OTKRIVAMO KAKO ´JUTARNJI´ PREKO UBOJSTVA IZ NAZOROVE RUŠI PRAVAŠKU KOALICIJU

0
2285

Pravaška scena se polako uzburkala stalnim smjenama na pozicijama njihovih čelnika. Jutarnji list klasičnim specijalnim ratom uključio se u rat za pravaški kišobran i to na vrlo lukav način, preko ubojstva u Nazorovoj ulici.

“Odgovorno i pod materijalnom odgovornošću tvrdimo da Vlado Turudić iz Zaprešića koji je ubio umirovljenika u Zagrebu nije član naše stranke. Koliko smo upoznati,  Vlado Turudić je član  jedne braniteljske stranke. Jutarnji list bez ikakve provjere, bez da kontaktira sa vodstvom stranke i ispita činjenično stanje, zlonamjerno čini štetu Autohtonoj – Hrvatskoj stranci prava.”

Iz ovog priopćenja Dražena Keleminca jasno se vidi da ubojica nije bio član Keleminčeve stranke u trenutku kada je počinio ubojstvo, već neke druge braniteljske stranke koju Jutarnji nije čak niti naveo. U nastavcima iznošenja svjedočanstava iz Nazorovek, novinar Jutarnjeg lista i dalje spominje autohtonu A-HSP kao vezanu za to ubojstvo, ali sad na način da ubojicu naziva bivšim članom A-HSP-a te na taj način blati stranku i posebno predsjednika Dražena Keleminca.

Zašto se to upravo sada događa?

Isluženi kadrovi pravaša i dalje pokušavaju preuzeti nadzor nad uništenim pravaškim strankama, koje su prvi puta ujedinjene u odluci o odmicanju od HDZ-a. Đapić, Podrug, Ćorić i Miljak potpuno su marginalizirani, što očito nekome itekako smeta. Novi pravaški blok nije u sukobu s Draženom Kelemincem, već se HSP i HČSP odlaskom nabrojanih pridružuju Kelemincu, pa sada instrumentalizirani pravaši moraju naći načina ocrniti A-HSP preko ovog ubojstva, s kojim stranka nema nikakve veze. Udbašija želi prikazati novi pravaški blok kao opasnost po naciju, iako je upravo on opasan samo zbog otkrivanja afera i razotkrivanja bogaćenja u pravaškim redovima.

HOP