Plenković doveo HDZ u poziciju da više nema s kime koalirati osim s Todorićima, Plenković mora otići!

0
6603

HDZ je doveden u ozbiljnu krizu  novonastalom situacijom. Sedam dana smišlja Plenković kako odstraniti MOST iz vlade, na opću sreću kratkovidnih hadezeovaca. Kada ih je otjerao iz vlade poput čopora pasa, ostao je sam. Konfucije bi rekao; jedino budale i mudri se ne mijenjaju. Tko je ovdje budala, a tko mudar reći će vrijeme.

Psihološki profil Plenkovića je vidljiv svima – on je bahat, razmažen, tašt i poprilično umišljen. To su karakteristike osoba koje često naprave glupost. Podrška ministru Mariću je velika glupost. No on je to morao, jer se okružio političkom elitom HDZ-a, Valentićem, Gregurićem, Šeksom i ostalim omraženim likovima, koji su sudjelovali u upropaštavanju Hrvatske.

I Todorić je bio u igri – mnoge je zaposlio i uhljebio nakon političkog angažmana, a ovi zauzvrat nisu ulazili u nadzor tvrtke čitavih 10 godina, po riječima Grmoje. To je strašna korupcija. Sumnja se na manjak u Agrokoru od oko 3,4 milijarde eura, iako mnogi smatraju i da je manjak znatno veći. Tko je u Rusiji dao ogromne zajmove Agrokoru i tako doveo velike državne banke u vrlo nezgodnu situaciju, još je pitanje. Ipak u Hrvatskoj znamo tko je napravio i izglasao Lex Agrokor i doveo građane u poziciju plaćanja tuđeg duga, kao i uvijek do sada; od bankarskog sektora do INA-e. Po brzom tečaju štancanja zakona Agrokor je kako tako smiren, zanimljivo je da država nije velikom brzinom štancala ovršni zakon ili rješenje problema 20 000 oštećenika RBA zadruga. Što to znači? Plenković je zaštitnik bogatihm, a građane koristi samo u izborno vrijeme. 

Hdz je uništio pravaše, pa s njima više ne može koalirati, sad je uništena koalicija s Mostom, dok Sdp čuva preko 20 godina svoje koalicije s Hns-om, Ids-om, a nedavno je preoteo i Hss od Hdza, pa se pitamo s kime će koalirati HDZ na slijedećim izborima. HDZ-om rukovode godinama bahati političari, skriveni iza svojih neokomunističkih elita koje prodaju domoljublje. Ako narod percipira Esih, Glasnovića i Hasanbegovića kao domoljube, a za iste nema mjesta u vlasti, teško više nekoga može Plenković uvjeriti u svoje domoljublje. On čuva Todoriće i iskorištava vlastiti narod. To je percepcija javnosti.

On se u savjetima oslanja na golobrade mladce kao sinove Šeksa i Gorana Milića ili na kćer Luke Mišetića. One s kojima je sjedio u briselskom uredu, a za koje niti ne znamo kojim su to kvalitetama zaslužili. Vjerojatno istim kao i Todorić.

Neki dan sam gledao užas od upropaštenog dvorca i okoliša u Božjakovini, od kuda je krenuo Todorić, brzo je zaboravio kraj u kome je živio, ostavio je pustoš iza sebe, ruševine, baš kao u državi. Takvog čovjeka spašava Plenković i mirno gleda kako bešćutna država izbacuje građane na ulicu, dok on štiti inkriminiranog Pupovca na svakom koraku, onog istog igrača velikih sila, koji je upropaštavao naš ugled gdje je stigao.

Plenković je rak na koži HDZ-a, čovjek iza kojeg stoje najveće štetočine Hrvatske, koje preko njega štite svoje upropaštavanje države. I takav HDZ podržavaju njegovi saborski zastupnici. Sramota. Jeftinim trgovinama vode državu u propast. 

Što ga prije uklone s vodeće pozicije, to je izglednost na izborima veća.

Što zamjeram MOST-u?

Prodavanje morala, ucjene zbog nekih potpuno nebitnih stvari, pokazivanje mišića na tim nebitnim stvarima, dok su pali na onim najvećim, ušli su u koaliciju s Šeksom, Valentićem i Gregurićem, koji  se više niti ne skrivaju kao savjetnici nesposobnom Plenkoviću, ušli su u koaliciju kojom drma Pupovac i na kraju nije MOST tražio opoziv ministra Marića i Dalićke, već nažalost to traži oporba, što znači kako je MOST u ovu situaciju  doveden lukavim manevrom Peđe Grbina, koji jedini u šupljoglavom SDP-u ima mozga, koliko god on antipatično djelovao. SDP je inače jedna stranka natprosječne destrukcije, koja ne zna stvarati, ali je genijalna u razaranju.

Novi izbori nisu nikakvo rješenje, baš kao niti preslagivanje vlade s Plenkovićem na čelu. Plenković je pokazao kako je biti predsjednik Todorićlanda, a ne Hrvatske, on štiti Todorića i Marića, te se treba zaposliti u Agrokoru, jer nama ne treba niti takav diplomat niti takav predsjednik vlade, koji zbog jednog mutnog ministra (koji će kad-tad pasti) ruši vladu.

Novi izbori nam ne donose ništa novo jer na čelu svih stranaka vlada korupcija i laž.

SDP dok se klanja Račanu nije Hrvatska stranka, HDZ dok se klanja Greguriću još manje, o HNS-u na čelu s mutnim Vrdoljakom i njegovom HEP bratijom da ne govorimo, Živi shit s falsificiranim borcem za ljudska prava, koji obožava omraženog Pupovca je komedija od stranke, a u pozadini se javljaju borci s falsificiranim ratnim putevima i novinarski spasitelji bez dana rata.

U ovoj situaciji HDZ smjenom Plenkovića s čelne pozicije može pokrenuti lavinu kojom bi stare komuniste maknuo koliko toliko u stranu i spasio stranku od totalnog kolapsa.

Narod više nije glup i shvaća da je slučaj Agrokor slučaj HDZ-SDP uhljeba i lopova. Vrlo uskoro komunisti neće moći štititi laž kad se pokrene lustracija, a još manje nakon teške propasti hrvatskog gospodarstva i banaka. Što prije otvorimo arhive i skrbničke račune znat ćemo tko su i što su Šeks, Gregurić, Valentić, Račan…

Igor Drenjančević

HOP