Šešelja?

per-izdper-izdaja

Statut međunarodnog kaznenog suda

članak 6.

Za svrhe ovoga Statuta, izraz “genocid” znači bilo koje od niže opisanih djela, počinjeno u namjeri da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina kao što je: (a) ubijanje pripadnika skupine; (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje; (d) nametanje mjera s namjerom sprečavanja rađanja unutar skupine; (e) prisilno premještanje djece iz jedne skupine u drugu.

Kazneni zakon RH

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske Genocid kao kazneno djelo spada u kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom.

NN br. 110, 1997, Članak 156

Genocid

Tko s ciljem da potpuno ili djelomice uništi neku nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku skupinu zapovijedi da se članovi skupine ubijaju ili da im se nanose teške tjelesne ozljede ili da im se teško narušava tjelesno ili duševno zdravlje, ili da se pučanstvo prisilno raseljava, ili da se skupina stavi u takve životne uvjete koji bi doveli do njezina potpuna ili djelomična istrebljenja, ili da se primijene mjere kojima se sprječava rađanje između pripadnika skupine, ili da se vrši prisilno preseljavanje djece u drugu skupinu, ili tko s istim ciljem počini neko od navedenih djela,

kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Koliko je Hrvata ostalo u Vukovaru nakon njegova pada?

https://www.hop.com.hr/2016/11/18/druga-grobnica-sa-ovcare-izmjestena-je-18-10-1993-godine-da-se-prikrije-odgovornost-jna/

Pernar je zadužen za razvoj dva segmenta srpsko-rusko-mafijaško-izdjaničke hrvatske politike. Umanjiti srpske zločine u Hrvatskoj, što se vidi na primjeru Vukovara, proširiti srpsku propagandu o etničkom čišćenju kako bi srpska politika lakše opravdala eventualna uhićenja hrvatskih generala, znači proširiti teze Vesne Pusić o genocidnoj politici u BiH i davanjem podrške M. Pupovcu ojačati protuhrvatsko raspoloženje kod Srba. Čista veleizdaja. Takvog čovjeka predsjednica prima u ured? Znaju li naši vladari uopće zakone?

https://www.hop.com.hr/2016/10/28/skandal-lokalne-sdss-ove-novine-izruguju-ustav-grb-i-zastavu-iako-je-pupovac-dio-vlade/

Pernar vodi i borbu protiv tajkuna Hanžekovića, ali ne dira Franju Gregorića. Zašto? “Borba” protiv Hanžekovića služi za približavanje narodu, a zapravo služi drugom krilu vladara da skinu Hanžekovića i njegove moćnike, te postave projugoslavenski dio udbe na vlast. Ovaj mali pokvarenjak zna da ga Hanžeković ne može po privatnoj tužbi tužiti i ne može ostati bez saborskog imuniteta, ali je jadno što Hanžeković to ne zna ili stvarno misli kako je toliko moćan. Pernarova borba se zove kokodakanje, a za ovršene ne daje nikakav rezultat. Slabije obrazovani nasjedaju na taj trik. On NATO i SAD napada baš preko priča o masoneriji, kako bi isprovocirao izlazak iz NATO-a i Srbima osigurao lakše stvaranje Velike Srbije uz rusku pomoć. Rusija će zaštiti svoje jatake u Hrvatskoj koji su radili s njima na uništenju INA-e, a neki su imali i visoki čin KGB-a za istočnu Europu. Danas su neki od njih Plenkovićevi najbliži ljudi. Što nam to govori? Veleizdaja, kako bi naša vlada zaštitila najveće izdajnike domovine. 

U slučaju da MOST ne pristane u potpunosti na ove uvjete, a kako vidimo nije, jer je prvi pokrenuo priču o INA-i u Saboru i suprostavio se poreznom zakonu, a kako saznajemo suprostavio se i prijedlogu Pupovca za ravnatelja HRT-a (izvor iz HDZ-a), Plenković ima rezervni plan sa SDP-om, jer se očekuje Bernardić na mjestu šefa stranke. Logična bi bila velika koalicija pljačkaša države. Mediji koji su ionako prepuni lopova, danonoćno optužuju Petrova i društvo da ucjenjuju Plenkovića. Komedija. Pupovac, Gregurić, Valentić vladaju, a svemu su krive ucjene MOST-a? Medijska bljuvotina za povraćati.

I. DRENJANČEVIĆ

HOP