Ekskluzivno: Objavljujemo dokumente iz kojih se vidi zločin I. Rajića, dao je ubiti dva SIS-ova časnika da prikrije vezu s Mladićem!

0
6593
1234

KLIKNI U DNU STRANICE ZA PREGLED NASTAVKA DOKUMENTA

Objavljujemo dokument kojim se smrt sisovog brigadir za drugi okrug, Kakanj, Vareš, Kreševo i Fojnica Željka Bošnjaka pravda uvođenjem reda u postrojbe kojima zapovijeda tadašnji pukovnik Ivica Rajić, a svjedočenje je dao Vlatko Troglić zvani Žuna, prije rata mesar kobasičar, a u ratu je imao čin satnika HVO-a.

Iz toga dokumenta opisano je ubojstvo Željka Bošnjaka na svirep način. Prema svjedočenju zapovijed je izdao sam pukovnik Rajić. Vlatko Troglić ubio je i satnika SIS-a Zvonka Dužnovića na isti način, izvukao je satnika Zvonka Dužnovića iz Kreševa, iz škole gdje mu je bila obitelj smještena, te ga je kilometar i pol od same škole ubio. Njegove dokumente kao dokaz ubojstva donio je Rajiću. Troglić je odlikovan Hrvatskim trolistom! I ima povlaštenu mirovinu.

Troglić je ubio obje osobe na isti način, udarcom kundaka u glavu bi ošamutio osobu, te je u obje osobe sasuo rafal od 5-6 streljiva u prsa. 22. veljače 1994. godine Dužnović je odveden iz Kreševa sa izgovorom pred njegovom suprugom kako je pozvan zbog rješavanja stambenog pitanja. Supruga je nazvala u zapovjedništvo u roku od tri sata i iz te razine su javili supruzi kako nije  pozvan u zapovjedništvo. 23.2. 1994. godine nađen je leš  Dužnovića u mjestu Brezanje. Istragu njegova ubojstva vodio je Ivan Bandić.

Razlog ovih ubojstava je činjenica kako su ova dva časnika istragom došli do činjenice da je Rajić radio cijelo vrijeme za srpsku stranu i trebali su Rajića sprovesti do Gruda zbog izdaje i veze sa Ratkom Mladićem.

U Vareš u delegaciji srpske strane kod Rajića dolazio je i zločinac Beara, baš kao što je dolazio i jedan od ubojica iz Stupnog dola V. Vidović zvani Vaske, poznati mladićev ubojica iz Škabrnje.

Vidović je napravio pokolj u Stupnom dolu za koji odgovara general Praljak i primijećen je na koti Norveškog bataljuna, kada izlazi  sa mjesta pokolja. Prema dokumentima koji smo objavili prije par godina u pokolju su sudjelovali pripadnici HVO-a kao osiguranje Vasiliju Vidoviću.

Zašto Haški sud nije dao uhititi Vasilija Vidovića, šešeljevog čovjeka u svezi slučaja generala Praljka?

Predsjednik Tuđman nije znao za taj slučaj, režiran u kuhinji Aleksandra Vasiljevića, a sproveden preko srpskih oficira Beare i Mladića. U Splitu na sastanku Tuđmana sa tom grupacijom HVO protagonista jasno ih je pitao čemu je uopće bio bitan Stupni do i čemu sama akcija. Bio je očito  bitan zločin za stvaranje mržnje između muslimana i Hrvata, te drugačiji pogled na rat međunarodne zajednice.

dokument11 (1)

HOP