VARAŽDIN: PUSIĆ I TERŠELIČKA DOŠLI PROGLASITI ZLOČINCA TRIFUNOVIĆA HEROJEM, OBJAVLJUJEMO DOKUMENT NJEGOVA ‘HEROJSTVA’!

0
4082

Skup pod nazivom “Slučaj generala JNA Vladimira Trifunovića”, u utorak su Varaždinu organizirali Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda. Na skupu su laprdali ;Borka Pavičević iz Centra za kulturnu dekontaminaciju, Vesna Teršelič iz Documente, bivši premijer Vlade Republike Srbije Zoran Živković, sudac iz Beograda Đorđe Dozet, novinar i dramski pisac Rade Radovanović te Zoran Pusić iz Antifašističke liga RH. Ispada da su Srbi oslobodili Varaždin, pa sada u masovnom broju dolaze braniti svoga “heroja”.

Prvo su 24 sata i Jutarnji list napravili medijsku propagandu JNA zločinca Trifunovića, a onda su krenuli u napad ostarjeli komunistički poslušnici.

‘Jutarnji’ i 24 sata rade PR zločincu Trifunoviću, ali 24 sata ne želi objaviti intervju o kriminalu Pupovca

Jna oficir Zoran Pusić  i kćer JNA oficira Vesna Teršelić ujedinjeni u razaranju države dosjetili su se preko sluganskih medija promovirati zapovjednika jugoslavenskih vojarni u Varaždinu tijekom domovinskog rata. On je po njima sa svojom vojskom ranio 38 osoba, 3 civila i jedan je naš vojnik ubijen od JNA kadra, razarao se grad, njegovu barokna jezgra, jer jeTrifunović heroj. Ovi kontaminirani lažljivci dobro plaćeni od idiotizirane države Hrvatske tvrde da je Trifunović izbjegavao sukobe u Varaždinu tijekom domovinskog rata. Zato se 8 dana ratovalo?

JNA “istraživači” su posijali još jedan lažni podatak, kako se u Varaždinu predalo 220 vojnika JNA, iako ih je bilo 1200.

Dekontaminirani istražvači su za takve tvrdnje doveli braću Srbe u Varaždin, da svi zajedno lažu usred bijelog dana u idiotiziranoj državi Hrvatskoj, iz koje poludjeli u mržnji Srbi rade što žele. 

Ipak istina je drugačija, objavljujemo nikad objavljen dokument dnevnika ratovanja JNA zapovjednika Trifunovića iz kojega se jasno vidi kako je “drug, starešina Trifunović” tražio podršku avijacije, znači zrakoplovstva od svojih JNA pretpostavljenih,  U 15 sati i 30 minuta, zrakoplovi takozvane JNA bombardirali su varaždinski aerodrom. Tom prilikom uništen je jedan zrakoplov Poljoprivrednog zrakoplovstva iz Osijeka, a oštećeno  je više drugih parkiranih zrakoplova, kao i hangar.

Tek kada mu očito JNA generalska klika u Beogradu nije poslala adekvatnu  pomoć  zločinac Trifunović se predao. Zrakoplovi su dignuti iz Banja Luke u borbeno djelovanje.

Trifunović je održavao vezu preko TO štaba Okučani s V korpusom JNA (banjalučkim). Znači, Srbi iz TO Okučani prenosili su poruke Trifunovića banjalučkom korpusu. U Okučanima je bilo tijekom rata sjedište srpskih ekstremista i četnika.

Dobitak zauzećem vojarni u Varaždinu je bio impresivan: 74 T-55 tenkova, 88 oklopnjaka, 36 samohodnih PZO topova, 24 100mm protutenkovskih topova, 72 minobacača od 120mm i druga teška oprema bili su zarobljeni. Tijekom borbi, 6 ljudi je poginulo (3 civila, 2 JNA vojnika i 1 Hrvatski vojnik) i 38 je ranjeno. Varaždinici su u ratu dali ogroman doprinos, a izuzetno su bili hrabri i u obrani Vukovara.

Danas u Varaždinu je srpska delegacija specijalnog rata u Hrvatskoj pokušala izmijeniti povijest, računajući na ogromni protok vremena (26 godina), zaborav, smrtnost svjedoka i lošu naobrazbu mladih u učenju povijesnih tema.

Varaždinski korpus JNA nije imao nikakvu vezu sa zapovjedništvom, to znači direktnu liniju sa Beogradom, jedina veza sa zapovjedništvom je išla preko štaba TO Okučani, preko pobunjenih Srba, zračne napade na Varaždin je organizirao zločinac Ćeleketić, koji poznat po raketiranju Zagreba.

Za kontaminiranu Borku Pavičević ovaj zločinac je heroj. Normalno, vrana vrani oči ne kopa.

Slijedi dokument iz ratnog dnevnika 17.9.1991 u kojem piše crveno uokvireno i to je važno: “major Grbić: poslata poruka komandi V VO generalu Avramoviću lično vrijeme 19,30 General vlado Trifunović komandant 32. K javlja: napadnute kasarne (imena kasarni…) i Dom JNA u Varaždinu. Mi se žestoko branimo. Pozn…(?) predaje svih brigada iz Bjelovara iz Okučana. Prenijeto u OC I VO i OC V VO da lično upozna generala Avramovića primio pp Kostić dežurni OC 5. VO

Oficir koji je odbio sravniti Varaždin sa zemljom-ekspress

Ovakve naslove pišu naši mediji! Oprostite njihovi.

Ovim činom želi se umanjiti herojstvo varaždinaca i sve prepisati  srpskom zlotvoru, na bazi te laži izgraditi bratstvo dva naroda prema dogovorenu planu komunjara u Beogradu, nazvanom Igmanska inicijativa.

https://www.hop.com.hr/2016/12/21/nova-ljevica-i-igmanska-inicijativa-za-spajanje-u-srboslaviju-djeluju-na-osnovu-ukradenog-novca-iz-sukcesije/

Igmanska inicijativa ima zadatak da uspostavi nove odnose između Hrvatske i Srbije, na principu bratstva i ignoriranju tuđmanove politike. Ima ogromna sredstva i povezuje se sa nestankom novca iz zajedničke blagajne svih bivših republika. Zapravo ta inicijativa odvjetnika, političara i privrednika mora pokriti komunističku pljačku nakon osamostaljenja republika, poput Tita 1945. godine, kada je pobio i opljačkao hrvatski narod i židovsku imovinu, a narodu ponudio bratstvo i jedinstvo nastalo na tuđoj krvi, tuđoj imovini i pokradenoj privredi.

S POKRADENIH 589 MILIJUNA DOLARA STVORILI ‘IGMANSKU INICIJATIVU’ KOJOM GURAJU PUPOVAC, PUSIĆ, LONČAR HRVATSKU U SRBOSLAVIJU

Igor Drenjančević

HOP