Nakon što je Hasanbegović podržao Jandrokovića i Marića u Saboru i Esih u Zagrebu – leti iz stranke?

0
5871

Hasanbegović je u Saboru podržao Gregurićev, Šeksov i Valentićev HDZ, kojeg vodi lutak na koncu Plenković protiv inicijative SDP-a. U slučaju da je glasovao suprotno, ispao bi izdajnik, a ovako ga samo dio glasača tako percipirao, oni koji znaju pozadinu HDZ-a. Značajno manja šteta. Jedan dio glasačkog tijela naglašava da je on samo fingirani desničar, kako bi održao svojim autoritetom HDZ na životu, jer bez njega, Glasnovića i Esih, HDZ je prazan balon.

SDP je povukao vrlo lukav potez, uništio koaliciju HDZ-MOST i trajno postavio Hasanbegovića na dno HDZ-a, pa se prema tome navijači HDZ-a nemaju čemu radovati. HDZ je podijeljen.

Esih, Glasnović i Hasanbegović protiv ostalih. Esih i Glasnović već su vani, a Hasanbegović je pred odlaskom. Radi li se o stvarnom odlasku ili su ova tri disidenta uvijek tu kada zatreba Greguriću, pokazat će vrijeme. U Saboru su spasili Gregurićev HDZ.

Prema našem izvoru, cijela kuhinja u Saboru je počela u kuhinji Franje Gregurića; preko Peđe Grbina inscenirao je krizu, da bude manje sumnjivo i tako počeo rušit neposlušnog Bernardića, dajući značaj Grbinu, a s druge strane znao je reakciju MOST-a, koji bi, da je podržao Marića, trajno nestao s političke scene kao HDZ-ov trabant.

I MOST je morao odstupiti. To je bio cilj Franje Gregurića i Vladimira Šeksa.

Esih, Glasnović i Hasanbegović ponovo dolaze u prvi plan tom situacijom kao “prekaljeni” domoljubi, Glasnović udara šakom o stol Plenkoviću, sam premijer potpisuje isti dan papir o naknadama za HVO, a Esih privremeno nestaje. U principu bi njih troje, da su zaista htjeli mijenjati HDZ, srušili ovu vladu. Esih bi svakako bila odličan kandidat za predsjednicu stranke, pa bi i zloduh Gregurića nestao s vremenom… Ovako su mediji za sve okrivili masone i MOST.

Hasanbegović će biti izbačen iz stranke pred izbore, kako bi dobio ogroman broj glasova, jer Prgometov HDZ u Zagrebu nema šanse, a Bandić ostaje na vlasti. Mrak Taritaš već je ionako prodana i nema nikakve šanse protiv Bandića. Sandri Švaljek neće pomoći ni gableci pored zgrade Jutarnjeg lista, jer i ona je samo smokvin list izišao iz Bandićeva šešira. HDZ kontrolira sve i narednih godina biti će vladar situacije, ako se MOST ne sabere.  

Ozbiljno je mogla narušiti ugled Hasanbegovića kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka iz redova HDZ-a Šojat, koja je bubnula kako Hasanbegović nema niti dana u Domovinskom ratu za razliku od nje, ali je brzo uklonjena u stranu.

HOP