HOP JEDINI PISAO ISTINU: HRVATSKI ‘JAMES BOND’ LOZANČIĆ REHABILITIRAN OD STRANE PLENKOVIĆA

0
4904

Dragan Lozančić, bivši ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), na idućoj sjednici Vlade RH u četvrtak, saznaje Večernji list, bit će imenovan novim ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS). Plenković je time potezom jasno pokazao da je hadezeova  vlada pogriješila za vrijeme vladavine Oreškovića.

Radi se o briljantnom obavještajcu, našem James Bondu bez lažne skromnosti, čovjeku koji je posredovao oko iransko-američke krize zajedno sa svojim zamjenikom Markićem. Vrlo cijenjeni stručnjak, bez ijedne mrlje, te uzoran obiteljski čovjek. Kada sam o njemu pisao pozitivno, tada je desnica divljački napadala cijenjenog stručnjaka, a HOP je bio jedini portal uz Lozančića i istinu.

‘Ključnu ulogu u uhićenju terorista Salaha Abdeslama u Briselu imali su hrvatski obavještajci´

Čovjek kojem možemo zahvaliti što je prvi pokrenuo činjenicu oko istrage o jačanja četničkog pokreta u Hrvatskoj i koji je zapravo zbog toga i smijenjen. Prosrpski mediji i politika regiona to mu nije oprostila. Gaf predsjednice s Mamićem bio je idealan povod za smjenu Lozančića. Prosrpski dio SOA-e idealno je tako što iskoristio.

Koji novinari su korišteni za taj igrokaz? Gjenero i Malić. Veliki protivnici tuđmanizma. I to baš u “desničarskim” medijima.

Što je izjavio Miroslav Tuđman o Lozančiću? Radi se o časnom čovjeku i domoljubu.  Ali ipak traži smjenu, jer zna da bi njegov ostanak ugrozio prave smutljivce iz vlastitih redova, baš zato što je častan čovjek.

Častan, a mediji ga proglašavaju izdajnikom, dok novinar Malić, nekada vrlo blizak Perkoviću, razapinje baš Lozančića. Komunistička vrhuška jezivo mrzi Hrvate iz dijaspore, jer nisu obilježeni krimenom crvenih knjižica. Oni su smetnja komunističkim lopovima da provedu krađu planiranu još iz doba njihovog udbaša Steve Krajačića. U tome im pomažu korumpirani novinari ljevice i desnice dovoljno našmrkani novcem, da bi što više zamaglili njihov lopovluk. Slučaj Lozančić tada je pokazao kako su novinari sluge svojih korumpiranih gospodara. U to vrijeme urednica 4 programa HRT-a Helena Krmpotić hrabro je predložila uredniku dnevnika 3 da me pozove u emisiju, jer sam jedini pisao protiv njegove smjene. Ali on se odlučio za Gjenera. Krmpotić je uvidjela jedina da je HOP portal najprogresivniji u to vrijeme, jer su afere HAVC i RBA zadruga kretale od naših novinara Landeke i Runtić. Nakon godinu dana afera HAVC se pokazala točna, a o njoj danas pričaju ljudi kojih tada nije bilo ni blizu, sudovi progone novinarke Landeku i Krmpotić, a moja prosudba o Lozančiću se pokazala točna.

IMAMO DRŽAVU U KOJOJ ‘DOMOLJUB’ GJENERO ‘SUDI IZADJNIKU’ LOZANČIĆU, A PUPOVAC JE PUKOVNIK HV-e!

Igor Drenjančević

HOP