Tvrda linija u HDZ-u želi nove izbore i pad Plenkovića, a trgovinom oko HEP-a s Vrdoljakom Plenković želi spasiti vladu

0
5199

Kako doznajemo  desno krilo HDZ-a nazvano tvrdolinijašima priželjkuju nove izbore i smjenu Plenkovića s kormila stranke.

Prva je progovorila Bruna Esih i naglasila kako neće podržati preslagivanje vlade, s vjerojatno još boljim uvjetima za famoznog Milorada i njegove uvijek ugrožene Srbe, Miloševića, Čankovićku i bratju svećenike. Esih nije u stranci, ali je bliska Hasanbegovićevoj struji HDZ-a, struji nekadašnjeg premijera Karamarka. Duh bivšeg premijera već luta po sobama stranke i to je čini se najveća opasnost koja prijeti premijeru, koji je uskladio Bandićeve pulene, vjerojatno i od ugroženog Milorada. Ipak ako Esih pokrene buru, mogla bi bura preći u oluju, što bi itekako odgovaralo Esih, jer u novoj konstalaciji snaga dobila bi i podršku stranke na izborima, a što je najbitnije stranačku strukturu,a što bi joj olakšalo kampanju.

S druge strane u HEP-u omraženi direktor Jukić smjenjuje direktore kao da je zapovjednik ruskog gulaga, bez da je Plenković trepnuo okom, a kako je isti blizak Vrdoljaku nagađa se suradnja i sa Vrdoljakom u novom preslagivanju vlade, koji pritisnut mogućim aferama u HEP-u pristaje na vladu nacionalnog jedinstva. To je danas i nagovijestio u Jutarnjem listu.

Sprema li se Hrvatskoj novi politički bučkuriš?

HOP