DJECA NAČELNIKA VRGINMOSTA B. JOVIČIĆA (SDSS) ZAPALILA HRVATSKU ZASTAVU U OŠ GVOZD

0
21624

Od grupe građana iz Gvozda saznali smo kako su djeca načelnika općine prije nekoliko godina zapalila hrvatsku zastavu i potom je bacila u wc školjku. Incident koji se dogodio prije 5 ili 6 godina je zataškan od strane ravnateljice OŠ Gvozd i tadašnjih vlasti, jer se radi o djeci čiji su roditelji članovi SDSS-a koji je tada bio u koaliciji s HDZ-om u općini Gvozd. Budući da tada nitko od medija nije htio objaviti ovu vijest, grupa građana iz Gvozda je zamolila HOP portal za objavu.

Konkretno se radilo o maloljetnim počiniteljima, odnosno djeci načelnika općine Branka Jovičića, koji je tada (kao i sada) ostao općinski načelnik i dolazi iz stranke SDSS. Ravnateljica OŠ Gvozd koja je zataškala ovaj skandal je bila Danijela Dimić, navodno radi samog načelnika i “suživota Srba i Hrvata” u tom kraju. Građani Gvozda koji su nam prenijeli detalje o ovom nemilom događaju žele ostati anonimni.

Inače, načelnik općine Gvozd Branko Jovičić je i bez ovog gadnog incidenta kojeg su počinila njegova djeca punio novinske stupce crnih kronika. 2008. godine je pijan skrivio prometnu nesreću kod Karlovca i pobjegao s mjesta nesreće. Srećom, ozlijeđenih ili žrtava prometne nesreće koju je uzrokovao nije bilo, nego se radilo samo o materijalnoj šteti pa se izvješće o prometnoj nesreći nije našlo u redovitim policijskim priopćenjima. No, policija je potvrdila uzrok nesreće: prebrza vožnja Branka Jovičića u alkoholiziranom stanju. Krajem listopada 2013. godine je policija protiv načelnika općine Gvozd Branka Jovičića i direktora lokalnog poduzeća Komunalac Milorada Milojevića podnijela kaznenu prijavu zbog navodne subvencijske prevare i krivotvorenja isprave za plaćanje javnih radova u Gvozdu koji nisu nikad izvedeni. Jovičiću se konkretno stavlja na teret da je kao odgovorna osoba lokalne samouprave namjenska sredstva iz EU fondova dao  »Komunalcu«, a da izgradnja vrijedna gotovo pola milijuna kuna uopće nije bila izvršena.

Kako je moguće da načelnik jedne općine u republici Hrvatskoj zamračuje novac iz EU fondova, bježi s mjesta prometne nesreće koju je skrivio u pijanom stanju i odgaja svoju djecu u mržnji prema Hrvatima i toj istoj Hrvatskoj od koje prima plaću pročelnika općine? Kako je moguće da jedna ravnateljica osnovne škole zataška skandal paljenja hrvatske zastave u svojoj školi? I, što je najvažnije; kako je moguće da HDZ koalira sa strankom SDSS koja tolerira takve članove u svojim redovima?!

Ingrid Runtić

HOP