Smrt branitelja: Bujanec je ispao manijak, a manijakalno ponašanje Ostojića ugroženost!

0
4440

Suđenje Velimiru Bujancu u Osijeku poprilično je zaokupilo kontrolirane medije. Naslovi su “kako se Bujanec dere u sudnici ili prekida suca”. Iskreno tko normalan može suđenje mirno gledati kada je na drugoj strani Ranko Ostojić, zvani Ostoja Ranković? Iako se nadimkom aludira na titovog vjernog psa Rankovića, prema viđenom u par godina Ostojić je znatno bezobrazniji nasljednik na toj policajskoj funkciji.

Bujanec me godinama iritira vezom sa štetočinom Linićem, poglavito kada se “veliki stručnjak” za upropaštavanje INA-e javlja u emisiju i glumi ekonomskog spasitelja, baš kao što Bujanca nervira suđenje sa Ostojićem. Ipak razina je drugačija, jer se radi o ljudskim životima.

U jednom bolesnom društvu mediji raspravljaju o tonu Bujanca u sudnici, umjesto da su odavno prozvali ministra policije po zapovjednoj odgovornosti u svezi slučaja Darka Pajčića. Ponašanje Bujanca u emisiji u svezi toga slučaja je ljudsko, emotivno i potpuno razumljivo, nakon izostanka reakcije Ostojića, te mu se zato sudi?! Netko drugi bi takvog ministra poslao u rodni kraj, napao na ulici ili se fizički obračunao sa njim. Zašto? Besramnost Ostojića je zabrinjavajuća i budi najniže strasti.

S jedne strane je Ostojić otpustio sina branitelja jer je razbio ćiriličnu ploču, a s druge strane je zaštitio policijskog bolesnika najviše kategorije Sabatija, koji je prvo prebio branitelja zbog ćirilične ploče, od kojih je ozljeda na kraju umro, a kraju taj policajac nije želio niti pomoć dati Pajčiću. Takvog monstruma brani Ostojić, umjesto da mu trenutno daje otkaz. Na drugoj strani patološki poremećen mržnjom prema braniteljima tadašnji ministar Matić mirno gleda smrt braniteljice pred svojim vratima ministarstva branitelja i dalje dolazi na posao?

Ostojić progoni branitelje po crkvama i stavlja kordone policije pred invalidska kolica Đure Glogoškog, dok srbofilska medijska žgadija divljački huška narod protiv branitelja za vrijeme milanovićeve partizanije. Jezivo. Kada takve stvari naše pravosuđe ne prepoznaje novinaru je dužnost da ukazuje, urla na takav usrani sustav. Jer to nije ništa bolji sustav, od sustava ubojica 1945. godine. Odavno sam napisao da Hrvatskom vladaju jednim dijelom djeca ubojica Hrvata i nije čudo što im očnjaci rastu kad treba progoniti Hrvate. U slučaju Saucha, pljačkaša puštaju iz pritvora kao da je pokrao deset deka podriguše.

U uredu nekadašnjeg predsjednika države Josipovića, koji i danas drma zemljom,  glasno se pričalo u njegovo vrijeme kako Italija čeka izručenje njegovog oca zbog sumnje u još brutalniju smrt imigrantske obitelji Ševo,a njegov savjetnik bio je sin ubojice Perkovića, pa se svatko normalan pita čemu se čudimo u slučaju Pajčić? Kakvi su naši sudovi ako se ubojice šetaju uokolo, u uredu predsjednika je sin od najznačajnijeg, a sud sudi novinara jer je ljudski reagirao na ubojstvo? Ponašanje Ostojića je jasno svima osim DORH-u. Zbog slučaja Pajčić i  nečinjenjem ničega da manijakalnog policajca skloni sa ulice, Ostojić je morao biti maknut sa svoje pozicije, a na kraju i suđen zbog strašnih posljedica. Bujančevo je pravo na to ukazati i iskreno je bio preblag prema Ostojiću.

Miran hrvatski narod Ostojić je ovim nečinjenjem strašno linčovao, dok se tako nešto nikada ne bi usudio učiniti Srbima čija bi reakcija bila znatno burnija, a sam Ostojić teško bi izbjegao linčovanje.  Na kraju sudac sudi Bujanca i njegovu reakciju na ovakvo ponašanje Ostojića? Kao da netko namjerno želi pobunu.

Slučaj Bujanec je dokaz komunističkog zločinačkog sklopa našeg društva u kojem je zločin bez kazne, društva u kojem bi Dostojevski puno brutalnije opisao zločin, a strah od reakcije naroda je toliko poremećen silnim prijetnjama sudovima, odvjetnicima, deložacijama, oduzimanjem djece neposlušnicima preko socijalne službe, da niti nema reakcije u jednom potpuno poludjelom društvu, pa je pristojna reakcija Bujanca na sve to ispala strašan napad na Ostojića, iako je reakcija na njega trebala biti vrištanje do neba, blokada njegovog rada dok ne odstupi kao u Rumunjskoj. Tada bi reakcija Bujanca bila tek duhovita. Ovako je Bujanec ispao manijak, a manijakalno ponašanje Ostojića ugroženost!

Igor Drenjančević

HOP