SRAMOTA: ‘Benkovac pod vodom, komunalci u kafićima ispijaju kave, policija i uprava ne reagira’

0
3306

Benkovac je još jednom ostao pod vodom 07.03.2017. godine.

Nakon jače kiše praćene olujnim jugom poplavljene su ulice Benkovca , poplavljeni su prilazi prema kontejnerima gdje građani i građanke Benkovca odbacuju kućni otpad , poplavljeni su prilazi u stambene objekte zgrada gdje žive građani i građanke Benkovca te je otežano kretanje i pratnja djece u osnovne i srednje škole, dječje vrtiće jer je i prilaz prema školama i prilaz prema dječjem vrtiću poplavljen.
Nažalost, ove poplave i potopljene ulice Benkovca nemaš kome prijaviti jer komunalnog redara u gradskom poglavarstvu grada Benkovca nije briga te ih svakodnevno viđam po birtijama kako u njihovo radno vrijeme kroz cijelo službeno radno vrijeme ispijaju kavice i izruguju su svima nama dok je grad Benkovac u poplavi te leži u lokvama kišnice . Tako isto i policijske službenike nije briga i ne možeš ni njima prijaviti, jer što god da im kažeš, službenici u PP Benkovcu istjeravaju nas iz objekta policijske postaje Benkovca da se udaljimo i kažu da se obratimo u Zadar što je dugogodišnji problem svih mjerodavnih institucija u gradu Benkovcu.
Gorka istina  da gradonačelnika grada Benkovca gospodina Branka Kutiju i dogradonačelnika Benkovca gospodina Svemira Vrsaljka danas dana 07.03..2017. godine nisam niti vidio da su došli na posao u gradsko poglavarstvo Benkovca te ih tako ne možeš pravovremeno obavijestiti. Nažalost, ovaj dvojac živi u Zadru i godinama krše statut grada Benkovca te zakon i Ustav Republike Hrvatske koji jasno kaže da gradonačelnici i njihovi zamjenici moraju imati prebivalište na području grada u kojem su u službi, a oni to zasigurno nisu jer redovno ne dolaze na posao niti žive na području grada Benkovca. To je i veliki problem službenika lokalne policijske postaje u Benkovcu koji ih godinama štite radi viših interesa financijske prirode koje koriste za vlastite potrebe, a u velikome su sukobu interesa .


Građani i građanke Benkovca nisu dobro prošli u ovome izlijevanju kišnice po ulicama grada Benkovca po ko zna koji puta, što ih molim da učine nešto po tom pitanju danima ,tjednima ,mjesecima ,godinama i nitko iz gradske uprave ne poduzima baš ništa što je tragično za sve nas građane i građanke Benkovca , a najgore je kod dječjeg vrtića i tamo gdje nema sređene infrastrukture. Taj problem u Benkovcu muči nas 20-tak godina. Žalosno.
Kao vijećnik mjesnog odbora za grad Benkovac govorim vam dragi moji građani i građanke Benkovca da konkretnih rješenja nadležnih institucija u Benkovcu nema, a moja malenkost što mi nalaže građanska i moja osobna savjest pravnim putem ,pisanim putem te putem portala vršiću pritisak na gradsku upravu grada Benkovca dok se dugogodišnji problem ne otkloni, te za neki naredni zimski pljusak ili snježne padaline  i druge velike padaline ostanite kući.
Eto toliko dragi moji sugrađani i sugrađanke Benkovca te svekolika javnosti procijenite sami. Pametnome dosta i previše.
S poštovanjem Vaš, Darko Kovačić,

pismo čitatelja