MERKEL 508 MILIJUNA EUROPLJANA PLAŠI S 2 MILIJUNA SIRIJSKIH IZBJEGLICA KAKO BI PROVELA NJEMAČKU DOMINACIJU

0
2892

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen našao se na meti austrijskih i međunarodnih kritičara islamskog pokreta, te podjednako ljevice i desnice austrijske političke scene zbog svojeg odgovora na jedno pitanje u javnosti krajem ožujka, a kojeg prenosimo u cijelosti s prijevodom:

“Radi li se o pravima žena? Nose li i muškarci marame na glavi? Ne. Pravo žene je da se oblači onako kako ona želi, to je moje mišljenje o tome. Usput, ne samo muslimanke, svaka žena može nositi maramu na glavi. Ako to bude tako dalje išlo – i tu sam već kod slijedećeg pitanja (o islamofobiji koja se širi) – dogodit će se još i to da će doći dan kada ćemo sve žene morati zamoliti da nose maramu na glavi – sve!!! – iz solidarnosti prema onim ženama koje ju nose iz religioznih razloga!”

Medijska hajka koja su stvorili prvo domaći austrijski mediji i protuislamski aktivisti, a koju je u pozadini zakuhao FPÖ (slobodarska stranka krajnje desnice koja svoj osnutak zahvaljuje nekadašnjim pristašama nacionalsocijalizma, a dosadašnje djelovanje na političkoj sceni joj je bilo obilježeno permanentnim skandalima i gospodarskim aferama) i ÖVP (demokršćanska narodna stranka, politički desni centar) na predsjednika Austrije Alexandera Van der Bellena ne prestaje.

Interesantno je da se ovog puta kritici presjednika pridružila i lijeva strana političkog spektra SPÖ (socijaldemokrati) koji njegovu izjavu nazivaju “zabrinjavajućom”. Osim očitog sarkazma kojim je ovom izjavom jasno izrazio austrijski predsjednik, a kojeg su austrijski i inozemni mediji namjerno iskrivili i praktički ga optužili da želi uvesti obavezno nošenje marama (muslimanskog hijaba) za sve žene u Austriji, mnogi će mediji izostaviti i kontekst u kojem je dana ova izjava, a koji je njezin uzrok i povod. FPÖ je u austrijskom parlamentu, po uzoru na neke europske zemlje, prvenstveno Francusku, a potom i Belgiju i Bugarsku, u siječnju ove godine podnio zahtjev o izglasavanju zakona koji bi zabranio takozvanu burku (pokrivanje cijelog lica žena). Interesantno je da je svoju podršku istoj takvoj zabrani dala i Merkelica u Njemačkoj rekavši da se to treba učiniti “gdje god je to legalno moguće”.

Van der Bellen ustvari ovom svojom izjavom jasno daje do znanja da će se držati dosadašnje demokratske politike visokih standarda pretežito katoličke zemlje Austrije koja NEĆE ZABRANITI drugačiji svjetonazor, odnosno odijevanje koje izražava nečiju slobodnu volju u smislu vjerskog opredjeljenja. Također je van der Bellen još jasnije dao do znanja u kojem se apsurdnom smjeru zakonsko zabranjivanje burke kreće, jer bi se mogla izazvati situacija u kojoj bi se sve žene mogle pozvati (u znak podrške ženama koje iz religioznih razloga pokrivaju glavu) na nošenje hijaba (marame). Važno je napomenuti da je zbog najave glasovanja u austrijskom parlamentu o takovom zakonu došlo i do prosvjeda u Beču, u gradu u kojem se desetljećima na ulicama normalno kreću žene i s hijabom i one prekrivene burkom – no dosada to nikoga nije smetalo, vrijeđalo ili predstavljalo bilo kakav problem.

Zbog čega je to sada postalo politički problem narastao izvan svih proporcija, tako da se već mjesecima od Engleske do Rusije piše o austrijskom predsjedniku kao opasnom islamofilu?

Van der Bellen svojim javnim odgovorom na vrlo slikovit način daje do znanja da se neće dati politički instrumantalizirati i ugroziti demokratska načela države Austrije, no to ne odgovara onima koji bi rado proglasili čitavu Austriju islamofobskom državom, kao ni onima koji preko desnica mnogih drugih europskih država pokušavaju stvoriti kriznu situaciju prepunu mržnje prema izbjeglicama islamske vjeroispovjesti koje su preplavile Europu. Frljić svojim predstavama već duže vrijeme izaziva iste nemire u Hrvatskoj i diljem Europe, huškajući perfidno i manipulatorski na mržnju protiv vjernika jednako kršćanskih, kao i muslimanske vjere. 

Budući da se radi o destabilizaciji čitave Europe na tom nivou, a kojeg u znatnoj mjeri predvodi i sama Merkelica kao premijerka politički i ekonomski vodeće zemlje EU Njemačke, a kako i Frljićevo propagandno djelovanje pripada istom rječniku (s naizgled potpuno suprotnih pozicija), ovaj politički razvoj u Europi je onaj koji zabrinjava, a ne vrlo razumno razmišljanje Van der Bellena, iz kojeg samo progovara glas razuma i tolerancije. Merkelica je inače proizašla iz nekadašnjeg KGB-ovog kadra, dok je Van der Bellenova obitelj bježala od Sovjeta.

Hrvatska uloga u zbrinjavanju i humanitarnom radu oko izbjeglica je bila vrlo pozitivna, za razliku od zemalja koje su podigle žičane ograde, no to se sustavno prešućuje. Čitavu Europu se namjerno pretvara u islamofobnu zajednicu, a austrijski predsjednik, kao i većina hrvatskog naroda se tome opire. No, što se dogodilo? Njemačka svoju islamofobiju pokriva novcem, Austriju gura u isti kotao islamofobije, a Hrvatska koja uvijek iskazuje spremnost u svim nastojanjima Unije, pa i u zbrinjavanju izbjeglica, ostaje sama pod sumnjom bujanja nepostojećeg ustaštva! Imajmo na pameti da upravo Frljić svojski radi na toj zlonamjernoj i iskrivljenoj slici Hrvatske, dok ga je upravo Austrija odbacila kao smeće i huškača na mržnju…

Zbog svega navedenoga je iznimno važno pravilno se postaviti u vanjskopolitičkoj sceni, što Hrvatska sa svojom dotrajalom udbaškom i neokomunističkom garniturom političara, a još više njihovim sluganskim medijima nikako nije u stanju učiniti. Ovom prilikom još jednom ponavljam osnovne činjenice o Van der Bellenu, novom austrijskom predsjedniku, kojega naši mediji, kao predsjedniku susjedne i nama povijesno, politički i u svakom svjetonazorskom  i kulturološkom smislu vrlo bliske i važne zemlje uporno stavljaju u zadnji plan. Naši ostali mediji rijetko gledaju na zapad, pa i u najbliže susjedstvo, osim ako se ono ne nalazi na – istoku. Tako se stvara iskrivljena percepcija o nevažnosti hrvatske države u sklopu EU, kao i pogrešna konstatacija kako Hrvatska nije izuzetno bitan geopolitički i strateški čimbenik Europe i EU. Slijedom toga, Hrvatska postaje lak plijen za manipulaciju, a skrivaju se katastrofalno loši potezi naše diplomacije koji su odgovorni za ovakvo stanje. Europska unija ima 508 milijuna stanovnika, a niti dva milijuna izbjeglica (koji najviše u Njemačkoj postaju toliko potrebna radna snaga) su im problem? Vrhunsko licemjerstvo!

Alexander Van der Bellen, profesor ekonomskih i gospodarskih nauka na bečkom sveučilištu (na kojemu je bio i dekan) svoj je politički svjetonazor opisao kao  razvoj iz “arogantnog antikapitaliste u velikodušnog lijevog liberala”. Potomak je plemićke obitelji koja je svoje plemstvo zaradila u carskoj Rusiji u koju se doselila 1763. godine, a koja potječe iz Nizozemske te je nekoliko puta morala bježati pred Sovjetima, kako bi se naposljetku 1944. godine doselila u Austriju. 

 

Novi austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen potječe iz obitelji izbjegle iz sovjetske Rusije

Ingrid Runtić

HOP