Hasanbegović pokrenuo lavinu podrške Esih, pridružio se Hebrang, Plenković pred destabilizacijom

0
3872

Nakon podrške bivšeg ministra kulture Hasanbegovića Bruni Esih, podršku je dao i bivši ministar zdravstva Hebrang.

Po svijetu putuje bivši premijer Tomislav Karamako, i to ne po Maldivima, Bori Bori, već u utjecajni London i Izrael. Čini se da Karamarko jača u svojim desnim medijima, a položaj Esih prema Bandiću sve je više zabrinjavajući za Bandića. Otkriveni kriminal u INA-i i HEP-u poprilično je prodrmao državu. Činjenica je svakako da niti jedna vlast do sada nije po tome pitanju ništa učinila, jer bi sebi odrezala granu. Puna su usta lustracije, ali nitko se ne usudi otvoriti skrbnički račun INA-e kod Zagrebačke banke!

Neokomunistička elita mora stvoriti novi igrokaz koji će potaknuti gnjev masa, prosvjed poput braniteljskog šatora i smijeniti Plenkovića, tako staviti neku drugu opciju u neokomunistički lonac.

-Poseban doživljaj za svakog kršćanina je posjet zemlji u kojoj je Isus živio i širio svoju vjeru. Počašćen sam što sam imao priliku posjetiti franjevački samostan u jeruzalemskom Starom gradu u društvu fra Tomislava Vuka, koji je napustio našu zemlju prije 30 godina kako bi tu nastavio živjeti i svjedočiti svoju vjeru. Prisjetio sam se i svih hrvatskih mučenika na mjestu na kojem je 1391. godine pogubljen prvi hrvatski svetac, sveti Nikola Tavelić, koji je služio Bogu u Jeruzalemu. Moje putovanje u Izrael ne bi bilo potpuno bez posjeta memorijalnom spomeniku žrtvama holokausta u Yad Vashemu, gdje sam odao počast Židovima i svim žrtvama 2. svjetskog rata. Nijedna zemlja ne može istinski krenuti naprijed bez iskrenog suočavanja s tragedijama vlastite prošlosti.U Yad Vashemu se susrećemo sa stravičnim posljedicama djelovanja zločinačke ideologije i sustava. Dvadeseto stoljeće je žrtva takvih ideologija. Želim vjerovati da je svijet napokon izvukao pouke i da jedinstveni možemo reći – nikad više. Vjera i predanost svojoj zemlji i idealima, moralu i pravdi, pobjeđuju mržnju i razaranja. Zato je naša obveza udružiti snage i suočiti se s izazovima u zemlji, Europi, ali i šire, uvijek čineći pravu stvar, bez obzira na posljedice.-piše na svome fb profilu Karamarko.

HDZ očito ima dvije jake struje. Struja Franje Gregorića stala je uz premijera Andreja Plenkovića, koji kako nam izvori govore najviše vjeruje sinu Vladimira Šeksa, Gorana Milića i kćeri Luke Mišetića, koji su nekada bili dio njegovog briselskog ureda.

U Rimu naši iskusni diplomati čudom su se čudili koga je sa sobom doveo premijer na skup podrške uniji. Neiskustvo i poneke sulude teze predvodili su naš put prema rimskim bespućima.

S druge strane na predstojećim izborima Plenković gura omražene kadrove među HDZ biračima. I tu mu se nekako predviđa kraj. U Makarskoj gura Jure Brkana HDZ koji je pretukao branitelja.

https://www.hop.com.hr/2017/03/25/hdz-ov-kandidat-za-gradonacelnika-makarske-je-prije-2-godine-pretukao-ratnog-vojnog-invalida/

U Velikoj Gorici Dražen Barišić je kandidiran za gradonačelnika iako je o njemu napisao knjigu kriminalnih djela, njegovih protuzakonitih radnji za vrijeme mandata gradonačelnika ,njegov stranački kolega Hubak još 30.4. 2016. godine.

Za grad Zagreb je kandidirao omraženog Prgometa koji je svačiji i ničiji.

https://www.hop.com.hr/2017/03/20/plenkovicev-glup-i-pokvaren-potez-prema-bruni-esih-povecava-sanse-esih-u-borbi-protiv-bandica/

Na nacionalnom nivou događa se slična situacija, Plenković je izabrao savjetnika  F. Gregurića koji je krivac lošeg smjera INA-e i jedan od onih koji su odgovorni za njeno lagano nestajanje, te Milorada Pupovca, koji kraj njega živa rastače našu zemlju.

Ekskluzivno: OBJAVLJUJEMO ‘BILTEN O PUPOVCU’, KRIMINALU, NEPOTIZMU I OSUĐENIM KRIMINALCIMA OKO NJEGA

Karamarkova linija u HDZ-u ili kako se naziva domoljubna osjetila je svoj trenutak napadajući Plenkovića zbog Prgometa,  u pozadini zbog Pupovca, strategija koja je jasna i nastala teškom glupošću Plenkovića, koji prema uzoru Milanoviću čisti stranku od svojih protivnika, kako bi ju doveo u stanje bernardićeva očaja. Tada on ispada najbolje rješenje u pustinji ničega.

Karamrko je shvatio da odlaskom Milanovića SDP je postao skup frazera bez stila, a Plenković omražen od članstva HDZ-a i sada očito po svijetu skuplja političku podršku i preko medija pegla svoj PR. Mislimo kako bi Esih na čelu HDZ-a bila puno bolje rješenje, a u skladu s viđenim, tek je predsjednica izbacila bistu Tita iz ureda, pa bi možda i Esih izbacila komunizam iz hadezeovskih glava. Možda. Svjesni smo da je to samo ironični pogled na muškost u nas.

Sve je to daleko od Tuđmana, koji bi sigurno iskoristio Esih za HDZ, jer je odličan kandidat za gradonačelnika, ne po znanju gradonačelničkih poslova, nego po onom što kod naših birača jedino pali, nekakva politička podobnost. Esih je za desnicu čista. Ovako je Plenković nahranio do Boga veliki ego preko Prgometa, stavio neuvjerljivog Prgometa u prvi plan i sebi dao prvi metak za odstrel. Pobjedi li Esih Bandića, što je lako moguće jer je Plenković probudio ono najgore u Hrvata- inat, tko sretniji od Karamarka.

Igor Drenjančević

HOP