RJEŠENJA ´STRUČNJAKA´ KOJI SU AKTIVNO POKRALI INA-u

0
4237

U Hrvatskoj je pokrenut veliki medijski cirkus oko INA-e u kojem sudjeluju novinarski poslušnici koji svojim neznanjem, nestručnošću i glupošću rade ogromnu štetu oko konačnog rješenja za INA-u. Karamarkov poslušnik Velimir Bujanec, totalni promašaj u slučaju ekonomije, već mjesecima maltretira javnost sa “stručnim” analizama Linića i Jurčića koji su u potpunosti upropastili INA-u, da bi na kraju u svoju emisiju o INA-i doveo novinara Marka Markovića i člana HHO-a Igora Peternela koji raspravljaju o INA-i iako se radi o dvojici koji nemaju blage veze s INA-om niti bilo kakvu stručnost potrebnu za takvu diskusiju. Ova dvojica promašenih likova zapravo su dovedeni u studio kako bi hvalili Karamarka i njegovu osobnu štetočinu Jozu Petrovića koji štogod takne – uništi. Kao i svaki lutak na koncu, tako i Bujanec lupeta o nekakvoj arbitraži, ali nedajbože da Hrvatska dobije arbitražu u Washingtonu, jer bi tada njegovi veliki ekonomski stručnjaci Jurčić i Linić mogli biti u potpunosti pročitani. Na Mreži TV Zrinka Vrabec je ugostila starog drugara Stipicu Mesića koji se ruga ovoj nakaradnoj vlasti jer je izbačen iz svog uhljebničkog ureda, pa ovaj krivokletnik cinično predlaže da novcima za njegov ured otkupimo dug INA-e, nakon štu ju je njegov bliski prijatelj Dragičević kompletno oplindrao.

Gledajući to ludilo na ljevici i desnici, čovjek se pita u kakvoj to mi pokvarenoj i primitivnoj sredini živimo. Ako ovom cirkusu dodamo i novinara Rašetu (koji je na platnom spisku Pupovca, prekaljenog lopova) i koji intervjuira u svezi INA-e poljoprivrednika Ivana Velibora Sinčića i medicinsku sestru Ivana Pernara, dva vrhunska stručnjaka za falsificiranje, slika tog neokomunističkog ludila je potpuna. Na sve to je otvorenim pismom reagirao stvarni stručnjak za INA-u, Nikola Kovačević:

Poštovana gospodo predsjednici, uvaženi saborski zastupnici, članovi Vlade RH i ministri,

Kao umirovljeni častan i odan djelatnik naše nacionalne kompanije INA-e, što su i mnogi moji prethodnici, suradnici i većina sadašnjih djelatnika INA-e, ne mogu ostati pasivan na događaje u i oko INA-e.

Najviše nas, a posebno mene boli silna „stručna, pametna i normalna„ rješenja za izlazak iz krize oko INA-e predložena od ljudi, koji su aktivno sudjelovali u sustavnom uništavanju nacionalne i strateške kompanije INA-e, a time i REPUBLIKE HRVATSKE, kao što su uvažena gospoda dr. Franjo Gregurić, Nikica Valentić, Slavko Linić, Ljubo Jurčić, Davor Štern, Radimir Čačić, te ugledna gospoda Ivo Sanader i Zoran Milanović.

Zar Vi, draga gospodo, zaista mislite da smo mi glupi, blesavi, stoka sitnog zuba, da vjerujemo ozbiljno u vaše izjave i lažna obećanja Naciji i Hrvatskom Rodu.

Samo neozbiljan i neodgovoran čovjek i Vlada mogu prodavati nacionalnu stratešku kompaniju MOL-u za kojeg se ne zna vlasnička struktura, a sada plasirati priču o vraćanju INA-e u nacionalno naručje, bez i jednog komentara i konstatacije: TKO JE INA-u OBEZVRIJEDIO, POKLONIO I UNIŠTIO TE SANKCIJE PROTIV ISTIH.

  • 17.07.2003. godine Vlada RH – Lj. Jurčić potpisuje Ugovor o prodaji 25%+1 dionica INA-e za 505 mil $ MOL-u, koji ucjenom dobiva upravljanje financijama i korporativno upravljanje te izmjenu važećih internih akata i uvođenje novih uloga, dopredsjednik Uprave INA-e – g. Geszti i zamjenik predsjednika N.O. INA-e – g. Aldott. MOL je raspolagao povlaštenim informacijama, koje nije imao drugi ponuđač OMV – podatak HANF-e ( u Siriji INA angažira MOL-u tvrtku Geoinform, za izvođenje završnih elektrokartonažnih mjerenja na naftnom polju vrijednom cca 23 milijarde $ ).
  • U 13 godina upravljanja INA-om, MOL nije izvršio osnovne obveze iz Ugovora: Modernizacija Rafinerija u Sisku i Rijeci do 2009. godine, INA nije lider na domaćem tržištu, a kamoli tržištu BiH, Srbije, Kosova, Crne Gore i Albanije, vrijednost kompanije smanjena za 23 %, a proizvodnja za 30%, kapitalne investicije smanjene za 23% ( u MOL-u povećanje 33% ).
  • MOL nije ulagao u INA-u ni kune, osim za kupovinu dionica i sticanja vlasništva, cca 9,5 milijardi kn ( kupovao dionice mimo burze – podatak HANF-e, od direktora i članova Uprave INA-e ),
  • INA je dizala kredite za modernizaciju rafinerija: 210 milijuna eur 2010.g., 400 milijuna $ 2013. g. i 300 milijuna 2015.g. – GDJE SU SREDSTVA UTROŠENA I TKO JE ODGOVORAN?
  • INA je dioničko društvo, te po ZTD-u UPRAVA INA-e je jedino odgovorna za upravljanjem kompanijom, za što jamči svojom imovinom.

Nama Predsjednik Uprave INA-e, g. Aldott, u pregovorima zastupa i javno ističe interese MOL-a, a mi ne reagiramo. GDJE SU DORH I DRŽAVNA REVIZIJA ?

Nevjerojatno da je član stručnog tima gospođa Dalić, žena člana Uprave INA-e gospodina Dalića, koji je sudjelovao u jednoglasnom izglasavanju Odluka Uprave INA-e, u 98% slučajeva, na štetu INA-e.

Interesantno da se gospođa Dalić odrekla dobro plaćenog posla u bankarstvu i prihvatila žrtve u Vladi RH, u vrijeme kada je njezin suprug, za vjernost i odanost INA-i, primao 10.000 eura mjesečno.

Na kraju, prije nego iznesete model preuzimanja djela MOL-a, od 49,08 % dionica INA-e, pitajte svoje, dobro plaćene SAVJETNIKE, da ispitaju, ako nisu oni,  TKO JE VLASNIK SKRBNIČKOG RAČUNA, U ZAGREBAČKOJ BANCI, BEZ OIB-a, kada je RH, jedna od 51 zemlje EU i Izraela,  potpisnik Protokola o nepostojanju TAJNIH RAČUNA (ministar financija Lalovac).

U nadi da ćete naći malo slobodnog vremena, pročitati moje navode i konačno pokrenuti EKONOMSKU LUSTRACIJU, stojim Vam na raspolaganju,

Nikola Kovačević, dipl.oec

KAKO JE TOMISLAV DRAGIČEVIĆ UZ POLITIČKU PODRŠKU MESIĆA UNIŠTIO INA-u

HOP