HRVATSKA DRŽAVA DALA KUĆU IZBJEGLOM HRVATU ZA KOJU JE TUŽEN OD VLASNIKA SRBINA I MORA PLATITI 200.000 KN ODŠTETE!

0
3336

DRAMATIČNO PISMO PETRA PAVLEKA

Mile Rašeta je Srbin iz Donjeg Lapca, vlasnik kuće u kojoj je Živio Petar Pavleka kao izbjeglica iz Banja Luke. Uz uredno rješenje naše vlasti, koja je Pavlekima obećala kako će kuća biti njegova i time riješeno njegovo stambeno pitanje. Zbog toga razloga useljava u kuću od Petra brat,  uselio kod njega uz suglasnost Petra  sa ženom i djetetom.

Mile Raseta je 80-tih godina odselio je u Beograd i došao poslije rata tražiti svoju imovinu natrag i tužio Petrovog brata za bespravno korištenje njegove kuće, premda je imao bratovu suglasnost i dobio na toj adresi i osobnu.

Rašeta unajmljuje odvjetnika Zorana Novakovica odvjetnika iz Zagreba i pokreće parnicu. Tražio je odštetu od 108.000 kuna.

Pavleke angažiraju odvjetnicu Mirtu iz Slavonskog Broda članicu srpskog foruma koja ih u dokumentu  savjetuje da prepišu kuću na svoga sina, koju sada posjeduju u Gornjim Bogićevcima, jer će nakon presude inače doći u nemilost. Na njihovoj sadašnjoj kući je moratorij još dvije godine.

 PAV9

Pa istu ne mogu prepisati na svoje dijete da im ju sud ne ovrši zbog presude koja se popela na blizu 200.000kn sa sudskim i odvjetničkim troškovima.

 Rašetina kuća po vještačenju i ne postoji na tim parcelama u Donjem Lapcu!

Država koja nije brinula o hrvatskim izbjeglicama iz BiH, sada pere ruke nakon što je vidljivo izdala rješenje za korištenje tuđe imovine i time još više otežala život izbjeglim Hrvatima koji su maltretirani i od lokalnog srpskog stanovništva, diskriminirani u mogućnosti zapošljavanja.

HOP